E2y

Vård av ett husdjur igelkott

Från burar till mat till potträning

Det är kanske ingen mer dramatisk fysiskt uttryck för ett husdjur växande förtroende och tillgivenhet än en igelkott talet. Till en början är de så taggig att handskar måste plocka upp dem. Som tiden går och förtrogenhet växer ger prickliness och försagdhet sätt att djärvhet, lekfullhet och röra gester av kärlek. Igelkotten är verkligen en märklig och unik husdjur och, precis som alla husdjur, förtjänar din kärlek och uppmärksamhet.

 1. De arter. Den afrikanska Pygmy Hedgehog är den i särklass vanligaste typen av igelkott säljs som sällskapsdjur i USA faktiskt en korsning mellan White-bellied Hedgehog och nordafrikanska Hedgehog är denna critter liten och lätt vaggad i två händer.
 2. Mat. Många igelkott har utvecklat dödliga leverproblem på grund av en kost som innehåller för mycket fett. Under många år har kattfoder varit standard mat för inhemska igelkottar, men många kattmat är för mycket fett och låg proteinhalt att vara frisk mat för igelkottar. Med tiden har igelkott-specifik mat utvecklats, men inte blint acceptera det helt enkelt på grund av etiketten. Det enda sättet du kan garantera hur hälsosam maten är att analysera sin fett, protein och kolhydrater.
  • Välj mat (antingen i form av katt eller igelkott livsmedel) som garanterar en sammansättning av minst 30% protein.
  • Mata inte din igelkott någon mat med en fetthalt på över 12%.
  • Se till att din igelkott får en bra mängd fiber (mat med 10% fiberanalys kommer att fungera bra), eftersom fiber kan delvis ersätta en del av de ämnen som en igelkott normalt förbrukar i sin hand insekt kost.

  Det faktum att igelkottar äter massor av insekter i naturen bör förklara varför vi vill ge dem så mycket protein utan fett. Du kanske undrar varför du inte ska mata din igelkott en inhemsk diet av främst insekter. Svaret är ganska komplicerat. Utfodring din igelkott feed-insekter som syrsor och mjölmask är utmärkt som en tillfällig delikatess, men sällskapsdjur insekter innehåller mycket mer fett än en igelkott normalt skulle äta i naturen. Det stavas leverproblem. Varför inte mata dem vildfångade insekter? Igelkottar är inte mottagliga för mycket gift i naturen om det inte intas i insekter som har kontaminerats. De vilda insekter du fånga i din egen bakgård (som kan ha sprutats med bekämpningsmedel) kan innehålla gifter som är farliga för din igelkott.

  Som en ouppnåelig lyx, kan du också ge din igelkott en liten bit magert och kokt kyckling eller annat kött. Din igelkott kommer att njuta frukt och veggie godbitar som behandlar också but.stay från sockerhaltiga livsmedel och mejeriprodukter.

  Förutom mat, behöver en igelkott rent, färskt vatten hela tiden. Vattenflaskor rekommenderas om du använder tidningen spån för sängkläder, eftersom spån kommer att fylla en vattenskål. Mat eller vatten skål bör vara breda och grunda, så en igelkott kan inte slå det över när han scampers!

 3. Habitat. Din igelkott inte bör ägna all sin tid i en inhägnad, men det är viktigt att du skapar för henne en privat fristad som är rymliga, bekväma och fyllda med förnödenheter. Det är viktigt att välja bland rätt hedgehog burar för ditt husdjur.
  • Gott om utrymme att flytta - det är den första regeln. Igelkottar som känner deras rörlighet är nedsatt blir olycklig och ohälsosamt. De behöver utrymme att springa och leka. De behöver också en inhägnad utan golv luckor, som i tråd burar som möss, hamstrar och andra husdjur ofta ringa hem, de långa hedgehog benen kan falla genom dessa luckor. Stilen i väggar i tråd burar är också dåligt för din igelkott, eftersom han kan klättra. Tänk dig en stor plast behållare (typ med den industriella utseende till det), med dess stora roaming utrymme och släta väggar, är det en bra kapsling för igelkottar.
  • När det gäller sängkläder, kan vanliga träspån som furu innehålla skadliga ämnen, så undvika dem. Hedgehog ägare använder ofta tidningen för sängkläder. För en lyxig upplevelse, prova att ge din igelkott några Vellux filt strö - helt säkert och mjuk.
  • Naturligtvis kommer din igelkott vill också ha en liten cubby hål, ett skydd där hon kan komma bort från allt. Det kan vara allt från en gammal låda på en bit av röret, så länge det är tillräckligt stor för din igelkott.
  • Temperaturen i din igelkott miljö bör sväva mellan 72 och 80 grader Fahrenheit. Undvik direkt solljus, men hålla din igelkott i en vackert upplysta delen av ditt hus.
 4. Potträning Ja, kan dessa intelligenta varelser vara kull tränade! Ge lite kull penna i hennes bur och hon kommer att använda den. Det behöver bara vara ett par inches djupt. Håll dig till den vanliga kattsand som inte klumpar eller göra massor av damm.
 5. Motion. Att se din igelkott får mycket motion är mycket viktigt. Överväga att köpa en löpande hjul för igelkott. Det är dock viktigt att du köper bara ett hjul med ett fast golv (för samma anledning som du måste undvika tråd burar) och utan mellanstag. Du kan ta henne ur buren så mycket du vill, så länge du övervaka henne. Ju mer du kan ta ut henne för speltid, desto gladare hon blir! Ta hennes kull penna ut för, så hon är inte alltför desorienterad och kan använda badrummet om det behövs.
 6. Hälsa. En självklar del av hedgehog vård vara säker ditt husdjur är frisk. Igelkottar är känsliga för leverproblem eftersom deras inhemska kosten ofta innehåller för mycket fett. Cancer är en annan ledande orsak till död. Igelkottar kan utveckla stressframkallad tarm irritabilitet (grön eller rinnande avföring är ett symptom). Du kan också märka din åldrande igelkott utveckla vad som kallas vinglig igelkott syndrom, där den karaktäristiska gångart en igelkott blir vinglig och osäker. En igelkott genomsnittliga inhemska livslängd svävar runt sju eller åtta år. För att säkerställa att din igelkott har fullo, hälsosamma möjligt liv, är det ditt ansvar att hitta en bra veterinär och schemalägga enstaka hälsokontroller för din igelkott (minst en gång varje par år - en gång om året är ännu bättre). Om du märker oregelbundna beteende, aptitlöshet, svårigheter att röra eller avföring, ögon eller näsa utsläpp eller andra fysiska förändringar (temperatur, hud hälsa), konsultera en veterinär och boka en tid.
 7. Tillbringar mycket tid med ditt husdjur. Din igelkott kommer snabbt att bli din bästa vän. För att ansluta till din älskvärda husdjur, är det viktigt att igelkotten att bekanta sig med din doft. En igelkott är på många sätt en ett-person husdjur, den mänskliga doft som blir bekant till honom tidigt kommer att lämna ett outplånligt intryck på honom för evigt. Överväga att spärra en lång T-shirt speciellt för när du håller och leka med din igelkott, den förtrogenhet kommer att läggas psykologisk tröst till den lilla killen. Och ha tålamod med ditt husdjur - trots allt, i den verkliga världen skulle han se dig som ett rovdjur.
Vård av ett husdjur igelkott. Tillbringar mycket tid med ditt husdjur.
Vård av ett husdjur igelkott. Tillbringar mycket tid med ditt husdjur.

Om du funderar på att lägga ett husdjur igelkott på ditt liv, kan det bero på att du dras till den relativt exotiska naturen hos dessa varelser eller kanske till deras bedårande ansikten och hur deras huvuden guppar upp och ner när de fångar en doft av något välsmakande! Oavsett vad, kommer pet-ägande erfarenhet vara givande och trevlig för dig och igelkotten om du är beredd att ge rätt vård och miljö för din lilla följeslagare. Det förbryllar mig att i vissa delar av landet, husdjur igelkottar är olagliga. New York, Georgien, Kalifornien, Hawaii, och delar av Ohio och Virginia: du vet inte vad du missar!