E2y

Uppmärksamma tvångsmässiga och beroendeframkallande relationer: Hjälp och råd

Lär dig vad dessa ohälsosamma förhållanden ser ut

Det finns vissa som skulle kunna hävda att falla i kärlek är till sin natur ett tecken på psykisk sjukdom. Det är inte naturligt att utveckla sådana djupa känslomässiga band och passionerade känslor så snabbt, och uttrycket av dessa känslor kan ofta gränsa till det irrationella. Det måste vara i sällskap med en älskad kan åsidosätta fysisk smärta eller all känsla av anständighet. Denna person kan nästan uppfylla rollen av ett läkemedel eller någon annan beroendeframkallande substans. Samhället tycks uppmuntra vissa irrationellt beteende när det gäller passionerade romans, men det finns helt klart en linje mellan passion och besatthet.

Uppmärksamma tvångsmässiga och beroendeframkallande relationer: hjälp och råd. Det är inte ovanligt för en normal romantiska par att ringa varandra ofta eller skicka personliga e-post och presenter.
Uppmärksamma tvångsmässiga och beroendeframkallande relationer: hjälp och råd. Det är inte ovanligt för en normal romantiska par att ringa varandra ofta eller skicka personliga e-post och presenter.

Efter den första rusningen och spänning för en ny romans hunnit svalna lite, kan en partner märker att den andres beteende har förändrats avsevärt. Petty argument blir mycket mer uppvärmd snabbt eller uttryck för tillgivenhet blir allvarligare. Han eller hon kan tyckas vara krävande mer och mer av din tid och uppmärksamhet, med uteslutande av andra vänner eller familjemedlemmar. Om så är fallet, kan du fastna i ohälsosamma mitt uppe i en tvångsmässig relation. Ibland en besatthet att brinna ut och förhållandet återgår till det normala, men andra gånger besatt partnern kommer att uppvisa tecken på sann emotionell instabilitet, älskar missbruk och codependence.

Här är några varningstecken på en tvångsmässig relation.

 1. Det är inte ovanligt för en normal romantiska par att ringa varandra ofta eller skicka personliga e-post och presenter. Obsession uppstår när en partner lämnar många meddelanden veta att den andra personen inte är hemma för att lämna tillbaka dem. En besatt partner kan också skicka ett stort antal personliga eller vidarebefordras e-även efter att ha tillbringat tid ansikte mot ansikte.
  Lär dig vad dessa ohälsosamma förhållanden ser ut. Besatt människor kommer inte respekterar gränslinjer.
  Lär dig vad dessa ohälsosamma förhållanden ser ut. Besatt människor kommer inte respekterar gränslinjer.

  Detta är allt ett försök att etablera en känsla av trygghet mellan besöken. Om mottagarens telefonsvarare eller e-postadress fungerar fortfarande, så är förhållandet. Gåvor kan plötsligt eskalera i intimitet i förhållande till status av relationen. En besatt partner kan försöka tvinga intimitet långt före schemat, med gåvor som dyra smycken, underkläder och sex-relaterade poster.

 2. Besatt människor kommer inte respekterar gränslinjer. Detta är ett klassiskt varningstecken under avslappnade, icke-bindande dejting fasen. Du kan ställa in en fungerande gräns för din partner som inte ringer efter 23:00 eller inte besöka dig på jobbet. Nästa morgon, kan en partner som är besatt uppträda plötsligt vid ytterdörren på ditt kontor. Telefonen kan ringa vid midnatt eller 01:00. Problemet är att personen kan tänka brott mot dina regler är humoristisk. Det finns ingen verklig bestraffning bakom den. När någon aktivt beslutar att inte respektera din integritet eller rimlig begäran, har han eller hon gick över till en viss grad av tvångssyndrom - eller till och med kränkande - beteende.
 3. Tvångsmässiga människor blir ofta fakta upphittare. Det är en sak för en frisk partner att gräva runt i din skola årsbok eller be anhöriga om din barndom, men en tvångsmässig personlighet kommer inte sluta där. Han eller hon kan utföra intensiva online-sökningar eller söka familj och vänner för detaljerade intervjuer. Han eller hon kan även kontakta tidigare partners för att ta ut ännu mer intima detaljer. Ta reda alla möjliga faktum om ditt liv blir ett uppdrag. Detta är definitivt ett varningstecken på en beroendeframkallande relation. Du kanske vill kontrollera historia dator söka efter tecken på tidigare sökningar.
 4. Codependent personligheter kopierar ofta sina partners känslomässiga tillstånd. Om du har en dålig dag, kommer din partner verkar också speciellt deprimerad. Om du är nöjd, kan han eller hon vara yra. När linjen i besatthet har passerat, blir varje aspekt av den friska partnerns liv en utlösande faktor för den besatt partner.

  Besatt människor kommer att kopiera kläder, äta samma mat, titta på samma tv-program eller utveckla samma hobby som föremålet för deras besatthet. De hoppas ofta att deras partner kommer att smickrad av denna imitation, men ofta framstår som ett desperat försök att hålla ohälsosam relation.

 5. Det värsta som kan hända en besatt partner är en kollision med sanningen. En romantisk uppbrott är en smärtsam sak för även den mest frisk person, men för en tvångsmässig det är besläktad med döden. De första veckorna efter en upplösning kan vara den mest farliga för friskare partnern. Så passionerat som besatt person kan ha "älskat" du, kommer han eller hon vara lika passionerad under "komma ur mitt liv för evigt" skede. I huvudsak har du slet bort alla hans eller hennes noggrant utformade identifierare. Vad som återstår är samma känslomässigt ärrad person han eller hon har alltid varit, och han eller hon verkligen hatar den personen. Det bästa du kan göra som en berörd vän är att föreslå professionell rådgivning så att de kan få ett visst samband hjälp innan de har möjlighet att skada dig eller sig själva. Obsession är en sann psykisk sjukdom, så det bör inte ta lätt på.

Kom ihåg att spänningen högre i början av varje relation. Men det är viktigt att veta hur man ska upptäcka varningssignaler för ohälsosamma förhållanden. Om du tror att du kan ha att göra med en tvångsmässig partner, var inte rädd för att söka relation råd från en professionell.