E2y

Ta hand om kaniner: behandla kanin sjukdomar och sjukdomar

Information om hur man tar hand om din kanin hälsa

Det finns ett antal sjukdomar och sjukdomar som tamkaniner är mottagliga för. Även om inte alla av dem är livshotande, är det fortfarande viktigt att din kanin får rätt medicinsk behandling och att du känner till grunderna för kanin hälsa. Tyvärr när det gäller kaniner, du veterinären. De flesta DVMS lär inte hur man behandlar kaniner och andra små djur. Ibland kanske du hittar en som specialiserat, och om du gör, hålla fast vid honom hårt! Det Veterinären kommer vara värt vartenda öre.

Ta hand om kaniner: behandla kanin sjukdomar och sjukdomar. Öronskabb.
Ta hand om kaniner: behandla kanin sjukdomar och sjukdomar. Öronskabb.

Det finns några sjukdomar som är mycket vanligt att kaniner dock, och de är lätta att identifiera. Använd denna information för att lära sig att ta hand om kaniner .

 1. Öronskabb - Den här är precis vad det låter som. Katter får ofta öronskabb och det gör kaniner. Det finns flera saker som kan ge dem, men att identifiera dem är det viktigaste. Letar i din kaniner örat kommer du att märka brun och gul uppbyggd. Om din kanin har detta, har det utan tvekan öronskabb. Ett annat tecken på kvalster är om din kanin skakar på huvudet överdrivet. Behandlingen är enkel. Ofta samma läkemedel som används på andra djur kommer att fungera bra. Din lokala veterinär kan kanske hjälpa dig med detta. En medicin som vanligen används av kanin uppfödare är VetRx.
 2. Snuffles - Snuffles är kaninens motsvarighet till vanlig förkylning. Tyvärr för kaniner, det är inte riktigt så ofarligt som det är för människor. Om Snuffles lämnas ensamma kommer de bara värre, förvandlas till lunginflammation.

  Denna sjukdom är lätt att identifiera. Din kanin kommer sannolikt att börja nysa. Detta är numret en skylt. Din kanin har flytningar från näsan. Behandla detta är viktigt, och det är viktigt att det görs snabbt innan sjukdomen fortskrider. Detta är bäst behandlas med ett skott av antibiotika, som kan tillhandahållas från en veterinär. VetRx kan också användas för att behandla detta, om det har fastnat mycket tidigt.

 3. Ömma hasen - Detta är förmodligen den vanligaste kanin sjukdom. Dina hasen är placerade på undersidan av bakfötterna. Ofta när en kanin inte har tjock päls på undersidan av dess hasen, vad de har avklinga, orsakar deras bar hud exponeras för trådbur.

  Identifiera detta är enkelt. Du kommer att märka att ditt husdjur utvecklar öppna sår på undersidan av hans hasen. Det är därför det är viktigt att ta djuret ut för en undersökning från tid till annan. Ömma hasen förekommer ofta i kaniner som är överviktiga.

  Information om hur man tar hand om din kanin hälsa. Snuffles.
  Information om hur man tar hand om din kanin hälsa. Snuffles.

  Behandlingen är inte lätt. Du måste sätta din kanin på en diet och ge honom något som en torr vägg styrelsen att sitta på. Det är viktigt att använda trippel antibiotisk salva till sår tills de läkt. Applicera inte bandage! De kommer bara göra det värre!

 4. Bettavvikelser - Det här är en vanlig sjukdom som ofta kommer att uppmärksammas från den tidpunkt då din kanin födelse. Om din kanin är äldre, och du märker att de inte äter så bra som de borde, de kan ha Tandställningsfel. Detta är när kanin tänder är för långa och ofta krypa ut. Tandställningsfel är en ärftlig sjukdom.

  Det bästa sättet att identifiera Tandställningsfel är att ta en titt på din kanin tänder. Det kommer att vara uppenbart och synligt om det finns ett problem. Det bästa sättet att behandla detta är att klippa tänderna, vilket är det enda sättet att hålla dem kort nog så att ditt husdjur kan äta. Det är också bäst att inte avla kaninen eftersom sjukdomen kan föras vidare.

Medan vårda kaniner, kan du uppleva dessa och andra sjukdomar och sjukdomar, men inte alla av dem måste vara dödlig. De flesta är lätt behandlas. Även om många veterinärer inte handskas med kaniner, fortfarande skadar aldrig att fråga. Alltid vara i kontakt med en veterinär som gör behandla kaniner eftersom det kan hjälpa dig i framtiden. Detta kommer också att hjälpa för att få mediciner.