E2y

Så för att behålla din saltvattensakvarium

Saltvattensakvarier kan kräva mer underhåll än sötvatten tankar, men de är också vackra akvarier och en stor möjlighet att ha exotiska och färgglada fiskar i ditt hem. När du ställer in din saltvattensakvarium, se till att köpa kvalitet leveranser och rätt storlek på akvarium för den fisk du vill. Detta kommer att göra underhållet gå mycket smidigare. Här är hur du behålla din saltvattensakvarium:

  1. Kontrollera varje fisk dagligen. Tillbringa några minuter tittar på varje fisk. Bekanta dig med deras beteende och utseende så att du kommer att märka snabbt om man verkar sjuk.
  2. Håll dina fiskar ordentligt trött. För saltvattenfisk, mata dem en gång varannan eller var tredje dag är vanligtvis lämpligt. Se alltid till att du matar rätt kost för fiskarter du håller. De flesta fiskar med en varierad kost.
  3. Håll akvarium fullt. När vattnet avdunstar, bör du lägga till vatten som har dekloreras. Du kommer också att behöva sätta in en bit av kalcium.
  4. Lägg jod. Mängden behövs jod beror på ditt akvarium storlek, men det bör läggas cirka två gånger varje vecka.
  5. Rengöra akvariet väggarna. Varje vecka, skrapa alger från din saltvattensakvarium väggar. Många insjöfisk kan vara dyrt, och de är också kända för att vara mycket känslig för sin omgivning. Du måste hålla akvariet rent och med optimala kemiska nivåer om du vill njuta av din fisk och hålla en hälsosam tank går.
  6. Gör rutinmässiga vattenbyten. Varje vecka, ta bort cirka tio eller femton procent av akvariet vatten. Lägg tillräckligt med vatten (se till att det är dekloreras) för att kompensera. Det är mycket bättre för dina fiskar att ändra små mängder av vattnet varje vecka än att försöka ändra hälften eller mer. Du kan bara säkert ändra 25 procent av vattnet åt gången. Processen för rutinmässiga vattenbyten hjälper till att hålla kemiska nivåer i akvariet blir för hög, och håller kemin av tanken i balans. När du ändrar vatten, använd en sifon för att ta bort eventuellt skräp i gruset på botten av tanken.
  7. Testa vattnet. Dagen efter varje vattenbyte, testa vattennivåer. Du måste kontrollera nivåerna av kemikalier som ammoniak och kalcium, tillsammans med andra kemikalier som nitrat och nitrit. Också, glöm inte att kontrollera pH-nivåer. Om du har några ryggradslösa djur i ditt saltvatten tank, måste du också testa koppar. Testa alkaliniteten varje månad. Se till att dessa nivåer är inom de godtagbara intervallen för saltvatten tankar. Om de inte har något gått fel. Du kan behöva göra en förändring akut vatten eller lägga en kemisk vatten balansera tillbaka ditt akvarium till rätt nivå. Om dina vattenstånd är avstängda för länge, kan dina fiskar lider, din fisk kan även dö om vattnet inte är på rätt nivå för dem.
Så för att behålla din saltvattensakvarium. Kontrollera varje fisk dagligen.
Så för att behålla din saltvattensakvarium. Kontrollera varje fisk dagligen.

Vid underhåll ett saltvattensakvarium, kan det vara till hjälp att ställa upp en underhållsplan kalender som en påminnelse om när du behöver göra rutinmässigt underhåll. Saltwater tankar kan kräva erfarenhet att ta hand om på rätt sätt, om du funderar på att sätta upp en av dessa tankar, gör din läsning innan du bestämmer om det är rätt för dig.