E2y

Så att välja rätt ras av marsvin (marsvin)

När du handlar på en djuraffär av något slag, är det inte svårt att hitta ett marsvin. Där kan du ofta hitta rasen "engelsk Guinea Pig." Haken är dock att det inte finns någon sådan ras av marsvin, och till råga på, är marsvin faktiskt kallas marsvin!

Det är i själva verket 13 raser av marsvin

Det är i själva verket 13 raser av marsvin, och de är alla väldigt olika i utseende och personlighet. I denna artikel kommer vi att undersöka olika raser för att hjälpa dig att välja rätt ras av marsvin. Vi kommer också att gå in i de bästa sätten att hitta din perfekta marsvin!

Alla marsvin har liknande kroppstyper

Så att välja rätt ras av marsvin (marsvin). Det är i själva verket 13 raser av marsvin.
Så att välja rätt ras av marsvin (marsvin). Det är i själva verket 13 raser av marsvin.

Alla marsvin har liknande kroppstyper. Det bästa sättet att beskriva deras kroppstyp är att de är formade som tegelstenar - platt ovanpå och rakt ner på sidorna. Detta är inte alltid en perfekt beskrivning av ett individuellt marsvin, men det är en nära analogi. De bör inte väga mindre än 32 gram när de är fullvuxna. De flesta marsvin finns i många olika och ovanliga färger.

Raser:

  1. Europeiska - Europeiska är det närmaste du kommer att komma till en engelsk marsvin, som de brukade vara bekant vid det namnet. De är också den mest populära rasen av marsvin överlägset! De har en mycket kort, elegant päls av päls. De är bland de mest eleganta utseende av alla de raser. De är fulla av personlighet och de är riktigt bra husdjur. De är bra med barn, så länge barnen vet hur man hanterar dem på rätt sätt. De har vad som kallas en romersk näsa, som inte är alltför spetsiga men avrundade bara lite. En satin ras av Europeiska marsvin finns också.
  2. Abessinier - The Abby, eftersom denna ras är smeknamnet, är en mycket unik ras av marsvin. Den Abby är känd som en sträv päls marsvin. De har cirkulära mönster i pälsen kallas rosetter, som är symmetriska längs kroppen. De har också rosetter ner varje sida av kroppen och på pannan. Det bör finnas minst åtta rosetter på marsvin kropp. Den Abby är en trevlig ras av marsvin med en rolig personlighet. De är bland de vanligaste av marsvin. De kommer också i en satin ras, som har en mjukare päls med en satin glans.
  3. Teddy - Teddy är en ras som växer mer och mer populärt. De är en av de mest unika också. Den Teddy är unik på grund av dess päls päls. De har en mycket kort och tät päls. Den hår över deras kroppar är skruvad och står upprätt. Detta ger dem en look som liknar en strävhårig hundras. Till skillnad från en strävhårig hund, dock är dess päls förvånansvärt mjuk. På grund av sin päls, rund kropp och romersk näsa, gör Teddy verkligen likna en nallebjörn! Teddy är ett bra husdjur. De är fogliga och mycket mild. De är bland några av de bästa försökskaniner för barn! De kommer också i en satin ras som gör pälsen ännu mjukare.
  4. Texel - Den Texel är en nyare och mycket intressant ras. De är en långhårig ras, men vad som skiljer dem från andra långhåriga raser är att deras långa päls är i lockar och lockar. De lockar är över hela kroppen, även på deras magar och pannor. De lockar växa ut med åldern. En Texel har en kortare kropp än de flesta marsvin, och har en kort fet näsa istället för en romersk näsa. De kräver inte grooming som de flesta långhåriga marsvin, men deras ringlets behöver uppmärksamhet. De måste hållas rätas och fri från tovor. De är väldigt vackra marsvin, och är också full av personlighet. De finns i en mängd olika färger och skulle vara ett bra husdjur för engagerad ägare.
  5. Peruanska - Den peruanska är en långhårig ras. De är väldigt vackra, eleganta marsvin som behöver daglig grooming. Det är möjligt att inte behöva brudgummen dem varje dag om deras päls är bundet och insvept i tyg i små strängar. Detta gör det möjligt att stanna untangled. Håret är långt över deras kroppar och de har även lugg över ögonen, så vård behövs det liksom. De kommer också i en mängd olika färger och i en satin ras. De kanske ser snygga men de är precis lika levande som alla andra marsvin. Eftersom deras energinivå är densamma, kan det vara svårare att hålla dem rena medan de är i sina höljen. De får inte vara den bästa rasen för barn på grund av den långa pälsen och krävde vård.
  6. Silkie - Det Silkie är också långhårig men inte riktigt lika elegant som den peruanska. Deras päls är ungefär halva längden av den peruanska, och det ser också lite trasslat hela tiden. Trots detta, de är vackra djur. De kräver grooming, men inte lika mycket som en peruansk. De bör tränas varje dag eller varannan dag. De finns i en mängd olika färger. Det Silkie har en stor personlighet, och kommer i satin rasen också.
  7. Coronet - The Coronet är ett av de nyaste raser av marsvin som har erkänts. De är en långhårig ras, så de kräver lite mer omsorg än de flesta marsvin. De har en mycket tät men ändå mjuk päls, som finns i alla godkända färger. De kräver en hel del pälsvård och omsorg. De har också vad som kallas en krona eller en krona på toppen av sina huvuden i mellan öronen. Detta bör vara jämnt centrerad på huvudet. De gör bra husdjur, men de kan inte vara bra för yngre barn på grund av den långa pälsen av päls. De är förmodligen bättre lämpade för ett äldre barn eller tonåring eller ens en vuxen.
  8. Vit Crested - Vita Crested är en väldigt snygg rasen. Vid en första anblick verkar de som en intressant blandning mellan en europeisk och en abessinier. De har en smidig och kort päls av hår, som liknar en europeisk. De har en rosett direkt i mitten av pannan, som liknar Abby. Rosetten på huvudet är att vara vit och bara vitt, därav namnet på rasen. Den vita Crest är också den enda vita som är tillåten på marsvin. Detta innebär att de endast har begränsade färgvarianter. De har ungefär samma personligheter som ett europeiskt och göra stor sällskapsdjur!

En stor resurs för att lära sig ännu mer om marsvin är den europeiska marsvin uppfödare Association webbplats . När du har undersökt de raser och har beslutat om en, är det viktigt att ta din tid att hitta ditt marsvin. Det bästa sättet att göra detta är att hitta en uppfödare och du kan åstadkomma detta genom att ta reda på kanin och visar marsvin i ditt område. Det finns minst 4 visar i varje stat per år. Det bästa sättet att ta reda på om dem är att kontakta din lokala 4-H (huvud, hjärta, hand och hälsa) organisation eller framtida bönderna i Europa (FFA).

Djuraffärer av alla slag har marsvin samt

Alla marsvin har liknande kroppstyper. Djuraffärer av alla slag har marsvin samt.
Alla marsvin har liknande kroppstyper. Djuraffärer av alla slag har marsvin samt.

Djuraffärer av alla slag har marsvin också, men detta är fallet där du kan aldrig veta vad du får dig in. Marsvin är ett långsiktigt åtagande som husdjur, så ta din tid och välja klokt! Lycka till!