E2y

Så att välja rätt hund

Vad finns det att tänka på?

Tanken på att anta en hund har varit på ditt sinne för månader nu. Varje gång du ser en valp i fönstret på din lokala djuraffär, smular ditt hjärta vid tanken på att hålla denna valp i dina armar. Deras val är enorm och alla dessa söta och vänliga lilla critters erbjuda dig en sorglig valp öga ser att berätta att de vill dela både ditt hjärta och ditt hem. Tyvärr kan du inte föra dem alla hem. Så frågan som är på ditt sinne är: "Att välja rätt hund?"

Så att välja rätt hund. Är någon allergisk mot hundpäls.
Så att välja rätt hund. Är någon allergisk mot hundpäls.

Du har tänkt på all den omsorg, de veterinära räkningar och alla inblandade kostnader. Du har redan tänkt på de begränsningar som det kommer att lägga till din livsstil. Du är också redo att spendera den tid som behövs för att träna och gå ut med hunden samt för att städa upp efter att bedårande varelse. Ändå är du mer seriös än någonsin om att anta människans bästa vän. Tja, här är några tips som hjälper dig att göra det bästa möjliga valet för dig själv, dina barn eller någon med särskilda behov.

  1. Är någon allergisk mot hundpäls Tja, om det är fallet, oroa dig inte -? Inte alla hundraser har päls. Faktum är att vissa har ingen som Europeiska hårlösa terriern eller den kinesiska crested. Andra har ull, såsom pudel, och vissa gillar det maltesiska har hår.
  2. Varför vill du ha en hund? Vill du anta en hund bara för sitt företag? Kommer denna hund vara omgiven av barn? Kommer denna hund tränas som en ledarhund, en räddningshund eller en terapihund? Kommer denna hund behandlar människor med särskilda behov, såsom de som drabbats av Alzheimers sjukdom, autism eller kramper? Vad sägs om en vakthund? Anledningen bakom detta antagande kommer att bidra till att välja den bästa rasen för dig eller sin nya herre.
  3. Vilken storlek på hund ska jag skaffa? Tja, i vissa fall, har storleken betydelse! Du ser, om du vill ha en hund för sitt företag och har för avsikt att behandla det som ditt barn, kommer en mindre ras som en Pomeranian, en miniatyr pudel eller en Chihuahua passa dina behov mycket väl. Om du tänker köra eller delta till många utomhusaktiviteter, kan en större ras som labrador retriever vara rasen för dig. Om du tänker träna din hund som en vakthund, föreslår jag en större ras än Chihuahua, såsom en Grand Danois, en Doberman eller en schäfer.

    Läs om olika hundraser och de uppgifter som de är specialiserade i. Barn är bättre lämpade med en patient och vänlig ras som golden retriever, medan en miniatyr pudel tenderar att vara svartsjuk och ovillig att dela uppmärksamheten med någon annan. Labrador retriever, Golden retriever och tyska herdar tenderar att bli bra ledarhund räddningshundar och polishundar. Terapi hundar är främst rankad på deras inställning, deras brist på aggressivitet, deras roll som en följeslagare liksom deras nivå av lydnad.

  4. Ska jag välja en manlig eller en kvinnlig? Tja, det beror på dig. Du ser, tenderar en hane att bli större i storlek, mer aggressiva och verkligen visa mer energi. Om du har för avsikt att inte ha den kastrerad, kommer du också att hantera en kvinnokarl. Han kommer också att försöka utöva sin dominans över dig själv eller andra samt vissa föremål. Du kan också sluta med att ta itu med det faktum att de markerar sitt territorium med sin doft, inte alltid en önskad egenskap. En kvinnlig kommer sannolikt att vara mindre, mer tålmodig och tillgiven. Å andra sidan, kan hon bli mer irriterad när i värme, locka oönskad uppmärksamhet och lämnar blodiga spår på dina möbler och mattor när man har sin mens. Och glöm inte, om du inte tänker ha henne kastrerad, kan du lika gärna använda henne för avel eller undvika manliga sällskap till varje pris om du inte vill för henne att hamna gravida.
  5. Vilken hundras ska jag välja? Tja, läsa om olika raser som intresserar dig. Du bör lära dig om deras karaktärsdrag, typiska hälsoproblem, typ av beteende och deras naturliga vanor. Till exempel kommer en Doberman vara bättre som en vakthund i motsats till att vara i närheten av små barn. En Labrador retriever kommer att bli mer tålmodiga och vänliga med barn eller för jakt, men kommer inte att vara så väl lämpade som en vakthund. Undersök - göra en del efterforskningar på internet. Läs om de hundraser som intresserar dig.
Vad finns det att tänka på? Varför vill du ha en hund?
Vad finns det att tänka på? Varför vill du ha en hund?

Som ni kan se, inte anta en hund inte bara innebära att hålla en gullig valp i din famn. Det innebär mycket mer än så! Varje människa är unik, så är varje familj miljö i vilken du vill välkomna en hund följeslagare. Min man antog en labrador retriever för sin mor år sedan. Hon har Alzheimers sjukdom och att hunden var den bästa present hon någonsin fått. Han erbjöd henne sällskap, vakade över henne, skyddade henne och aldrig blev otålig med henne trots att hon blir arg på honom ibland när förvirrad av röster utmanar naturen av hans närvaro som hon också drabbats av demens.

I själva verket var hunden så nära att jag tror att hennes död krossade hans hjärta. Han hade en så bra karaktär som vi insisterade på att anta en annan hund av denna ras efter hans död. Vår hund syfte är att vara en god kamrat och beskyddare för både våra barn, som lever med autism. Denna hund är våra barns bästa vän! Som ni kan se, den ursprungliga frågan - "Hur man väljer rätt hund" - Kan vara på din hjärna, men bara du kan svara på det ordentligt. Valet är ditt, men rätt val behöver ett par saker som skall beaktas innan det slutliga urvalet.