E2y

Så att prata med en tonåring om rattfylleri

Rattfylleri är ett av de största farorna på vägen

Rattfylleri är ett av de största farorna på vägen, och en av de människor måste mottagliga för rattfylleri är tonåringar. Varje år, upp till 100.000 trafikolyckor inträffar på grund av rattfylleri. Av de 100.000 olyckor, upp till 5,000 involvera tonåriga dödsfall. Om du är orolig för möjligheten att din tonåring bedriver rattfylleri, här är hur du kan prata med honom om det.

  1. Starta det nonchalant. Se till att du börjar samtalet så lättvindigt som möjligt. Den sista du vill göra är att göra din tonåring att känna som om du är kurvtagning honom eller börjar tillrättavisa honom. Kom ihåg att många tonåringar känner sig känslig om föräldrar och andras bedömningar om vad de gör. Medan tonåringar gör och kommer att göra en massa misstag när de försöker räkna ut sina egna liv, måste du ändå göra din tonåring känner sig som en vuxen. Så mycket som möjligt, försök att skapa eller hitta en möjlighet där du kan prata med din tonåring i minst 15 minuter till en halvtimme, på en plats där stämningen är mycket avslappnad.
  2. Få hans åsikt. Nästa, få sin åsikt i frågan om rattfylleri. Kom ihåg, även om en hel del tonåringar kan bedriva rattfylleri, det finns också ett stort antal tonåringar som medvetet undviker rattfylleri. Du kan inte bara anta att din tonåring är engagerad i rattfylleri. Istället frågar honom om det och försöka få fakta rakt. Även om du är säker på att inte engagera sig i rattfylleri, måste du dock fortfarande att få hans åsikt, och hans berättelse om varför han inte engagera sig i rattfylleri. Bara genom att betrakta hans sida kommer du att kunna se hela bilden och kunna ge honom råd.
  3. Statistik. Därefter gör din forskning på fakta om rattfylleri. Till exempel, berätta för honom om de 100.000 människor som upplever olyckor på vägen på grund av förare som kör under påverkan av alkohol. Tala också om för honom att av de 13.000 människor som dör varje år från rattfylleri, 5.000 av dessa är ungdomar som har druckit. Kom dock ihåg, kan denna statistik vara tråkigt för vissa tonåringar. Det är helt normalt för tonåringar att tro att de är immuna mot olyckor och att denna statistik faktiskt inte kan hända dem. Vad du kan göra för att bevisa din poäng ytterligare är att leta efter lokala fall av tonåringar som har skadats av rattfylleri. Visa honom tidningsklipp eller ge honom de länkar till online tidskrifter där lokala rattfylleri fall har dokumenterats.
Så att prata med en tonåring om rattfylleri. Starta det nonchalant.
Så att prata med en tonåring om rattfylleri. Starta det nonchalant.

Slutligen, se till att du avslutar din konversation med en air av förtroende och omsorg för din tonåring. Försök att låta din tonåring känner att han är vuxen och att du inte erkänna de beslut som han gör i sitt liv. Genom att göra detta kommer du att kunna vägleda honom utan att du ser helt högdragna eller auktoritativ.