E2y

Så att mata din get

Getter behöver mat

Getter behöver mat, precis som alla andra djur, för att överleva. Vad mata den, dock. Hur gör du det? Här är hur att mata din get:

  • Kosten. Eftersom getter är idisslare (har fyra magar), de behöver en kost rik på fibrer. Detta hjälper bakterierna i magen smälta maten ordentligt. Getter tenderar att äta mer av buskar och träd i stället för gräs, men kommer att ta en tugga av nästan allt. De är också särskilt förtjust i bark. Deras diet består också av mineraler, hö, säd, en betesmark frö blandning (som består av en speciell kombination av frön) och matrester. I sin tur måste de undvika giftiga växter, papper, cigaretter, och aldrig ge dem hund-och kattfoder. De har också russin, skivor bröd och majs chips men inte ge dem mycket, de kan användas som godis.
  • Utfodring din get. Getter är lätt att föda. Välj en stark, robust och orörlig matare för dem att använda. Det måste vara det här sättet, så att den inte bryter medan djuren foder. Gör stationer för dina getter att mata in individuellt. Detta hjälper dig att hålla reda på varje get födointag. Du kan även träna dem att gå till sina stationer. En sak du vill undvika är geten nedsmutsning maten eller mataren så se till att de inte kan få in det också. Bara placera maten i mataren och leda getterna i. Se till att dina getter inte äter för fort eller så kan kvävas av sin mat. Du kan sätta något tungt i mitten så att getter måste äta runt det men alltid vara redo att hoppa in och spara din get från kvävning till döds. Dess utfodring schema kommer verkligen beror på vad bocken gör under dagen. Till exempel, getter som används för mjölkning har i allmänhet att äta mer än de som inte är det.
  • Andra viktiga påminnelser. Getter äter dina blommor och träd så försiktig när du lämnar dem eller annat du kan säga adjö till din dans på rosor. Om du hör din get "nysningar" inte rädd, eftersom de endast använder det som sin naturliga varning efter tecken på fara. Unga getter, under tiden, nyser eftersom de är lekfulla så du måste lära dig att skilja skillnaden. Om du vill flytta din get, måste du dra dem. Driver dem får du ingenstans. Trots att en av de vänligaste djur runt, bör du undvika petting en get på toppen av huvudet, särskilt om den inte vet att du tillräckligt bra. De gillar att repas under armen och på bröstet. Se också till att deras skydd är stark och robust, ger dem gott skydd mot omgivningen.

Så att mata din get. Andra viktiga påminnelser.
Så att mata din get. Andra viktiga påminnelser.

Utfodring din get rätt kanske inte verkar så mycket av en utmaning men det faktiskt är. Du måste vara övervaka vad de äter varje gång de äter. Ta hand om dina getter tillräckligt bra, och de bör bli starka och friska.