E2y

Nurse Baby Pigs

Om du funderar på avelssvin och eller redan har en gravid gris. Du kommer att behöva lära cykeln för avvänjning spädbarn via modern utan också avvänjning hand om mamman är av någon anledning inte vill eller kan avvänja vissa att alla baby grisar.

Alltid oavsett hur situationen i avel alltid förbereda dig ekonomiskt för möjligheten av att behöva handskas med döden, eventuella nödsituationer veterinär, samt medhjälp i avvänjningen. Detta kan vara dyrare än den faktiska vinst i sig.

Först måste du veta en bebis gris måste fortsätta avvänjning upp till 6 veckors ålder. Vanligtvis en gång i timmen under ca 24 sekunder åt gången från modern. Om detta inte händer kan du behöva ingripa lirka och hålla barnen nära till mammas bröstvårtor så att de inte avvika från och dör.

Nurse Baby Pigs.
Nurse Baby Pigs.

Ett praktiskt knep att veta.
Så konstigt som det kanske låter grisarna faktiskt dra mer nytta av vissa bröstvårtor sedan andra bröstvårtor utanför mamman.
Du kommer att finna att bröstvårtorna mot fronten av modern grisen i jämförelse med bröstvårtorna mot baksidan av moderns grisen faktiskt producerar mer mjölk då de bakre bröstvårtor. De är också ett säkrare läge för spädbarn för att minska risken att bli sparkad.

Du kommer att hitta grisar som avvänja bort de främre bröstvårtor kommer också växa till att bli tyngre vid 6 veckor sedan svinen avvänjning från den bakre änden.
Så om du någonsin märker en gris blir alltför lätt vikt du kan rotera grisarna att få de lättare grisar närmare fronten i hopp om att barnet återvänder till ett normalt hälsosamt tillstånd.

Förberedelser för förlust
den nuvarande dödligheten av baby grisar i avvänjning etapperna är det högsta hittills. Men detta betyder inte att du kommer att ha samma tur. Ibland fortfarande födda grisar och andra dödsfall kommer att inträffa. De flesta gånger inte en förebyggas och inte ditt fel. Det bästa du kan göra för att förbereda dig att hantera situationer som denna är att besöka andra uppfödare innan du bestämmer dig för att föda. Erfarenhet födelse och avvänjning första hand från en erfaren uppfödare och bli utbildade i de svårigheter som följer med avel.

Nurse Baby Pigs.
Nurse Baby Pigs.

Hand uppfödning föräldralösa grisar

Vid mamma vägrar eller inte kunna avvänja grisar kan det bli nödvändigt att ingripa dig. Men bara om det är absolut nödvändigt.
Framgången för handen höja spädbarn grisar är låg. Och mycket svårt.
Värme kuddar eller lampor är nödvändiga för att lämna höja grisar på grund av unga nyfödda att inte kunna hålla sin egen värme. En jämn temperatur på mellan 85 och 90 grader är idealisk.

Suggor mjölkersättningsmedel och getmjölk spädbarn mjölkersättning är de enda bra alternativ i ersätta en gris mjölk källa.
Använd aldrig komjölk, är det mycket svårt för matsmältningen. Mjölk kan matas med hjälp av en nappflaska och nippel, värmde mjölken till en kroppstemperatur. Du behöver bara göra detta för en kort sikt, eftersom svinen lättlärd att dricka ur en skål.

Att lära en ung gris att dricka ur en skål bara tippa grisar näsan och ut mjölken några gånger och oftast de snabbt får idén om vad man ska göra.

Vid födseln börja med 02:58 teskedar om dagen och gradvis arbeta dig upp som dagarna förbi. Vid dag 7 till 10 kan du introducera dem till en fast föda som heter Nasse starter krypning.
Ett extra tillskott av järn är också perfekt att smågrisar inte är bra med att skapa sin egen järn.