E2y

Köp en get

Alla som har haft att klippa en stor gräsmatta

Alla som har haft att klippa en stor gräsmatta, eller försökt att styra pensel på deras areal har förmodligen tänkt minst en gång om att köpa en get. Getter är söta, intelligenta och deras ständiga bete kan bidra till att minska ner på gården och trädgård underhåll sysslor. Även om detta kanske låter som det perfekta husdjuret, det finns mycket mer att ta hänsyn till innan du köper en get.

Här är några faktorer att tänka på innan att hämta hem en get som husdjur:

Köp en get. Här är några faktorer att tänka på innan att hämta hem en get som husdjur.
Köp en get. Här är några faktorer att tänka på innan att hämta hem en get som husdjur.

Livslängd: Den som funderar på att skaffa någon form av husdjur måste anse att ett husdjur är en livstid, och anta en get kan vara en mycket längre engagemang än en annan typ av husdjur. Getter lever i genomsnitt 10-15 år, men har varit kända för att leva så länge som 30 år med rätt vård. Noga överväga om du är villig att göra denna typ av livslångt engagemang innan du bestämmer dig för att köpa en söt bebis get.

Sociala behov: Även om de inte kan bilda flockar som deras kusiner, får, getter är djur som gillar att tillhöra en social hierarki. De är lyckligast när de är i sällskap med andra djur, människor eller andra getter. Detta kan fungera till din fördel när du tränar dem, som en get kan komma att se sin ägare som flocken ledare och lär sig att komma när du ringer och följer dig runt. Om du inte har andra djur i hemmet, överväga att köpa två getter så att de har företaget under dagen när du är borta från hemmet.

Inneslutning: Getter är kända för att vara nästan omöjligt att hålla inhägnad i. Getter är nyfikna, intelligenta och ihållande. Varje form av staket du sätta upp kan erövras av en get, oavsett om de hoppar det, klättra det, eller helt enkelt tugga igenom den. Getter fly även konstnärer som kan även öppna nästan alla typer av lås. Forskning dina stängsel val väl innan de bestämmer sig för köp av en get. Getter även gillar inte att vara ute i elementen vid alla tidpunkter, och kommer att behöva ett skydd av något slag inne i corral.

Alla som har haft att klippa en stor gräsmatta. Livslängd.
Alla som har haft att klippa en stor gräsmatta. Livslängd.

Medicinska behov: Medan getter kan tyckas lätt att underhålla, kan de ha medicinska frågor. Planerar att ta din get till en veterinär på årsbasis för vaccinationer och hälsokontroller. Dessutom, när du antar en get, planera för regelbunden hov rengöring och trimning som en del av de kostnader som är förknippade med get ägande. En hovslagare måste komma varje halvår eller så för att behålla din get fötter. Eftersom de kommer att äta nästan vad som helst, måste ägarna alltid vaksamma och övervaka deras get hälsa noga. Getter kan gå från frisk till dödligt sjuk mycket snabbt, så regelbunden pälsvård och kontakt är viktigt att hålla din get väl.