E2y

Kläckning anka och gås ägg

Få lite ankungar eller Gosling genom att följa dessa tips

Ingenting är sötare än en ankunge, utom kanske en Gosling. Om du är i marknaden för en eller flera av dessa barn, kan du köpa antingen dem som redan har kläckts eller så kan du kläcka dem själv. Du kanske undrar: "Hur lång tid tar det för Anka ägg att kläckas?" Följa stegen som ingår här kommer att bidra till en lyckad lucka på ca 28 dagar för ankor och 30 dagar för gäss. Så här kläcka Anka ägg och ägg gås.

Det första steget är att samla de nödvändiga förnödenheter. Här är vad du behöver.

 • Samla ägg som är mest benägna fertila, har inga sprickor, är regelbunden form och storlek och är färska, vilket innebär att de inte är äldre än sju dagar för ankor och fyra dagar för gäss.
 • Ett ägg inkubator eller inställning höna behövs för inkubering av ägg.
 • En kläckning termometer behövs för att reglera temperatur och fuktighet.

Välja ett ägg inkubator oftast beror på flera faktorer:

 • Antal ägg som kläckts.
 • Hur mycket tid är tillgänglig för tendera till inkubatorn och ägg.
 • Kostnad.
Kläckning anka och gås ägg. Stabilisera temperaturen vid 99.2f för ankor och 99.5f för gäss.
Kläckning anka och gås ägg. Stabilisera temperaturen vid 99.2f för ankor och 99.5f för gäss.

Forcerad luft kuvöser är större, har en automatisk turner, används på större luckor och kostar mer. Stillastående luft kuvöser är mindre, inte har en automatisk turner, används för mindre luckor, kostar mindre och är mer vanligt förekommande.

Okej, nu har du dina ägg, inkubator och kläckning termometer. Nästa steg är att sätta upp inkubatorn följa dessa steg.

 1. Början två dagar innan du äggen, slå på inkubatorn och tillsätt vatten som anges i de riktningar som medföljer inkubatorn.
 2. Placera kläckning termometern där äggen kommer att placeras.
 3. Stabilisera temperaturen vid 99.2F för ankor och 99.5F för gäss. Den relativa fuktigheten för kläckägg gås och ägg anka är mycket viktigt. Det bör vara 50-55% för både ankor och gäss. Att justera temperaturen:
  • Hitta termometern och värmeelementet, ofta placerade på locket.
  • Ställ in termostaten med hjälp av små justerskruven och en vingmutter.
 4. Låt temperaturen stiga i inkubatorn genom att stänga locket.
 5. En liten röd indikator ska tändas när värmeelementet fungerar.
 6. Höj eller sänk temperaturen genom att lossa vingmuttern, beläget med justerskruven och vrida justerskruven moturs tills den röda lampan tänds eller släcks beroende på om temperaturen behöver stiga eller falla.
 7. Reglera temperaturen.
  • Kontrollera temperaturen var 10 minuter tills temperaturen når 98F.
  • Kontrollera oftare från 98F till 99F.
  • Efter den når 99F, flytta justerskruven tills lampan slocknar.
 8. Låt inkubatorn att sitta i 30 minuter.
 9. Om temperaturen är korrekt, dra åt vingmuttern. Om temperaturen inte är korrekt, justera skruven och kontrollera igen om 20 minuter.
 10. Öka den relativa fuktigheten genom att lägga till fler kastruller vatten.
 11. När temperaturen är korrekt och stabil i inkubatorn, är det dags att placera äggen.
  • Markera ägg med ett X på ena sidan och en O på den andra om du använder en stillastående luft inkubator.
  • Placera ägg i inkubator med alla Xs visar eller hela Os visning.
  • Efter de första 24-timmars, vrid äggen 3 gånger dagligen använder Xs och Os för att vara säker varje ägg vrids.

Forcerad luft inkubatorer har automatiska Turners som gör detta åt dig, så kläckning ett ägg kan vara lite enklare med detta. Inte fortsätter att vrida efter pipping börjar, vilket är då ankungen eller Gosling börjar bryta ägget. Detta är vanligen på eller omkring dag 27. Temperaturinställningar är mycket viktiga, så titta på dem noga och justera om det behövs. Om du använder en stillastående luft inkubator, bör du lägga två grader till alla temperaturmätningar i den här artikeln för att uppnå den rätta förutsättningarna för äggen.

Få lite ankungar eller gosling genom att följa dessa tips. När temperaturen är korrekt och stabil i inkubatorn.
Få lite ankungar eller gosling genom att följa dessa tips. När temperaturen är korrekt och stabil i inkubatorn.
 • De första 14 dagarna temperaturer bör vara 99.2F för ankungar och 99.5F för gässlingar. Temperaturen bör sänkas till 99F från dag 15 till dag 25 för ankungar, men förblir desamma för gässlingar.
 • Temperatur för dag 25 till kläckning bör 98.6F för ankungar och kvar på 99.5F för gässlingar. Relativ fuktighet bör ligga kvar på 50-55% under de första 27 dagarna och sedan öka till 75% i dagar 27-30 för gässlingar.
 • För gässlingar, dagarna 4 till 27, skall äggen svalna i 15 minuter dagligen och sprutas med ljummet vatten.

När kläckning har börjat lämna ankungen eller Gosling i inkubatorn tills det har torkat helt, sedan flytta den till en grubblare.

Om du vill låta anka höna att sätta på sina ägg, måste du se till att hon har de färskaste ägg i boet genom dejta dem med en penna dagligen tills hon börjar att ställa in. Ta de äldre äggen lämnar endast den mängd nya ankor du vill kläckas. Hönan bör få bygga sitt eget bo. Håll människor och andra djur borta från boet hela tiden. Det bör lämnas ensam hela tiden, även när hönan lämnar att äta och dricka.

Goose höns kan också tillåtas att sätta på sina ägg. Men om du vill eller behöver ägg under denna tid, kan det vara klokare att låta en annan höna, såsom kyckling, anka eller kalkon för att ställa för henne eftersom hon kommer att sluta lägga ägg när hon har sin koppling av färdiga ägg. Kyckling höns kan hantera mellan fyra och sex gås ägg, kan anka höns in på valfritt belopp mellan åtta och 10, samt kalkon höns kan ställa på 10-14 gås ägg.

Dessa tips bör hjälpa dig när kläckägg. Se till att du följer anvisningarna noga eftersom temperaturerna varierar. Kom ihåg att före kläckning anka och ägg gås, se till att du vet hur man tar hand om den ankungar och Gosling.