E2y

Hur vet man att ett ägg är kläckning

När du försöker kläcka ägg som hönsägg antingen ur en inkubator eller genom naturlig process, är det bästa att göra ingripa var så många dagar för att checka in på ägg för att se till att de antingen kommer att kläckas eller de kommer att gå dåligt.

Hur vet man att ett ägg är kläckning. Hur berätta om ett ägg är fertil?
Hur vet man att ett ägg är kläckning. Hur berätta om ett ägg är fertil?

Hur berätta om ett ägg är fertil?

En bördig ägg kommer att ha liten spindel som vener när genomlysas igenom med en ficklampa eller stark belysning källa.

Vad genomlysning?

Genomlysning är en metod för att se exakt vad som händer inuti ett ägg utan att faktiskt vänta tills ägget kläcks. Till stearinljus ett ägg, behöver ägget att lyftas upp från sin plats i inkubatorn. Du måste hålla de yttersta ändarna av ägget, kan endast på detta sätt lätt resa in i ägget och backa ut på andra sidan. Du kan göra detta genom att hålla ett ägg mellan dina pekfingrarna och tummen mycket noggrant.

När du lysa ditt ljus genom ägget, är du kontrollera om några tecken på aktivitet såsom blod ådror, mörka massorna och små swooshing föremål. Detta kan användas med någon form av ficklampa, eller bara håller ett ägg mycket nära en glödlampa, ljus, lampa, eller någon annan källa av ljus.

Vad definierar en dålig ägg?

Vad definierar en dålig ägg? Genomlysning ett dåligt ägg.
Vad definierar en dålig ägg? Genomlysning ett dåligt ägg.

När du letar efter ett ägg som är bördig, är det första du behöver veta hur man identifierar en un-fertila ägg. Också känd som en dålig ägg, eller en blindgångare i vissa yrken.

Genomlysning ett dåligt ägg

Vid genomlysning ett dåligt ägg ser du inget inuti, kan du ibland se något, men det kan inte vara i rörelse, skulle en annan bra ledtråd är om du har haft ägget under en lång tidsperiod. En vecka eller mer, och det har inte skett några betydande förändringar inom själva ägget är ett dåligt tecken.

Hur man identifierar en dålig ägg utan genomlysning tekniken?

När du letar efter dåliga ägg, är det också svagt självklart utan en ljuskälla taktik för att berätta om ett ägg är dåligt, skulle denna metod kallas luktatestet.

Luktatestet är när du luktar dina ägg, något ägg som kan ha ett ruttet ägg lukt är definitivt ett dåligt ägg och behöver tas bort från befruktade ägg direkt.

Hur berätta om ett ägg är på väg att kläckas?

När ett ägg når en viss punkt där andra är kläckning, eller du vill bara veta när du borde vara mer uppmärksam för framväxande av spädbarn, finns det några knep för att få en fingervisning om hur långt ungen i ägget har utvecklats .

Genom genomlysning om en brud är nära kläckning ser du lite att inget ljus kan gå igenom ägget som förut. Istället kommer det att vara som att försöka skina ett ljus genom en sten. Det kommer inte att fungera.

Det andra sättet att kontrollera om ett ägg blir nära kläckning punkten är om nyligen ungen inuti ägget flytta runt en hel del, och nu knappt rör sig, beror detta på att det just innan en chick startar kläcks ur ett ägg ungen blir alldeles stilla på grund av bristen på utrymme i ägget. Denna brist på utrymme är avgörande för att möjliggöra en brud att enkelt skjuta sig ut ur ett ägg.