E2y

Hur vet jag om någon ljuger för dig

Lögner är vad folk säger när de inte kan säga sanningen

Lögner är vad folk säger när de inte kan säga sanningen. Alla har ljugit på något sätt eller form. Vissa säger små vita lögner, medan andra ljuger som kan störta regeringar och få människor i trubbel i stora sätt. Merparten av tiden, vill du veta om någon ljuger för dig om du är i ett förhållande. Oavsett om det är en romantisk relation eller ett arbetsförhållande, vill du förmodligen veta om du håller på att tas för en åktur.

Så hur vet du om någon ljuger för dig? Det finns många kontrollampa tecken om du vet var du ska leta.

  • Undvika ögonkontakt. Det sägs ofta att ögonen är fönstren till en persons själ. Människor som ligger ofta förrådd av sina ögon. En person som ljuger ofta har svårt att hålla ögonkontakt med den person han ljuger för. När han talade, kan han flytta plötsligt hans blick. Detta är ofta den exakta ögonblick som han säger en lögn. Bortsett från att inte kunna titta direkt in i den andra personens ögon, kan vissa människor som ligger blinka sina ögon snabbt. Men för många erfarna lögnare, kan de titta på den person de ljuger för rakt i ögonen medan han berättar en lögn.
  • Uppvisar stressen beteenden. Vissa lögnare har liggande gester eller beteenden. Dessa kan fidgeting, skiftande, repor, klåda, svälja eller rensa halsen. Ligga gör vissa individer obekväma och det obehag kommer ut i sitt kroppsspråk. Vissa svettas också när man ligger.
  • Förskjutning blicken åt höger. Enligt kroppsspråk experter, vissa lögnare tenderar att se till höger och uppåt. Detta beror på att berätta en lögn stimulerar den del av den mänskliga hjärnan som är associerad med fantasi. Fantasin består. Å andra sidan, de som ser åt andra hållet, det vill säga till vänster, är erinrar minnen eller saker som verkligen hände som huvudsakligen sanningen.
  • Renovering av barndomen vanor. Det finns vissa vanor från en persons barndom som ofta dyka upp igen när de ligger. Till exempel kan lögnare röra näsan eller täcka munnen eller ansiktet. Det är hans undermedvetna försök att lägga lite avstånd mellan dig och sig själv som han ligger.
  • Ökad röstläge. Många som ligger plötsligt ha en högre röst tonhöjd. Om du känner till lögnare normala röst, vara försiktig när hans röst blir gällt eller pipigt. Ibland överdrivna kroppsrörelser följa förändringar i röstläge.
  • Ta en paus. Vissa lögnare har att pausa när han talade om de är på väg att berätta en osanning. Detta beror på att deras hjärnor är inte tillräckligt snabb för att komma med fiktion. De måste hitta på något så en kort paus är nödvändig för att ge dem tid.
  • Faking oskuld. Vissa lögnare låtsas att de är oskyldiga genom att ge dig som doe-eyed utseende. De försöker även att få dig att känna skuld att misstänka dem.

Många av de sätt som nämns ovan hör ihop

Hur vet jag om någon ljuger för dig. Undvika ögonkontakt.
Hur vet jag om någon ljuger för dig. Undvika ögonkontakt.

Många av de sätt som nämns ovan hör ihop. Vissa lögnare kan uppvisa två eller flera av dem vid en tidpunkt. Men professionella lögnare är svårare att fånga. De kan ha legat så länge att de tror allt kommer ut ur deras mun är sanning. Lita på din instinkt. Du kan oftast se om en person ljuger för dig om du lyssnar på din inre röst. I slutändan frågan du bör ställa dig är: vill du verkligen vill veta om en person ljuger för dig. Och, ännu viktigare: kan du hantera sanningen?