E2y

Hur vet jag om en iller är rätt husdjur för dig

Lär dig väl hand om en iller

Visa en kull av baby illrar (kallas kit) är som att titta på en kull valpar eller kattungar. De är alla gulliga, de är oftast av blandade färger och mönster och det är svårt att välja bara en att ta med dig hem.

Livslängden för en iller är normalt 6 + år (bortsett eventuella oförutsedda allvarliga hälsoproblem). Illrar är bur djur men många ägare kan illrar att ströva fritt i sina hem. Illrar sova upp till 18 timmar per dag, ibland mer på vintern, särskilt om du bor på en plats som får temps under 40F och har snö. Illrar är lekfulla, mycket smart och varelser av vana. Så är en iller rätt husdjur för dig? Lär ordentlig illervård innan du gör ditt beslut.

Hur vet jag om en iller är rätt husdjur för dig. Är du villig att begå 6 + år att ta hand om din iller?
Hur vet jag om en iller är rätt husdjur för dig. Är du villig att begå 6 + år att ta hand om din iller?
  1. Är du villig att begå 6 + år att ta hand om din iller? Kan du göra löftet att ta hand om och älska detta djur under hela hans / hennes liv? Kan du göra löftet till detta husdjur som han / hon aldrig kommer att hamna i ett överfulla djurhemmet? Detta är en mycket viktig del i att välja att ha en iller som ditt husdjur. Alltför många illrar hamna behöver antas / räddas av många olika skäl, och för många vindskydd redan överfulla, så gör ett åtagande att din iller att älska det och ta hand om den för alltid.
  2. Illrar kräver minst 2-3 timmar ur sina burar varje dag. Vissa ägare kommer att ge dem "play" tid för en timme på morgonen och sedan ge dem ytterligare en timme eller två på kvällen. Detta är bra, det viktiga är att illern är ute ur buren och får springa, leka, utforska och interagera med dig, andra familjemedlemmar, andra husdjur familj eller andra illrar.
  3. Illrar kräver en strikt diet rik på animaliskt protein, låg fetthalt, låg majsmjöl eller andra fyllmedel. Illrar kan inte smälta vegetabiliska ämnen.
  4. Illrar behöver regelbundna veterinär kontroller och vacciner. När du köper ett kit (vanligtvis från en djuraffär), kommer din iller har redan kastrerade / kastrerad och har redan fått den första i en serie av vaccinationer. Din iller bör komma med pappersarbete, som kommer att berätta ursprunget av ditt husdjur, datum det föddes, färg / mönster information och register över vaccinationer emot och krävs i ditt tillstånd.
  5. Illrar behöver en säker plats att sova, vila och spela när de inte kan vara ur deras bur. En bra tumregel är 2 meter med 2 meter bur utrymme per varje 2 illrar. Det är en bra mängd utrymme för en stor vuxen iller. Du bör ge en hängmatta eller sömn säck, 1 per varje 2 eller 3 illrar. Vissa människor använder en filt eller handduk eller annat mjukt material i hörnet av en bur för sängkläder. Det viktiga är att oavsett vad du använder, du ger, värme, komfort och säkerhet för din iller hela tiden.
  6. Burar kan bli dyrt. Shoppa runt, kontrollera internet, kontrollera föremål till salu i den lokala tidningen och frågar om din favorit djuraffär säljer begagnade burar eller har en anslagstavla med objekt till salu. Du kommer också att behöva en stor vattenflaska, en (hörn) lådan, (papper pellets) kull, en matskål och några leksaker.

Jag rekommenderar alltid att när en person förvärvar ett nytt husdjur, bör de också köpa en god vård bok för den specifika djur. Jag kommer att rekommendera min egen bok, Europeiska Illrar [ISBN 1413779565] men också nämna att det finns flera bra böcker tillgängliga, såsom illrar For Dummies. De flesta djuraffärer bära Pet Care böcker, eller de kan köpas online.