E2y

Hur valp bevis ditt hus

När ett barn utvecklar förmågan att krypa och utforska ett hus

När ett barn utvecklar förmågan att krypa och utforska ett hus, vi naturligtvis baby-bevis huset för att hålla nyfikna unge ur farans väg. Samma sak bör göras för en valp i ett nytt hem, men en valp kan göra mycket mer skada på dina tillhörigheter än ett barn någonsin kunde. Puppy-proofing ditt hus ser till att både din valp och dina ägodelar bo säkert under detta tidiga skede när det är bara naturligt att nyfikna valp att utforska och spela.

 1. Tugga. Under valpens första år, kommer barnsjukdomar uppstå valpen att tugga kraftfullt på allt möjligt. Detta innebär allt från toalettpapper till möbler ben, sladdar (som kan electrocute din hund) och plast (fjärrkontroller, kammar). Förebyggande åtgärder kommer att bero på storleken och hoppförmåga av din valp, men du måste gå igenom varje rum som valpen kan komma, ta bort något av värde som kan tuggas. För möbler som inte kan flyttas, kan du även använda en tugga-avvisande spray som inte är giftigt för din valp. Prata med din veterinär om användningen av dessa sprayer, som kan hittas och köpas online .
 2. Inte bara tugga, men äter också! Just det, slutar valp heltäckande ett hus inte med bara tugga-proofing det. Valpen kommer att undersöka genom att sniffa, tugga och äta. Du kanske inte bryr dig om din valp tuggar upp en viss matta, men det är möjligt att fibrerna i mattan kan orsaka hälso-och matsmältningsproblem och bör inte konsumeras. En krukväxt kan dö ändå, men låta valpen äter det vore oansvarigt tills du vet för ett faktum att det inte är giftigt. Du måste tänka inte bara om fysiska skador på egendom när du valp-bevis ett hus, men också om valpens välbefinnande. Finns det skarpa lite saker som häftstift och häftklamrar som ligger runt, eller ens små spikar? Alla blanka föremål som smycken? Valpar kan tugga på och äta små bitar av barnleksaker. De har varit kända för att äta godis omslag, flis, något barn ibland äter (kritor, lim), och många saker även barn förmodligen inte skulle äta (toalettartiklar, pengar).
  Hur valp bevis ditt hus. Inte bara tugga, men äter också!
  Hur valp bevis ditt hus. Inte bara tugga, men äter också!

  När det gäller dåliga saker valpar kan äter, är listan lång. För att valp-bevis ditt hus måste du närmar dig varje rum i ditt hus med en kombination av total oskuld och nyfikenhet. Låsa alla gifter och rengöringsmedel. Lämna inte piller och mediciner liggande. Om det är tillräckligt liten för en valp att svälja, överväga att det någonstans säker från valpen.

 3. Inte bara tugga och äta, men dra Valpar inte bara tugga på sladdar,. De drar på dem också. Om du har en lampa eller någon form av elektronisk enhet med en kabel som sträcker sig in i valpens räckvidd, anser att det är rent spel för valpen att dra och slå ner. Återigen kan detta innebära skador på din egendom, men framför allt tungt föremål kan skada din valp om det skulle falla. Husdjur är fascinerad av dinglande föremål, så valp-bevis ditt hus genom att hålla alla elektriska sladdar ur vägen. Under semestern, när speciella dekorationer draperad och hängde överallt, bör samma försiktighetsåtgärder vidtas.
 4. Staket bort det om det är för farligt. Om det finns ett rum som är för farligt för valpen att gå (ofta är det ett grovkök eller garage där alla rengöringsmedel och fordonsindustrin ämnen hålls), använd en baby-staket för att hålla din valp därifrån. Kom ihåg att din valp skulle kunna hoppa.
 5. Skräp överallt! Om de är stora nog för att åstadkomma detta, kommer valpar inte att tveka att välta en soptunna eller dra en sopsäck i mitten av ett rum. De ska riva igenom soporna med vilda glädje och lämna en enorm röra, om det ges denna möjlighet. Och värst av allt, de kunde konsumera något dåligt för dem, som kaffesump eller godis omslag bar. Håll skräpet alltid inne i ett skåp eller någonstans att valpen inte kan gå.
 6. Försvara dina små lurviga vänner. Om du har små gnagare husdjur, måste du skydda dem från den stökiga unga valp.
 7. Ge en hund ett ben? Ge ditt tiggeri valp ett ben från middag kan kräva akut operation för att ta bort ben skärvor som fastnar i valpens matsmältningssystem. Ge inte din hund något ben klipp från middag, de kan lätt splittras.
 8. Dogpaddling. Du kanske minns att se hundar simma skickligt i filmer, men inte alla valpar kan hålla från att drunkna. Puppy-proofing ditt hus innebär att alla djupt vatten, även om pool eller bubbelpool, bör hållas utanför gränserna för en valp.

Titta valpens beteende

Titta valpens beteende - vara där för att observera hans handlingar och böjelser. Det kommer att hjälpa dig att avgöra var du ska fokusera dina valp-korrektur energier, men inte försumma något av råden ovan. Och kom ihåg att en valp kan bete sig annorlunda när du inte runt! Om du tänker som en valp när du valp-bevis ditt hus kommer du att bidra till att säkerställa att din följeslagare ungdomsår är friska och glada.