E2y

Hur undviker valp fabriker

Stöd inte branschen valp kvarn

Valp fabriker är stora avel anläggningar som har liten eller ingen hänsyn till säkerhet och hälsa på hundarna i deras vård. De producerar massa renrasiga valpar och, som ett resultat, inte har förmågan (eller viljan) att ordentligt hand om och höja hundarna. Jag är säker på att du har hört talas om valp fabriker och de fruktansvärda förhållanden som de hundar och valpar inne utsätts för, så jag ska inte gå in mycket detaljer om det. Men om du funderar på att skaffa en hund, måste du vara medveten om vad en valp kvarn är, hur man kan känna igen en och vad du ska göra om du stöter på en. Detta kommer att hjälpa dig att undvika misstag stöder valp fabriker och hindra dig från att köpa en potentiellt sjuk, unsocialized, genetiskt defekt valp som kan kräva mycket mer uppmärksamhet och omsorg än en genomsnittlig hund.

Här är vad du kan göra för att undvika valp fabriker:

 1. Adoptera din valp från en kvinnojour eller avelrädding grupp! Djurhem och ras grupper räddning spenderar vanligtvis mest tid på att försöka se till att rätt hund går till rätt hem. De är inte ute efter att göra en vinst, så du kan vara säker på att deras främsta motivation är hundens hälsa och lycka. Du kommer att arbeta för att bekämpa överbefolkning problem som finns med både hundar och katter, och du ska undvika problemet valp kvarn tillsammans. Tänk på att många djurgårdar annonsera på nätet på sajter som Petfinder och många också laget upp med djuraffärer på helger och under högtrafikerade tider för att visa upp sina djur och väcka allmänhetens intresse för adoption. Men om du letar efter en valp på en djuraffär, se till att displayen är i själva verket i samband med ett djurhem eller avelrädding grupp och inte bara butikens egen display (se punkt 2).

 2. Köp inte valpen från en butik, via en tidningsannons, eller över internet. Puppy kvarn valpar säljs direkt till allmänheten genom kvarnen själv, tidningsannonser, djuraffärer och på internet och det är konsumenternas efterfrågan på renrasiga valpar som driver branschen valp kvarn. Hundar stannar inte valpar för långa och djuraffärer och uppfödare inser att de flesta människor köper en hund vill ha en valp. Eftersom djuraffärer och uppfödare försöker gå med vinst, måste de hålla en färdig leverans av valpar till hands. Det är denna cykel som vidmakthåller problemet valp kvarn.
  Hur undviker valp fabriker. Adoptera din valp från en kvinnojour eller avelrädding grupp!
  Hur undviker valp fabriker. Adoptera din valp från en kvinnojour eller avelrädding grupp!

  Det är inte att säga att varje djuraffär och varje tidningsannons är reklam valpar från en valp kvarn. Det betyder bara att du bör vara extra vaksam om du planerar att köpa en valp från en av dessa källor. Fråga djuraffären där de får sina valpar och göra en del forskning om att anläggningen innan du köper din valp. Få tidningarna Stamboksföring eller interstate hälsointyg för valpar du funderar, liksom för några av de andra valparna i butiken. Dessa dokument listar uppfödarens namn och adress. Ta inte någons ord för det. Ta reda på själv. Det kan vara extra arbete i början, men det kan spara dig år av problemfri och veterinär räkningar ner linjen.

 3. Besök avel anläggning som valpen kom från. Om möjligt, ta en tur till valpens avel anläggning. Detta kan berätta en hel del om de villkor valpen har levt i sedan hans födelse. Även om du inte kan gå titta på anläggningen, låtsas att du ska när du pratar till djuraffären och / eller uppfödaren. Är att besöka uppfödare tvekar att låta dig komma hans anläggning? Är det djuraffär skeptiska om att ge ut sina uppfödare 'information? Om så är fallet, kan något vara inte rätt.

  Väl vid anläggningen, inte luras av en fasad. Många anläggningar har ett separat område för blivande valpköpare att komma och träffa valparna. Klart detta avsnitt av avel anläggningen kommer att vara ren, hålls upp och tilltalande. Be att få se resten av anläggningen. Se till att se var alla valpar (och vuxna hundar) lever på en daglig basis.

  Stöd inte branschen valp kvarn. Köp inte valpen från en butik, via en tidningsannons, eller över internet.
  Stöd inte branschen valp kvarn. Köp inte valpen från en butik, via en tidningsannons, eller över internet.
 4. Be att träffa de andra valparna samt hundar förälder. När du tar din rundtur i avel anläggning, be att få träffa de andra valparna att uppfödaren säljer. Kom ihåg att du inte kan tillåtas att se valpar som är mindre än 4 veckor gamla. Detta är för att skydda valparna från alla sjukdomar som du kan tänkas utföra och är standardförfarande vid en avel anläggning. Be också att träffa föräldrarna till valpen. Detta är lite av ett trick frågor eftersom, för det mesta, kommer en seriös uppfödare bara mamman dog. Fadern kommer att tillhöra någon annan. Om uppfödaren har både hundar är det inte en deal-breaker, men bör göra dig lite mer misstänksam. I valp kvarnar, de hundar som föder valparna är oftast både nuvarande såväl som undernärda och sjuka eftersom deras enda syfte är att fortplanta sig och de tvingas att göra det så ofta som möjligt.
 5. Ta reda på hur många hundar anläggningen har och hur många kullar dessa hundar producerar varje år. Alla uppfödare som producerar mer än 1 eller 2 kullar per år är förmodligen inte tar sig tid att på lämpligt sätt ta hand om och umgås valparna. Och någon uppfödare som har en "oväntad" kull är verkligen inte gör sitt jobb. Se till att de överordnade hundarna inte börja "over-bred". Dessutom märker tendenser av föräldern hundar (eller hund). Är de vänliga eller blyga? Verkar de vara rädda för dig? De kör och livlig eller är de slöa? Dessa är föräldrar till din valp, så se till att de har de egenskaper som du letar efter i en hund.
 6. Fråga din uppfödare frågor. Ta dig tid att fråga din uppfödare en massa frågor. Kom ihåg att en hund är en investering och inte något du bör gå in lätt. Du behöver en hel del om information innan du kan göra ett välgrundat beslut om var du får din valp. Här är några viktiga frågor att ställa:
  • Hur många hundraser är uppvuxna i anläggningen?
   En är att föredra, är två sannolikt acceptabel, men inte mer än två kan ifrågasättas.
  • Hur länge har din uppfödare varit i rasen?
   Om din uppfödare switchar hundraser med några år, efter trender, han är inte troligt en seriös uppfödare. Om han är ny i aveln, ta reda på om han har någon erfarenhet av liknande raser.

  • Säljer din uppfödare till några djuraffärer?
  • Har din uppfödare en statlig eller federal licens?
  • Vem är din uppfödares veterinär?
   Ring henne och fråga hur ofta de överordnade hundar förs in och hur friska de är.
  • Kan din uppfödare förse dig med referenser?
   Be om minst 5 referenser och kalla dem att ta reda på om de är nöjda med sin valp eller inte. Fråga även om deras valp har haft några hälsoproblem.
  • Hur umgås din uppfödare valparna?
   Valpar bör utsättas för människor, andra hundar, nya miljöer och normala aktiviteter hushåll.

  • Vilka garantier har din uppfödare har för sina valpar? Finns det en garanti för din valp? Är valpen säljs på kontrakt? Om så är fallet, läs kontraktet noga.
  • Kommer din uppfödare ta hunden tillbaka, oavsett ålder, om du inte kan ta hand om det?
   Många uppfödare eller byråer antagande kommer att insistera på att du kommer tillbaka hunden om du inte kan ta hand om det av någon anledning. De vill se till att hunden går till ett bra hem, vilket är ett gott tecken.

  • Kan du se valpens stamtavla?
   Om du inte förstår stamtavla, fråga uppfödaren för att förklara det för dig i sin helhet. Din uppfödare bör kunna förse dig med en 4-generationers stamtavla och ger dig information om alla hundar i den.


 7. Låt din uppfödare ställa frågor till dig. Ge din uppfödare möjlighet att ställa frågor till dig. Han borde vara orolig för din hemmiljö, hur mycket tid du har att ägna åt din valp och varför du söker en valp (eller denna ras) i första hand. Se till att din uppfödare visar ett intresse där hans valpar placeras. Om han har några frågor till dig, eller inte verkar bry sig om dina svar, ska det upp en röd flagga.
 8. Låt dig inte luras av AKC (Europeiska kennelklubben) papper. Bara för att din valp har AKC papper betyder inte att hon inte är uppfödd och uppvuxen i en valp kvarn. AKC ger uppfödare med renrasiga registreringspapper. Det vittnar om den inspelade härstamningen av en hund, inte de villkor som det var / är hålls i. Även noggrannheten i rapporterade härstamningen inte är garanterad av AKC, så leta efter dessa papper, men inte lägga för mycket lager i dem om din forskning har tagit upp andra frågor om kvaliteten och / eller hälsa på valparna i en viss anläggning.
 9. Ta valpen till veterinären. Du måste ta valpen till veterinären för skott och kolla ups under sitt första år i alla fall, så prata med din uppfödare och säg att du vill ta valpen till veterinären direkt. Se till att din uppfödare kommer att ge dig en återbetalning och ta valpen tillbaka om några större medicinska problem upptäcks. Detta är en annan situation där du kan låtsas att du planerar att göra det, även om du inte är, för att se hur din uppfödare reagerar på förslaget.