E2y

Hur trailer en häst på ett säkert sätt

Det kommer att finnas tillfällen då du kommer att behöva resa med en häst oavsett om korta eller långa avstånd. Innan du beger dig ut på vägen, måste du veta hur släpet en häst på ett säkert sätt.

Hur trailer en häst på ett säkert sätt. Utför alltid trailer säkerhetskontroll före lastning av hästen i trailern.
Hur trailer en häst på ett säkert sätt. Utför alltid trailer säkerhetskontroll före lastning av hästen i trailern.
  1. Utför alltid trailer säkerhetskontroll före lastning av hästen i trailern. Inspektera både exteriör och interiör av trailern. Kontrollera om saknade eller trasiga skruvar, bultar och nitar. Leta efter vassa spetsar och kanter som måste lämna bort eller täcka. Se till att alla gångjärn och lås fungerar. Kontrollera golven för slitage skador och skadade kanter som kan krypa upp under hästens fötter. Titta över underredet, som vanligtvis är den glömda området när det gäller underhåll och ofta orsakar många trailer olyckor. Kontrollera skumt mekanismen, säkerhetskedja, elektriska bromsar, och utbrytning mekanismer. Inkludera en noggrann kontroll av elsystemet: kontakterna på kablarna, trailer lampor. Gör alla reparationer, sanering och ommålning som behövs inte bara för att garantera säker bogsering av din häst utan att hålla vagnen i gott skick också.
  2. Noggrant undersöka dragfordonet. Draganordningen bör vara fast fäst vid fordonets ram. Eventuella tweaks och böjar kan vara tecken på kommande haveri. Trailern bollen måste vara lämplig storlek för släpet och fästas ordentligt skumt. Kontrollera säkerheten ringar, kärl trailer plugg för eventuella förslitningar. Fyll motorns alla vätskor som behöver fyllas på. Se till att du har en brandsläckare i bilen. Det kommer att vara mycket praktiskt om ifall bilen börjar brinna. Ha en första hjälpen-kit i din släpvagn. Se till att den är laddad med tillbehör som du kan behöva under nödsituationer.
  3. Se till att trailern redan är packad med alla de saker du behöver när du reser. Ladda alla nödvändiga redskap, foder, grooming leveranser, etc. Om du reser långväga, inkludera vissa haynet eller hö i en krubba.
  4. Få din häst redo att gå in i transporten. Det skulle göra dig mycket hjälp om du låter din häst bekanta sig med trailern innan själva resan. Du kan sätta vagnen i hagen med dörrarna öppna för att låta din häst att utforska släpvagnen få bekväm i det. Chansen att du kommer att ha en svår tid laddar din häst i trailern för första gången samma dag du ska lämna.
  5. Ladda din häst i släpet. Se till att släpet är nivån om det är en svanhals eller en tag-along släpvagn. Om möjligt säkerhetskopierar släpet ända fram till stalldörren eller något trångt utrymme så det inte bara kunde springa iväg. Belöna din häst för varje framsteg den gör. Det finns ingen anledning att rusa som din häst kommer att kunna mening panik och kan bli ovilliga att lyda dig. Som sagt, du behöver gott om tid för att få din häst avslappnad och redo att komma in i släpet.
  6. Se till att din häst är knuten bekvämt att undvika att få honom fångad i barer och för att hindra honom från att flytta runt för mycket annat han kan bryta nacken eller ryggen.
  7. Stäng och lås dörrarna ordentligt. Se till att de inte öppnar när du redan är på väg. Men lämna lufthålen på fönstren öppna för att hålla din häst bekväm inuti.

Kör alltid försiktigt med en häst i släptåg

Kör alltid försiktigt med en häst i släptåg. Den extra vikt lägger belastning på dragfordonet. Titta på din hastighet och undvika att komma för nära bakom ett annat fordon.