E2y

Hur tar man bort oxidation från akvarieglas

Att äga ett akvarium är en trevlig upplevelse för vissa människor

Att äga ett akvarium är en trevlig upplevelse för vissa människor. Som med alla miljöer som används för att husdjur måste det bibehållas för välbefinnande hos djuren. Oxidation för människor som egna akvarier ses som bleka förekomster längs glaset i tanken. Det är en kemisk reaktion mellan vattnet och den metall som är en del av ramen för akvariet. Om du äger ett akvarium och du har upplevt detta problem, finns det flera saker du kan göra för att klara upp problemet. Fortsätt att läsa den här artikeln för att ta reda på hur att befria er från detta problem.

Hur tar man bort oxidation från akvarieglas. Eftersom vatten är i sig en del av problemet.
Hur tar man bort oxidation från akvarieglas. Eftersom vatten är i sig en del av problemet.
  • Eftersom vatten är i sig en del av problemet, måste du börja först ut genom att ta bort allt vatten ur akvariet för tillfället. Använd en temporär behållare. Se till att överföra allt innehåll så bra, har denna fisk och allt används för att bygga insidan av akvariet. Ta dig tid att titta noga igenom tanken nu när den är tom och identifiera alla problemområden innan faktiskt går vidare till nästa steg.
  • Nu när du vet omfattningen av problemet, kan du börja tillämpa en vatten fläckborttagningsmedel. Du kan köpa detta från specialbutiker eller online. Du faktiskt måste ansöka vattnet fläckborttagningsmedel först en trasa och sedan använda trasan på de drabbade områdena. Gör cirkelrörelser med trasan vid rengöring.
  • Bara hålla gnugga glaset över med den behandlade trasa, kommer dessa irriterande märken snart borta. Håll gnugga vattnet fläckborttagningsmedel tills det har försvunnit helt. Om oxidation fläckar kvar, kan du behöva spänna sig ytterligare några tillämpningar av vattnet fläckborttagningsmedel.
  • När du äntligen har rensat upp alla fläckar låt den lufttorka en stund. Ge det om en timme och sedan kan du börja skölja tanken. Den fläckborttagningsmedel kan vara skadligt för alla djur liv inrymt i tanken så du måste tvätta tanken flera gånger för att se till att det är helt ren. Använd en slang eller något som kan reglera vattenflödet, har du att använda hög effekt vatten eftersom det kommer verkligen hjälpa rengöra din tank upp! Använda långsamma vatten kan inte ta bort överflödigt vatten fläckborttagningsmedel.
  • Du har nu en fin och ren akvarium så börja flytta innehållet från den tillfälliga tanken och tillbaka till den viktigaste. Försök att använda en vatten balsam för att hjälpa din fisk anpassa sig till vattnet och att se till att vattnet är lämpligt för bostäder din fisk igen. Hälsan hos din fisk är din primära bekymmer, aldrig glömma det!

Du har avlägsnats oxidation fläckar från akvariet och skapade ett tryggt hem för din fisk! Det är viktigt att kontinuerligt rengöra din tank och det görs vanligen omkring två gånger per år. Det kan ha kändes som en svår uppgift, men det är allt värt det i ett större perspektiv.