E2y

Hur ta hand om sällskapsdjur chinchillor

Chinchillor göra stor sällskapsdjur

Chinchillor göra stor sällskapsdjur. Bara stryker dem är ett nöje. Deras päls är den mjukaste i världen - 30 gånger mjukare än människohår. Många chinchillor är sällskapliga och njuta interagera med människor, även om det finns ett brett utbud av sällskaplighet. Varje chinchilla har sin egen personlighet!

Du behöver ett par artiklar och vissa grundläggande kunskaper för att hålla din chinchilla säker och hälsosam.

 1. CAGE Din chinchilla bur bör åtminstone vara 24 inches lång, 24 inches bred och 18 inches hög. En större bur är bra om du har utrymme. Chinchillor är aktiva varelser och kommer att njuta springa runt väggarna. En liten bär bur för resor är användbar också. Buren bör göras av galvaniserad järntråd med en metall bricka golv. Trä och plast burar kan vara farliga! Chinchillor tugga, och de kan dö av intag av plast bitar eller behandlat trä.
 2. Placeringen av burarna Chinchillor inte kan svettas, så att deras burar måste hållas i svala områden. Rumstemperaturen bör aldrig vara mer än 80 ° Fahrenheit, och luften ska cirkulera fritt. Överhettning kan vara dödlig. Om din chinchilla är slö och venerna i hans öron är framträdande, flytta honom till en svalare yta omedelbart! En liten fläkt kommer också att bidra din chinchilla temperatur ner till ett säkert område. Chinchilla päls, som gåsdun eller underull vissa hundar behåller värmen genom att fånga varmluft nära huden. Det är därför pälsar och ned fyllda täcken är varmare än andra. Vinden från fläkten volangerna chinchillan päls och drar den varma luften bort från dess kropp, som har en kylande effekt.
  Hur ta hand om sällskapsdjur chinchillor. Chinchillor göra stor sällskapsdjur.
  Hur ta hand om sällskapsdjur chinchillor. Chinchillor göra stor sällskapsdjur.

  Chinchillor är lättskrämd av plötsliga rörelser och höga ljud. De är vanligtvis bäst när buren placeras mot en vägg eller ens i ett hörn.

 3. Matskål och vattenflaskor Vissa burar kommer med maträtter och tillhandahålls vattenflaskor. En chinchilla mat maträtt behöver inte vara stort, men det bör vara av unchewable material (ingen plast!). Det bör antingen klippt vid sidan av buren eller vara för tung för din chinchilla att flytta den eller tippa den över. Vattenflaskor ska klippas på utsidan av buren. Det bör finnas en metall vakt mellan buren och flaskan, så att chinchillan inte kan tugga det. Se till spetsen är ren och byta vatten dagligen.
 4. TUGGA LEKSAKER Chinchillor behöver tugga! Deras tänder slutar aldrig växa, så de måste bäras ner genom att tugga. Ett block av obehandlat furu cirka åtta inches är lång den bästa tugg leksaker. Grapevine, vide, mullbär, päron och cottonwood är också säkra. Block av pimpsten är också bra tugg leksaker. Ge aldrig en chinchilla en leksak som har målat, målat, eller kemiskt behandlade på något sätt. Röd ceder och skogen citrus har ett harts som är giftigt för chinchillor.
 5. Ströbada Vilda chinchillor rulla i stoftet för att rengöra sig och ger en damm bad är det bästa sättet att brudgummen ett husdjur chinchilla. Använd en grund metall bin fylld med en tum av sepiolita sand. Låt ströbada i buren för femton eller tjugo minuter, och chinchilla kommer att rulla runt och rengör sig själv. Chinchillor bör bada två eller tre gånger i veckan. Försök inte att ge en chinchilla ett vattenbad. Deras päls är extremt tjock och inte torkar lätt, vilket gör dem sårbara för hud svampar. Chinchilla päls är så tät att loppor och andra parasiter huden inte kan leva på en. De växer 50 eller fler hårstrån från varje hårsäck (människor växer på håret per follikelstimulerande) i genomsnitt mer än 20.000 hårstrån per kvadratcentimeter.
 6. SÄNGKLÄDER Några ark tidningen på botten av buren är tillräcklig och är lätt att byta ut varje dag. Om du väljer att använda mjuka sängar, ugnstorkade tall spån är acceptabla. Röd ceder sängkläder finns fenoler, som är giftiga för chinchillor, så det får aldrig användas. Strö bör bytas minst en gång per vecka.
 7. MAT En chinchilla matsmältningssystem är känslig, så det är bäst att hålla sig till ett märke av pelleterat foder som utformats särskilt för dem. Kaninpellets är inte en lämplig ersättning. Chinchillor behöver också hö på en daglig basis. Det bör vara fri från damm och lukt söt. Mata en timotej lön om pellets alfalfa-eller en alfalfahö om pelletsen är timotej-baserade. Sällsynta behandlar är bra - aldrig mer än en gång per dag eller i stora mängder. Chinchillor njuta av en russin eller en Cheerio.
 8. Utöva en chinchilla gör en racerbana av sidorna i hans bur. Ett par trähyllor och sittpinnar kommer att ge honom en chans att hoppa från den ena till den andra. De flesta motion hjul är osäkra för chinchillor. Kom ihåg att chinchillor är nattdjur. De kommer att göra det mesta av sin körning på natten.