E2y

Hur ta hand om paddor

Pet paddor anses magiska husdjur av vissa människor och associera dem med välstånd, fertilitet och kärlek. Vissa människor kan ha en motvilja för amfibier på grund av den skrämmande utseende och föredrar fluffigare päls däggdjur husdjur men till skillnad från de varmblodiga djur, paddor är lättare att ta hand om eftersom de tenderar att vara stationär för det mesta. Tyvärr några av de mest populära husdjur paddor är i randen av utrotning i naturen på grund av alltför djurhandeln så välja att leta efter en licensierad padda gård för att köpa ditt eget husdjur padda. Här är några tips för dig att komma ihåg i vården och välja ditt husdjur padda:

 • Välj den paddan som passar dig bäst. Om du är nybörjare i att ta en padda som husdjur, bör du göra först en del forskning om dem. Den mindre paddor skulle vara enklare att hantera. Kolla in dessa arter som är bra val för nybörjare padda ägare:
  • Dvärg grodor - Detta är lättast att hålla eftersom de är mycket små, aktiva och akvatiska. Du skulle behöva en pool i sin livsmiljö.
  • Oriental brand bellied grodor - Dessa grodor är semiakvatiska.
  • Whites träd grodor - Dessa grodor är mycket inaktiva och markbundna.
 • Du bör alltid komma ihåg att paddor är rädda för människor på grund av deras uppfattning i storlek. Var mycket försiktig i hanteringen dem att vinna deras förtroende.
 • Ge en naturlig livsmiljö. Paddor är mycket känsliga för avfall och kemikalier i sin miljö. Tvätta aldrig akvariet med tvål men använd endast vatten och en ren svamp för att skrubba den. Efter akvariet är torrt, lägg i den mest naturliga livsmiljö installation av stenar, mossa, små buskar och ett område för vatten - om din padda kräver det. Be din veterinär för att hjälpa dig lista de saker som bör vara i hans livsmiljö. Paddor behöver en relativt rättvis fukt och solljus. Du bör ge ett lock för ditt akvarium, men tänk på att inte stänga av den helt för att din padda skulle behöva luft för att leva! Det vore bäst att få dem akvarium täcker med ventilation lameller.
 • Ge din padda en bra naturlig kost. Om du våndas vid åsynen av insekter eller buggar, skulle detta vara dags att eliminera den rädslan. Din padda behöver sin naturliga diet och de är insekter som syrsor och maskar. Större paddor behöver möss i sin kost. Gör din forskning om hur stor padda skulle vara i hans vuxna år. Om du inte vill hantera möss, få paddan som fortfarande liten som en vuxen.
 • Skaffa en bra veterinär. Din padda skulle behöva veterinärvård också. När du tog ditt padda hem, se till att gå förbi din veterinär för att få honom kontrolleras för sjukdomar eller eventuella infektioner som kan förvärras om lämnas obevakad. Fråga din veterinär för andra tips att göra för att säkerställa hans hälsa. Fråga om utfodring intervall, avyttringar avfall och skyltar eller varning om padda är illamående.

Äga en padda kan vara mycket givande

Hur ta hand om paddor. Välj den paddan som passar dig bäst.
Hur ta hand om paddor. Välj den paddan som passar dig bäst.

Äga en padda kan vara mycket givande. Paddor är avkopplande att titta på i sin "mini skogen" livsmiljö. De påminner om att små varelser förtjänar livet och naturen och miljön bör bevaras för människor att njuta av i en större skala.