E2y

Hur ta hand om och mata barnet ankor

Även ankor kan vara domesticerade

Även ankor kan vara domesticerade, de är inte vanliga husdjur. Så när höja ankungar, människor är ibland borta på hur man tar hand om dem. Som med de flesta husdjur, hålla barnet ankor kräver mycket ansvar. Och ägarna kan behöva tillbringa en stor del av sin tid sköter ankungar behov.

Hur ta hand om och mata barnet ankor. Se till att fodret är säkert för barnet ankor.
Hur ta hand om och mata barnet ankor. Se till att fodret är säkert för barnet ankor.

Oavsett om du bara planerar att hålla barnet ankor eller redan har några ankungar under din vård, här är några saker du måste veta om vård och utfodra dem.

  • Se till att fodret är säkert för barnet ankor. Den sorgliga sanningen är att de flesta första gången Anka ägare foder barnet ankor med nästan vad som helst som de hittar i butiker eller vad deras välmenande vänner berätta. I slutändan många av dem hamnar döda sina barn ankor. För att berätta, det finns massor av åsikter där ute, säger åt dig att mata dina ankor det ena och det. Men kom ihåg att när det kommer till utfodring, bör en expertråd sökas. Konsultera en veterinär eller en anka uppfödare att ta reda på vad man ska mata ditt barn ankor, eftersom de kan berätta exakt hälsotillstånd ditt barn ankor och flöden som specifikt kommer att uppfylla sina näringsbehov.
  • Håll en stadig tillförsel av mat och vatten. Under de första 72 timmarna av sitt liv, kommer barnet ankor behöver inte mat och vatten. Men efter den tidsramen, bör mat och vatten alltid närvarande i deras låda hus. Kom ihåg att alltid byta mat och vatten så ofta som nödvändigt för att förhindra intag av bakterier och andra dödliga mikroorganismer.
  • Uppmuntra god utveckling ben ben. Bebis ankungar "ben ben är alltför sköra och behöver hjälp för att få dem ordentligt utvecklad. En av de saker du kan göra är att låta dem gå på en hård, plan yta en vecka efter att de har kläckts. Sedan på de efterföljande veckorna få några majskolvar, krossa dem i små bitar, och frikostigt sprida dem till rutan huset golv. Att göra detta kommer att träna barnet ankor ben. Om inte försedda med rätt golvytan, baby ankor är mycket mer benägna att utspärrade ben, ett tillstånd som kan korrigeras genom en operation.
  • Iakttag försiktighet när du håller baby ankor. Återigen, baby anka ben är sköra, så mild när man rör, hålla och bära dem. Under inga omständigheter ska du krama ankungar eller pressa dem hårt. Om du vill uttrycka din kärlek för ungar, innehåll själv med klappa sina huvuden, strök sina kroppar, eller stirrar på dem. Också, aldrig släppa dem till deras box hus.
  • Kom ihåg att ankor är sociala djur. En baby ankungar kan höjas ensam, även om det kommer att vara mer naturligt för djuret att vara med sitt slag. Så se till att ta minst 3-4 barn ankungar. Du kommer att märka att de gruppera och hålla intakt för alla sina år.

Baby ankungar kommer att växa till sin fulla mognad efter ca 8-10 veckor. Och vid det här laget kommer du att njuta av deras tillgivenhet, lojalitet och lekfullhet och inser att allt det arbete ni lagt i vården av dem när de var barn är allt värt det.