E2y

Hur ta hand om och mata baby getter

Baby getter är precis som människobarn

Baby getter är precis som människobarn. I själva verket är termen "barn" även ett annat namn för baby getter. Som en baby get ägare, är du ansvarig för att se till att dina barn kommer att växa upp friska. Barn kräver noggrann hantering för att se till att de får ordentlig uppmärksamhet som de behöver. Ta hand om baby getter kan vara ansträngande ibland, men det kommer vara värt din tid när de växer upp friska.

Hur ta hand om och mata baby getter. Förstå vikten av råmjölk.
Hur ta hand om och mata baby getter. Förstå vikten av råmjölk.

Följande är några användbara tips för vård och utfodring din baby getter:

  • Förstå vikten av råmjölk. Om du ska mata baby getter, bör du veta om råmjölk. Råmjölk är en tjock mjölk som finns på en mor get bröstkörtlar. Barn bör få råmjölk från sin mor. Detta är viktigt eftersom råmjölk håller antikroppar som behövs av baby getter för att bekämpa sjukdomar. Råmjölken har även viktiga näringsämnen. Slemhinnan i barnens matsmältningssystemet förändringar inom en 24-timmarsperiod efter dess födelse. Barnet get får endast absorbera antikropparna från råmjölken inom denna 24-timmarsperiod. Inte alla barn får råmjölk från sin mor. Lyckligtvis kan du hitta kommersiella råmjölk i foder butiker att mata dina barn.
  • Bestämma den bästa utfodring tid för barnen. Du bör mata baby getter minst fyra gånger dagligen. Den ideala situationen är att lämna baby getter med sin mamma. Om detta inte är möjligt, är flaskmatning din nästa alternativ. Se till att du använder komjölk om getmjölk är inte tillgänglig. När du gör detta, lägg tre matskedar majssirap till mjölken. Även barnen kommer att vara resistenta mot denna formel i början, kommer de att kunna anpassa med lite envishet.
  • Ge barnen rätt skydd. Baby getter bör ha en plats där de kan sova lugnt. Deras skydd bör vara fria från regn. Halm är ett idealiskt val för baby get sängkläder. Inte bara hålla den ditt barn getter varmt men det bidrar också till att hålla dem rena.
  • Upprätthålla god hygien för baby getter. Precis som människobarn, bör baby getter upprätthålla god hygien för att hålla dem friska. Om geten mor är inte runt, kan du ta över från bad av barnen. Rengör öronen på barnen med en varm trasa. Din nästa uppgift bör vara ansiktet sedan benen. Du bör också rengöra sina hovar. Se till att det inte finns något skräp kvar i hovarna av baby getter. Du bör också trimma hovarna regelbundet. Använd en mjuk borste för att borsta pälsen. Du bör också avmaska barnen.
  • Vet rätt fast föda att mata dem. När barnen är gamla nog att äta fast föda, måste du se till att den mat de konsumerar inte kommer att förvärra deras magar. Gräs hö är det bästa alternativet för detta. Den goda Hays att mata dina barn är Orchard, Timothy och Bermuda. Övergången från mjölk till fast är en viktig del av barnens liv. Det är därför du ska träna extra omsorg utfodra dem.

Dessa enkla tips hjälper dig att ta hand och mata ditt barn getter

Dessa enkla tips hjälper dig att ta hand och mata ditt barn getter. Ta hand om baby getter kan vara en hel del arbete. Det är emellertid också uppfyller. Det kan möjligen inte vara större glädje än att se en baby get växa till en frisk vuxen.