E2y

Hur ta hand om leopard geckos

Leopard geckos är ett bra val om du är ute efter att ta hand om din första reptil. De är också lämpliga för mer erfarna reptil innehavarna. De är lätta att sköta så länge du förstår deras behov. Här är hur man tar hand om leopard geckos:

Hur ta hand om leopard geckos. Välj dina leveranser.
Hur ta hand om leopard geckos. Välj dina leveranser.
  1. Välj dina leveranser. Du behöver minst en tio-liters tank med en säker-skärmen för en leopard gecko, trots en 20-liters tank är att föredra. Du behöver även en gömma (en liten "grotta", till exempel) och en vatten skålen. Du måste också välja en strö. Sand fungerar bra för detta, så länge som din gecko är över 6 inches, men se till att köpa sand som säljs speciellt för reptiler sängar. Inte bara köpa sand på din lokala hem förbättring center. Du kan också använda pappershanddukar, reptil matta eller kakel.
  2. Köp en värmekälla. För att hålla din leopard gecko varmt, välja en infraröd sola lampa med cirka 50 till 75 watt. Se till att du också har en termometer för att kontrollera att tanken hålls vid en konstant temperatur. Ställ upp tanken så att det är en cool sida, med vatten skålen, och en varm sida, med gömma. Temperaturerna bör sträcka sig från 75 grader på den svala sidan till 85 grader på den varma sidan. Under sommarmånaderna, kan du stänga av värmen lampan om ditt hem är varmt nog. Eftersom de är nattlig, behöver de inte en ljuskälla.
  3. Mata din gecko. Geckos äter levande syrsor eller mjölmask, vilka båda kan köpas hos din lokala djuraffär. De kräver också kalcium pulver, som kan köpas överallt där du köper reptil leveranser. Du kan damma av syrsor eller mjölmask med detta pulver för att ge dem välbehövliga kalcium. Du bör också lämna en liten mängd av kalcium, såsom i locket från en 2 liters flaska, i tanken hela tiden. Din leopard gecko bör äta en eller två gånger per vecka, med unga geckos äter mer än äldre ödlor. Mata bara vad din gecko kan äta i cirka 15 minuter, och ta bort eventuella återstående syrsor när han är klar att äta.
  4. Ge vatten. Kom ihåg att fylla på vatten skålen regelbundet. Din leopard gecko kommer ofta klättra in i skålen, och syrsor kan hamna fastnat i skålen. Det är också en bra idé för att spraya insidan av tanken med en sprayflaska, som kan lägga fuktighet till tanken.
  5. Rengör tanken. Försumma inte tanken. Det bör rengöras regelbundet genom att ösa ut och byta sängkläder. Du bör ösa ur sanden varannan dag, och ändra sanden en gång varannan vecka eller en gång per månad.
  6. Behandla din gecko med omsorg. Hantera inte honom grovt, eller du kan dra svansen av eller betona honom. En gecko instinkt är att koppla loss från svansen om något griper honom i stjärten. Höga ljud eller andra störningar kan göra din gecko upprörd.

Leopard geckos är populära av goda skäl, eftersom de gör vackra och intressanta husdjur. De växer oftast vara runt 6 9 inches lång, och kan leva upp till femton år i fångenskap.