E2y

Hur ta hand om grodor

Grodor se söt och fascinerande, särskilt de som är mycket aktiva. Att hålla en groda som husdjur men kräver en annan uppsättning av omsorg och underhåll, till skillnad från att hålla guldfisk och andra vattenlevande djur.

Hur ta hand om grodor. Välj en vattenlevande groda eller en lövgroda som kommer att vara aktiva husdjur.
Hur ta hand om grodor. Välj en vattenlevande groda eller en lövgroda som kommer att vara aktiva husdjur.

Även om det ser ut som en svår uppgift att hålla en groda, här är några tips som du kan använda för att hjälpa dig att ta hand om din groda.

  1. Välj en vattenlevande groda eller en lövgroda som kommer att vara aktiva husdjur. Vissa grodor särskilt feta har en tendens att bara sitta ner på en plats under lång tid. En bra groda att få om du är nybörjare är en afrikansk dvärg groda som är lättare att underhålla och sköta än andra grodarter.
  2. Kontrollera med djuraffären för den specifika mat-och livsmiljö grodan som du ska köpa och förbereda sin nya miljö i enlighet därmed. Du måste veta om grodan du får är vatten och mark. Aquatic grodor behöver vatten för att leva medan landlevande de kommer att stanna upp ur vattnet för det mesta.
  3. Grodor ska matas regelbundet. Aquatic grodor äter döda och levande organism som levande guppy frites, syrsor, silkesodling, frysta röda mygglarver, brineshrimps, glassworms och reptomin. Du kan också ge dem små bitar av daggmask. Froglets bör utfodras en gång per dag.
  4. För vattenlevande grodor, måste du lägga naturliga växter, vissa terrakotta krukor och stenar för att ge några gömställen och rastplatser för din groda.
  5. En enda vattenlevande groda kommer att älska bekvämt i en tio-liters tank eller akvarium. Fyll den med vatten ca 30 centimeter djup. Grodor hoppar så du måste täcka din container eller akvarium med en skärm eller nät som kan fästas över den övre delen av behållaren.
  6. Håll din tank direkt solljus eftersom grodor har känslig hud.
  7. Matrester och avfall kan lerig vattnet inuti grodan tanken. Du måste rengöra tanken en gång varannan vecka. Håll din lilla husdjur i en uppsamlingstank medan du städar sitt hem. Använd dechlorinating agent och vatten på tanken och låt den 48 timmar. Du kan använda stressen päls och akvarium salt för att rena vattnet. Akvarium salt förhindrar tillväxten av svampar och bakterier genom att öka salthalten i vattnet inuti tanken medan stress pälsen tar bort spår av klor och tunga metalldelar som finns i vattnet för att förhindra att din groda från att bli sjuka.
  8. Aquatic grodor gillar att leva i en miljö med konstant och jämn temperatur och rätt vattnets pH att överleva och förbli friska. Vattnet bör värmas mellan 64 ° F till 75 ° C. Du bör installera en termometer för att övervaka tanktemperaturen. Du bör också köpa en pH-regulator för att hålla pH-värdet vid 7 tiden.
  9. Linje botten av tanken med en mörk duk, små rena stenar flod eller akvarium sand för att göra din groda livsmiljö mer naturlig. Tänk på att du måste ta bort och rengöra dem för en gång varannan vecka för att bibehålla friskhet och sanitet.

Ge ditt husdjur groda rätt vård och omsorg som krävs av arten kommer att se till att din groda blir lycklig och frisk under en lång tid. Det kommer också att hjälpa dig mycket om du läser upp och veta mer om ditt husdjur groda att ge den största omsorg.