E2y

Hur ta hand om gerbiler

Gerbiler kommer från gnagare familjen och blir utmärkta husdjur

Gerbiler kommer från gnagare familjen och blir utmärkta husdjur. Oavsett om du är ung eller gammal, kommer en gerbil kunna anpassa i din familj när du har hanterat några nödvändigheter, som bidrar till hälsa och välbefinnande om ditt nya husdjur. En del av gnagare familjen, gerbiler är små och nyfikna djur. De biter inte ofta, och de är väldigt underhållande att titta på.

Du kan köpa gerbiler för ett relativt rimligt pris genom att besöka djuraffären. Men många människor rekommenderar att du går till en uppfödare istället för en djuraffär som saker och ting hanteras på ett mer effektivt sätt. Dessutom kan ditt husdjur komma ut friskare runt.

Skyddsrum har oftast ett stort antal gerbiler och eftersom folk kommer att köpa dem och besluta efter ett tag att de inte längre vill ha dem. Oavsett vad du väljer, måste du leta efter vissa saker när plocka ett ut. Du behöver också veta hur man tar hand om dem när du tar hem dem. Följande tips är alla saker du behöver tänka på när du tar hand om en gerbil.

 1. Undersök din framtid husdjur. Det kommer att finnas ett antal saker du vill leta efter i din gerbil innan du ens försökt att få en gerbil hem. Detta kommer inte att vara en fråga om att bara välja en färg du gillar och beger med ditt nya husdjur. En ordentlig titt på gerbil du vill kommer att vara viktigt att säkerställa den allmänna hälsan hos djuret. Du bör se till att gerbil ögon är ljusa och klara.

  Det borde inte vara något slem i ögonen heller. Om deras ögon kolla okej, bör du leta sedan efter bitmärken. Du kommer inte att ha en gerbil med bitmärken eftersom detta skulle kunna innebära att gerbil är benägen att få in i slagsmål med andra djur. Slutligen kommer du vill välja en gerbil som har en jämn, mjuk päls med en svans som är i god form. Du vet svansen är okej om det finns en tofs av hår i slutet.

 2. Köp din gerbil en lekkamrat. Gerbiler behöver ha underhållning och tillgivenhet för andra gerbiler. I själva verket har det visat sig att om en gerbil lever med minst en annan gerbil, det kommer att leva ett längre och lyckligare liv. Den typiska livslängden för en gerbil är bara två till fyra år. Som sällskapsdjur ägare, bör du försöka att göra allt du kan för att se till att detta är ett lyckligt, meningsfullt tid för ditt husdjur.

  En annan stor anledning att ha mer än en gerbil är att ju fler gerbiler du har, desto mindre sannolikt är det att vilja fly. Detta beror på det faktum att de har någon att hålla dem upptagen vid alla tidpunkter. Naturligtvis reproducera de ganska ofta så om du inte vill ha en massa gerbil barn som springer runt, så ska du köpa två av samma kön.

  Det är ovanligt att ha två gerbiler som inte kommer att få tillsammans med varandra. Men ibland sker detta. Om dina gerbiler inte kommer överens, så ska du lägga dem i separata burar. Det är emellertid en extremt sällsynt företeelse. Till skillnad dvärghamstrar, och andra gnagare, försök gerbiler inte att dominera varandra när de är äldre. De skulle mycket hellre spela och dela deras livsutrymme tillsammans med varandra.

  Hur ta hand om gerbiler. Undersök din framtid husdjur.
  Hur ta hand om gerbiler. Undersök din framtid husdjur.

  Du bör notera att hongerbiler gör bäst med en annan gerbil stundmanlig göra bättre i grupper om tre eller fyra. Dock är något större än det för mycket och kommer att leda till striderna. Det är bäst att köpa gerbiler i par om det alls är möjligt på grund av deras behov av sällskap.

 3. Skapa ett bra hem för din gerbil. Den mest populära typen av hem för de flesta gerbiler kommer att bli ett akvarium. Det är bäst att gå med glas för ett antal skäl. Först, gerbiler brukar tugga på saker. Detta innebär att de kunde tugga genom plasten akvarier efter tid. Detta utelämnar trådburar av samma skäl. Naturligtvis är tråd också dåligt eftersom gerbiler ibland gnugga upp mot väggarna i buren och tråden barer repar deras kött.

  Den svåraste bur för en gerbil att fly från kommer att bli ett glas akvarium med en åtsittande wire eller luft-mesh lock. På insidan av din gerbil nya hem, kommer han att behöva två eller tre inches av sängkläder. Cedar kan vara dödligt för din gerbil grund oljor i trä som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Breeders rekommenderar CareFresh, som är gjord av cellulosafibrer. När du har botten ner, måste du lägga till några saker för gerbiler att göra sina bon. De kommer att vilja strö att vara mjuk så att du kan placera i sådana saker som toalettpapper, bomull bollar, och pappersremsor.

 4. Håll din gerbil tränas ordentligt. Den goda nyheten är att gerbiler är ganska rena djuren på egen hand. Du kommer inte att behöva bada dem eller hantera eventuella problem som är typiska när grooming husdjur. Den vanligaste grooming fråga du kommer att hantera som ett sällskapsdjur ägare kommer att hålla buren ren för dina gerbiler och fastställa nya sängkläder som behövs. Generellt kommer du att veta när buren behöver rengöras av lukten. Men det är bra att rengöra buren allt från veckovis till månadsvis baserat på dina gerbiler och nödvändigheten faktor.

  Medicinska frågor

 5. Medicinska frågor - Gerbiler vanligtvis inte kommer att behöva kontroller som andra djur skulle. Men det är fortfarande viktigt för dig att ha en veterinär som du kan gå till om något kommer upp. En sak att titta efter är din gerbil beteende. Om din gerbil verkar vara sjuk och låter sin grooming gå och inte äta, då han måste ses av veterinären omedelbart. Du bör också leta efter hans beteende med andra gerbiler. Om man inte är att leka med de andra, så skulle detta kunna vara ett tecken på att något är fel.

  Håll dem upptagen

 6. Håll dem upptagen - Din gerbil kommer att behöva bli underhållen eller kommer han att arbeta för att hitta problem. Den goda nyheten är att gerbiler brukar lätt underhöll. De älskar leksaker. Känn dig fri att lägga till något till sin bur. Till skillnad från vissa djur, du kommer inte att behöva spendera en arm och ett ben på leksaker. I själva verket, de flesta gerbiler älskar att leka med skräp du har runt huset.

  Du kan ge dem pappershandduk eller toalettrullar papper när du är klar med papper på dem eller för en särskild behandling du kan placera en del icke-virke eller tugga block i sin bur. Motion kommer att vara viktigt att upprätthålla en hälsosam livsstil men detta bör inte vara ett problem eftersom gerbiler är ganska hyper djur.

  Vet vad du ska ge dem att äta och dricka

 7. Vet vad de ska ge dem att äta och dricka - Du kommer att vilja mata din gerbil en balanserad kost eller han kunde lida hälsoproblem som han åldrar. Gerbiler äter nästan vad som helst även om de bör hålla sig borta från gödning livsmedel som inte är bra för dem. Du kan mata dem färdigförpackade pellets som du köper i en butik med ett husdjur avdelning. Dock rekommenderas att din gerbil kost innehåller mer än bara dessa pellets. Du kan också mata dina gerbil frukter, grönsaker och små insekter.

  För snacks, ge dem några frön som pumpafrön eller solrosfrön, eftersom medan fet, de absolut älskar dem och några kommer inte ont när de blir bra. Din bästa insats för utfodring kommer att vara att placera maten i en tung maträtt.

  Vissa människor strö maten runt buren

  Vissa människor strö maten runt buren, men när du gör detta, gerbiler brukar missa några och det ruttnar i buren. När det gäller vatten, behöver gerbil bur att ha en vattenflaska bifogas. Du bör lägga färskt vatten som behövs eller åtminstone på en daglig basis. Du kan kolla flaskan genom att trycka på slangen. Om inga droppar av vatten kommer ut, då slangen är igensatt och du behöver byta flaskan omedelbart som dina gerbiler inte får något vatten.

  Tämja djuren

 8. Taming bestar - Din gerbil måste vara tama nog för att hanteras. Du behöver inspektera din gerbil ofta att se till att han är frisk och kommer att så förbli. Det innebär att du måste titta i hans ögon och kontrollera färgen och slem, se till att näsan inte är blodig, och han är fri från bett och repor från andra gerbiler.

  Du bör också kontrollera tänderna och hans andning

  Gerbiler kommer från gnagare familjen och blir utmärkta husdjur. Köp din gerbil en lekkamrat.
  Gerbiler kommer från gnagare familjen och blir utmärkta husdjur. Köp din gerbil en lekkamrat.

  Du bör också kontrollera tänderna och hans andning. Om din gerbil är vild, kommer det att bli svårt för dig att göra detta. De flesta gerbiler kommer att köra när de ser din hand in i buren. Men ju mer du hanterar dem, desto mer accepterar de kommer att vara för dig att röra dem, och mer tama att de kommer att bli.