E2y

Hur ta hand om fåglar

Ta hand om fåglar, som för andra husdjur, kräver en viss tid och energi, så låt oss komma igång!

Hur ta hand om fåglar. Rent vatten.
Hur ta hand om fåglar. Rent vatten.
  1. Rent vatten. Fåglar behöver sina vattenskålar och andra leveranssystem rengöras minst en gång om dagen och oftare om din fågel tycker om att sätta sin mat i vattnet för att göra "fågel soppa." Vissa fåglar kommer bada i sitt dricksvatten. Min stora papegoja ser komiskt försöker att bada i sin vattenskål.
  2. Rengör matskålar. Fåglar äter och plocka på maten på toppen och kanske inte ser finns mat nedan så antingen ersätta all mat eller om skålen är ren, ta bort de bästa lagren av utsäde skrov för att avslöja färska livsmedel. De flesta fåglar kommer i hög grad ha en birdie buffé med färsk frukt och grönsaker också. Bitar av banan och citrus kommer att uppslukas, liksom broccoli och morötter.
  3. Rengör livsmiljö. Sällskapsfåglar är obekymrade om att göra en enda röra som en fågel fortfarande i naturen och eftersom det är i ett begränsat område, kommer det området att behöva frekvent rengöring. Tidningen gör en god röra stoppare i botten av buren. Det är lätt att fälla ihop och slänga och ersätta.
  4. Uppmärksamhet. Fåglar kan vara ganska barnslig i sin längtan efter uppmärksamhet och kommer att söka vägar för att få dig att lägga märke till dem eller prata med dem. Även om han inte är en "Huggy" typ fågel, han kommer att njuta av din meddelande.
  5. Bad. De flesta fåglar njuta av en daglig bad. Använda vatten rumstemperatur i en sprayflaska ger en skön mjuk dusch effekt och några fåglar gillar att doppa sig i en grund skål eller sjunka.
  6. Säkerhet. Kom ihåg att stänga av alla takfläkt när din fågel är ur sin bur. Även om hans vingar klipps, kan en fågel flyga eller fladdrar ganska hög om överraskad. Se också till att fönster och dörrar är stängda. Om du har andra husdjur, är det oftast en bra idé att hålla ett öga på saker och ting mycket som en barnvakt skulle. Hundar och katter har en tendens att gå efter ett rörligt föremål så det är upp till din diskretion om de är i nära håll med din fågel. Personlig säkerhet med fåglar, särskilt papegojor storlek, är viktig. Oavsett hur domesticerade eller fogliga en fågel verkar, om han är rädd, han kunde bli överraskad i bita dig. Det är inget personligt, märk väl, det är bara hur de skyddar sig och det är också hur de varna andra i deras flock att fly fara. Eftersom du är en del av deras flock, kan du få en nyp för ditt eget bästa ... från fågelns synvinkel.
  7. Kul. Befjädrade vänner är kul att vara runt. Jag har sett en liten, färgglad fink hoppa bakåt om och om så länge jag gav henne min uppmärksamhet. Papegojor som kan prata kan berätta dina hemligheter, men de kommer också överraska dig med hur väl de kan sätta handling och ord tillsammans. Min papegoja börjar säger, "Hej, var försiktig" när han ser mig göra lunch och plocka upp min plånbok för att gå ut. Han kommer också berätta vad han vill äta eftersom jag har frågat honom hundra gånger, "Do ya wanna mutter?" eller "Vill du cracker?"
  8. Hälsa. Det är en bra idé att hitta en veterinär som kommer att arbeta med exotiska djur innan du skaffar en fågel. De kan ge din fågel ett friskintyg, klippa din fågels vingar om du önskar, och de kan göra kön provningen som är kul att veta och hjälper till med att namnge din fågel eller avel. Djuraffär ägare, ägare fågel eller de gula sidorna kommer att ge dig en startpunkt för att hitta en bra doc för ditt nya husdjur.