E2y

Hur ta hand om exotiska husdjur

Det finns ingen svart-vit definition av exotiska husdjur

Det finns ingen svart-vit definition av exotiska husdjur. Generellt är exotiska husdjur förstås att beteckna djur som är vilda och inte tama men hålls som hemma bekanta ändå. Om du är bland de få men ständigt ökande extremister som vill ta på något utmanande och out-of-the-vanliga, är den här artikeln speciellt för dig. Innan du tar på sig ansvaret att äga exotiska husdjur, måste du agera inte nyckfullt utan hänsyn till nyktra tagen till följande anmärkningar om hur att ta hand om sådana otämjda varelser.

 • Känn din exotiska husdjur grundläggande anatomi, biologiska natur och temperament. Detta gör att du kan ge ditt husdjur ordentliga bostäder samt att underhålla sin allmänna hälsa, välbefinnande och komfort. Till exempel kommer du att finna att ditt husdjur iller kommer naturligtvis att sova i mer än 14 timmar om dagen, och att en kvinnlig iller bör kastrerade om inte avsedd för avel, annars kommer det att dö av anemi när den inte uppfödda under parningstiden. Prova att söka på nätet efter specifik information. Det existerar webbplatser och organisationer som främjar och stödjer exotiska Pet Care.
 • Ge ordentliga bostäder. Om du tänker på att hålla din exotiska husdjur lever och frodas, härma dess naturliga livsmiljö är ett måste. Caged djur från naturen har studerats och befunnits lida av svår depression över fångenskap och den plötsliga förändringen i miljön. Därför gör ditt bästa för att återskapa en miljö som liknar dess naturliga hem.
 • Vet du vad specifik diet att ge. Du noggrant måste forska på exotiska husdjur naturliga mat preferenser, aptit och ätmönster. Till skillnad från domesticerade katter och hundar, vilda varje enskild varelse som på något sätt har gått som husdjur inte är lätt äta vad bearbetade livsmedel du ger dem. Var beredd men för särskilt udda eller groteska val av livsmedel. Eftersom det är en invånare i det vilda, räkna med att det kommer att kräva mat som är rå och ibland levande ännu. Till exempel matar en skorpion på gnagare, små fåglar och ödlor och insekter. En leguan, å andra sidan, är en växtätare som älskar att livnära sig på greenerna. Den äter sällan insekter utom när de ovetande dolda i sin växtnäring.
 • Tänk särskilt försiktig sällskapsdjur hälsa. Istället för att vänta på någon akut att hända med ditt husdjur, hitta ett djur klinik som vänder sig till exotiska. Du kan inte bara rusa din skadade husdjur i en oskyldig och intet ont anande sällskapsdjur klinik. Inte alla djur läkare acceptera okända djur patienter. Hitta en exotiska sällskapsdjur kunniga veterinär förväg. Men gör notera att en sådan specialiserad professionell vård kräver högre lön än de vanliga. Visa även följande:
  • För ditt husdjur säkerhet samt din, vederbörligen test för rabies och vaccinera behov.
  • För reptiler, kontrollera salmonella, eftersom de är vanliga bärare. Du bör göra detta omedelbart efter att få ditt husdjur eftersom salmonella kan överföras mellan människor och djur.
  • Kontrollera om andra sjukdomar och infektioner som kan utgöra ett hot mot människors hälsa.
 • Hitta en pålitlig pet-barnvakt. Om du inte kan ditt husdjur hamna svalt, uttorkad, eller lämnas utan uppsikt utanför sitt fångenskap.

Exotiska husdjur kräver extra omsorg

Hur ta hand om exotiska husdjur. Känn din exotiska husdjur grundläggande anatomi, biologiska natur och temperament.
Hur ta hand om exotiska husdjur. Känn din exotiska husdjur grundläggande anatomi, biologiska natur och temperament.

Exotiska husdjur kräver extra omsorg, uppmärksamhet och säkerhetsåtgärder. Som förvaltare av sådana ovanliga djur bekanta, i dina händer vilar ett stort ansvar. Bortsett från ekonomiska och juridiska överväganden, vad som är viktigast är att ge ditt husdjur den bästa kvaliteten på omsorg och kärlek. Ta hand om dig!