E2y

Hur ta hand om ett husdjur tarantula

En tarantula är den idealiska husdjur för vissa människor. Med lite bakgrundskunskaper, kan du ha en bra husdjur som är ganska lätt att ta hand om och det är mycket häftigt att titta på. Du har många olika alternativ att välja en tarantula vän, men den allmänna vården är mycket lika. Du kommer att vilja ta reda på mer specifik information för vissa arter, till exempel deras luftfuktighet behov, slutliga storlek och kostval (som kan vara olika för större spindlar). Men du kan komma igång med vården information här.

Steg 1

Bostäder. Det första steget att ta hand om eventuella husdjur är att uppfylla sina behov av bostäder. Med en tarantula, behöver du en glas eller plast hölje. Detta kan vara en tank, ett akvarium, eller ens en plast husdjur djurhållare eller critter djurhållare. Du kommer att vilja se till att det finns massor av ventilation, men att dina ventilationshålen inte är tillräckligt stor för din spindel att krypa igenom (de kan få genom utrymmen som verkar alldeles för liten). Det är bättre att vara säker så ledsen, så täcker stora hål och utrymmen med skärmen (du kan köpa en rulle mjukt skärm på de flesta järnaffärer). Detta kommer att förhindra att spindeln från att fly utan att skära ner på luft och ventilation.

Steg 2

Hur ta hand om ett husdjur tarantula. Bostäder.
Hur ta hand om ett husdjur tarantula. Bostäder.

Substrat. Din spindel kommer att behöva en bra substrat för botten. Det finns många alternativ och det är verkligen upp till dig. I själva verket kan du behöva prova några olika saker innan du hittar en som är rätt för dig och din spindel. För de flesta spindlar (icke-grävande fågelspindlar) är vermikulit lämplig. Du kan blanda i kakao fibrer, flisas bark och / eller torv. Det finns andra alternativ också. Du kommer att vilja undvika krukväxtjord och föra in allt från utsidan. Krukväxtjord tenderar att forma snabbt och utanför växter och djur material kan ha kvalster, mögel och andra skadedjur som kan vara skadliga. Du kommer att vill om 1-2 inches av substrat för dina fågelspindlar om du hoppas att din grävande tarantula kommer gräva, så kommer det att behöva vara djupare och bör vara något mer passande att gräva i än vermikulit.

Steg 3

Gömställen och dekorationer. Du kan lägga till ett antal dekorationer som kan fungera som trevliga saker att titta på i buren och även som bra gömställen. Kokosnötsskal eller delar av skal, trasiga krukor lera, falska växter och falska loggar kan alla göra stora gömställen och stora saker att dekorera din bur med. Om du hittar din spindel inte gillar något eller att de gömmer för mycket, kan du minska antalet saker i buren. Eller lägga till saker som du önskar.

Steg 4

Vatten. Medan livsmedel är något fågelspindlar kan gå långa tidsperioder utan, är vatten viktigt. Alla fågelspindlar bör ha en liten smal maträtt av vatten som är mindre än den radie benen (om möjligt eftersom en del barn blir mindre då detta). Du måste hålla färskt vatten tillgängligt. Svampar är dålig vattning alternativ för fågelspindlar, men några säljs för detta ändamål. Vissa fågelspindlar har högre fuktighet behov och och de kommer att behöva sprutas ner eller få sin ventilation täckt med en fuktig trasa. Om din spindel har högre fuktighet behov, så ska du också få en luftfuktighet mätare för sidan av din tank.

Steg 5

Steg 1. Substrat.
Steg 1. Substrat.

Mat. De flesta fågelspindlar kan leva på syrsor av lämplig storlek för dem. Men du kan vara kreativ med sin mat. Vinglösa bananflugor är ett alternativ som är mjölmask (se till att de inte gräva eller du hittar MJÖLMASK äta din tarantula under ruggning tid). Vissa säger att termiter är ett bra alternativ också, men det är bäst att undvika vilda mat om du inte vet att det inte innehåller bekämpningsmedel. En större tarantula kommer också njuta av en pinkie (baby mus).

Steg 6

Ruggning. Det är viktigt att veta att när du tarantula växer, kommer det rugga sin hud. De flesta spindel ägare märker något är "fel" när tarantula slutar äta i flera dagar. Det är en bra idé att få ut all mat som är i buren när tarantula slutar äta det. Din tarantula är mest utsatta under sin ruggning process och du vidrör den kan visa sig ödesdigert, liksom det attackeras av mat som levande syrsor eller mjölmask. Att rugga, kommer det att ligga på rygg. Detta kan ta flera timmar eller till och med över natten. Efter det är gjort, kommer det att finnas en tarantula hud och en tarantula. Du kan hålla huden eller kassera den. Detta är hur din tarantula kommer att växa och få större. Avvakta med att mata den för ett par dagar. Din tarantula kommer inte svälta och det kommer att skydda sin känsliga hud från defensiv mat. Återuppta matning efter tre till fem dagar.

Steg 7

Särskilda behov. Det bör noteras att vissa arter av tarantula har särskilda behov. De kan behöva det vara varmare i sin bur än det är i ditt hus (särskilt om du bor i ett kallt vinterklimat). Andra behöver hög luftfuktighet. Andra behöver speciell mat, speciellt om du får en mycket ung spindel. Det kan måste du skära upp maskar eller syrsor eller du kanske måste ta itu med pinhead syrsor (barn som är mycket liten). Var medveten om att dessa är några behov som du kan ha för att möta beroende på art du väljer. Det är en bra idé att läsa en vård ark första och / eller prata med vissa personer på spindel eller exotiska djur anslagstavlor.


De flesta fågelspindlar är lätta att sköta och göra bra husdjur. Ingen av dem bör hanteras regelbundet eller ofta och alla kan bita (även om en tarantula bett är inte dödlig). Du bör titta på barnen runt dem och lära dem att respektera tarantula. Men även med dessa frågor, dessa roliga husdjur att titta på och kan göra för en mycket trevlig tidsfördriv. Några bra arter att börja med är: Chilenska Rose, Entre Rios, lockigt hår, röd Rump och White Collar fågelspindlar. Andra kan bli bra för dig - gör din forskning och du kommer att räkna ut det slag som du vill ha den mest. Du kan maila beställa dem från uppfödare på nätet eller ibland hitta dem på lokal djuraffärer. Det bör noteras att om du har din tarantula skickas till dig, bör du natten den av säkerhetsskäl. Nu har du den kunskap som det tar att ta hand om din tarantula - ha roligt och njuta!