E2y

Hur ta hand om ett husdjur apa

Att ha en apa för ett husdjur kan låta konstigt eller ens en mycket roligt, men det är verkligen ett stort ansvar. Vård av en primat är ungefär som att ta hand om en annan människa, så tänk två gånger innan du bestämmer dig för att skaffa en.

Hur ta hand om ett husdjur apa. Få korrekt information.
Hur ta hand om ett husdjur apa. Få korrekt information.

Här är vad du behöver göra för att ta hand om ett husdjur apa.

  • Få korrekt information. Du måste göra ordentlig forskning innan man beslutar att ta detta ansvar. Stressa inte ut och köpa en primat eftersom du ser det i en film. Läs upp hur att ta hand om apor. Du måste också lära dig om deras sätt så att du kan anpassa till sina behov och temperament.
  • Bedöm din personlighet och resurser. Du måste vara tålmodig och naturligtvis älskar djur att njuta av tillgivenhet för en apa. Du får inte lätt äcklad av kroppsliga funktioner. Dessutom, utvärdera om du har gott om tid att leka med den och visa den kärlek. Får inte en apa som fåfänga husdjur. Du bör vara beredd att älska och ta hand om det, som du skulle någon annan levande varelse. Du måste också ha de ekonomiska medel att betala för att köpa en apa, samt fondernas att se till sin vård. Du måste också kontrollera dina lokala och statliga lagar om att hålla en primat i fångenskap. Se också till att du har tillgång till en veterinär som vet och har erfarenhet om hur man tar hand om en apa.
  • Köp från en seriös återförsäljare. Det är olagligt att importera en apa från utanför USA. Dessutom måste alla USA-baserade uppfödare har en uppfödning licens. En ansvarsfull uppfödare kommer också att lära dig den kunskap som behövs för att höja apa i fångenskap, och ge dig information om din specifika apa personlighet. Beroende på ras, kommer det att kosta någonstans mellan 1120€ till 6720€ för att köpa en apa. En bra återförsäljare kommer att sälja dig en frisk apa som har climatized runt människor.
  • Ställ in korrekt bostäder. En apa behöver mycket utrymme att spela i. sin bur bör åtminstone vara sex meter hög och tillverkad av robust material. Använd inte hönsnät. Den bör ha en säker lås som apan inte kan GÖRA SINNESRUBBAD. Sin bur bör rengöras dagligen, och se till att botten är rakade för att avlägsna skräp, avföring och tappade mat. Helst bör det finnas ett litet område där det kan bada, såsom en liten bassäng. Det bör finnas grenar där det kan klättra och leka.
  • Ge rätt mat. Bortsett från bananer, kommer apor äter grönsaker, ägg och bröd. Andra frukter och nötter kan också ges. Det kan också äta små insekter och fåglar. Köp kommersiell apa mat som är berikade med vitaminer för att komplettera sin kost.
  • Ta det en årlig kolla upp. Precis som människor, behöver din primat att få sin hälsa utvärderas regelbundet. Du kan också vaccinera djuret mot specifika sjukdomar. Apor testas även för parasiter och andra sjukdomar så lite blod arbete kan också göras.

Det tar en enorm mängd engagemang att ta hand om ett husdjur apa

Det tar en enorm mängd engagemang att ta hand om ett husdjur apa. Det är inte ett husdjur val för alla. Om du bestämmer dig för att ta hand om en, ge det gott om uppmärksamhet och det kan tjäna som en härlig följeslagare för sin livstid.