E2y

Hur ta hand om en Yorkshireterrier

Baserat på AKC registreringsstatistiken

Baserat på AKC registrering statistiken verkar det som om Yorkshire terrier blir en mycket populär ras. Med tanke på att Yorkies ursprungligen uppvuxna i England för att fånga råttor, de har verkligen kommit långt. Denna engångs gnagare catcher befinner sig nu hålla företag med stjärnorna och förorter familjer. Kändisar har fattat tycke för denna ras av plånbok pooch och familjer har gjort denna ras bästa valet för en hund följeslagare. Om du äger en Yorkie, eller funderar på att lägga en till ditt liv, läs stegen nedan för att bli informerade om att ta hand om den här MINIATYRFORMAT rasen.

Steg 1:. Håll Yorkie inom den rekommenderade vikten riktlinjer 4-7 pounds ju, vem vill ha en tung handväska pooch? Upprätthålla denna rekommenderade vikt bör inte vara svårt för hundägare som begår att köpa en hög livsmedelskvalitet hund för deras terrier. Yorkies bör utfodras flera små måltider per dag för att minska risken för hypoglykemi, som denna ras är i riskzonen för. Också vara noga med att inte ge alltför många godsaker till denna ras, det kan vara svårt att motstå deras charm och självförtroende. Yorkies behöver inte mycket motion för att hålla dig i form och smal, men Yorkie ägare bör åta sig begränsade motion, såsom en gå en dag.

Hur ta hand om en yorkshireterrier. 1:. håll yorkie inom den rekommenderade vikten riktlinjer 4-7 pounds.
Hur ta hand om en yorkshireterrier. 1:. håll yorkie inom den rekommenderade vikten riktlinjer 4-7 pounds.

Steg 2: Gör din Yorkie en ständig följeslagare Det är inte att föreslå att Yorkie är en hög underhåll ras, men de kräver mycket daglig interaktion.. Om du inte kan införliva denna ras i dina dagliga aktiviteter, då är det kanske inte rasen för dig.

Även om du inte behöver bära dem i väskan hela dagen, inte Yorkies uppskattar att vara i centrum av åtgärden och de kan hämnas om de lämnas ensam hemma för länge. Planerar att ha en hund walker eller hundvakt på telefonen lista om du inte kan spendera mycket tid med din Yorkie.

Steg 3:. Planera för en regelbunden pälsvård rutin Okej, så kanske Yorkie är en hög underhåll hund! Rasen är känd för sin långa, fina, silkeslena päls och ägare Yorkie ska vara stolta över att upprätthålla detta attraktiva inslag i rasen. Yorkies bör tränas regelbundet för att undvika trassel och mattor och bör ha håret runt öronen och fötter trimmade för ett snyggt utseende.

Baserat på AKC registreringsstatistiken. Gör din yorkie en ständig följeslagare.
Baserat på AKC registreringsstatistiken. Gör din yorkie en ständig följeslagare.

Steg 4: Vet att denna lilla hund har en stor personlighet medan Yorkies får väga mindre än 10 pounds, de säkert inte smälter in i bakgrunden.. Yorkies tenderar att vara mycket skyddande av deras ägare och även om de inte nödvändigtvis är aggressiva, de verkligen inte ödmjuk. Denna personlighetsdrag kan få en Yorkie i trubbel, eftersom dess ringa storlek kommer att sätta det på en extrem nackdel när det konfronterar en annan hund. Håll hårt i din Yorkie som de har varit kända för att hoppa från sin ägare armar i ett försök att skydda dem, bara för att skadas av hopp i sig.

. Steg 5: Lär din Yorkie några utbildningar kommandon Kom ihåg var Yorkie gång utbildade för att klara gnagare från gårdar, de är intelligenta nog att ta emot kommandon. Din Yorkie bör ha några problem att snabbt plocka upp utbildning kommandon såsom sitta, stanna, etc. Du kanske vill försöka tilldela din Yorkie ett "jobb" i ditt hem för att hålla honom stimuleras. Det skulle vara värt mödan att anmäla dig till en lydnadsklass med din Yorkie. Det kommer att bli väl tid och det kommer att visa sig vara en bindning upplevelse med din nya familjemedlem.

Steg 6:. Var medveten om hälsofrågor som denna ras är benägna att Yorkies är genetiskt predisponerade för hälsofrågor som påverkar deras ryggmärg, lårben och knäskålarna. De har också varit känt att lida av problem med sin luftstrupe och ögonfransar. Se till att du schemalägga regelbundna besök med din veterinär för att hålla dig informerad om den allmänna hälsan hos din Yorkie.

Om du kan åta sig att stegen ovan så är du förmodligen redo att ha en Yorkie som sällskap. Med regelbunden vård och ständig växelverkan, kan du och din Yorkie planerar att fira många födelsedagar tillsammans. Livslängden för Yorkie typiskt överstiger 10 år när de får rätt vård och omsorg.