E2y

Hur ta hand om en salamander

En salamander är en amfibisk husdjur

En salamander är en amfibisk husdjur. Precis som andra husdjur, måste du se till att den har en fin miljö och att det matas korrekt. Att ta hand om en salamander, här är några saker du behöver komma ihåg.

Hur ta hand om en salamander. Hämta instruktioner från djuraffären.
Hur ta hand om en salamander. Hämta instruktioner från djuraffären.
  • Hämta instruktioner från djuraffären. När du köper salamandern, se till att du får alla nödvändiga skötselråd. Olika typer eller sorter av salamandrar har olika nyanser i deras behov. Om du har en vattenlevande salamander, måste det ha mycket vatten runt den. Om det är en markbunden typ, kommer det att behöva en yta där det kan torka av t.ex. stenar eller grenar.
  • Förbered dess livsmiljö. Ett akvarium är en idealisk livsmiljö för en salamander eftersom du kan anpassa den beroende på vilken typ av livsmiljö dina salamander behov. Oavsett vilken typ av Salamander har du fyller, tanken med några inches vatten så att det kommer att ha en vattenkälla. Sätt upp till fyra inches av vatten om du har en vattenlevande salamander. Du kommer också att behöva lite sand. Placera några små stenar och grenar så det blir en yta för att torka av då och då. Rengör tanken på veckobasis så förhindra mögel och hålla bakterier till ett minimum.
  • Förbered sin mat. När du köper salamandern, ta hem lite mat för det också. Salamandrar är köttätare så det kan leva bra på en diet av daggmaskar. Levande buggar är också en annan stapelvara för en salamander kost. Tänk på att salamandern endast äter levande maskar och buggar eftersom det behöver rörelse insekten att stimulera sin aptit. Ge det nya vatten dagligen.
  • Hålla den säker. Sätt ett plastlock på toppen av akvariet du kommer att använda. Detta kommer att hålla temperaturen inne i tanken på fuktiga nivåer och förhindra att din salamander från att fly. Om du har andra husdjur i hemmet, till exempel hundar eller katter, kommer det att hålla även dessa borta. Den plastlock eller lock ska ha ventilationshål för att tillåta syre att flöda. Kontrollera också att när salamandern ömsar skinn, inte fastnar på ytan. Om detta händer kan det vara farligt för salamandern eftersom det kan sammandra blodflödet. Placera salamandern på lite vatten för att hjälpa den kasta sin hud.
  • Lämna den ensam. När du först ta hem ditt husdjur, ge det tid att anpassa sig. Vissa ägare väljer även att täcka tanken med en handduk eller hålla akvariet i ett mörkt rum. Salamandrar är inte interaktiva husdjur på samma sätt som du kan spela med en hamster eller hund. Det måste vara ifred. Beröring salamandern kan få den att dö. Beroende på art, kan det släppa också en giftig kemikalie från sin hudytan orsakar irritationer hantering hud. Som ett husdjur, en salamander avsedd att såg det.

Göra dessa saker och du bör inte ha något problem med ditt nya husdjur salamander. Det är en av de enklaste husdjur att ha omkring. I fångenskap kan det leva upp till över tio år så med rätt skötsel kan det fungera som ett husdjur i många år.