E2y

Hur ta hand om en döv hund

Ge din hund hans förtroende tillbaka


Om du är en av de godhjärtade ägare av en hörselskadad hund, måste du läsa stegen nedan. Att ta hand om en döv hund kräver en hel del tålamod och uppmärksamhet på detaljer för att ge din pooch livskvaliteten han förtjänar. Följ stegen nedan för att bibehålla komforten och säkerheten för ditt speciella behov hund.

Steg 1

Hur ta hand om en döv hund. Förbered din trädgård.
Hur ta hand om en döv hund. Förbered din trädgård.

Förbered din trädgård. För att hålla din hörselskadade hund säker, är det en bra idé att staket i din trädgård. Uppenbarligen har han strövar fritt kommer att bli svårt eftersom han inte kommer att kunna svara att höra hans namn kallas.

Steg 2

Hitta ett gemensamt språk. Oavsett om du och ditt husdjur har handsignaler som du har skapat, eller så använder tecken från europeiska teckenspråk, du behöver hitta en gemensam form av kommunikation med din valp. Lär honom några tecken i taget och du kommer att "prata" på nolltid.

Steg 3

Använd din kropp. Din kroppsspråk kommer att vara mycket viktigt för din hund eftersom han inte kommer att kunna höra tonen i din röst. Om du hälsade på honom på morgonen, bör du ha en fjäder i steget. Om du vill att han ska komma in i huset, bör din närvaro vara befallande och auktoritativ.

Steg 4

Ge din hund hans förtroende tillbaka. Hitta ett gemensamt språk.
Ge din hund hans förtroende tillbaka. Hitta ett gemensamt språk.

Få utbildade. Prata med din veterinär och djuraffären för att se om det finns några lokala resurser för ägare av döva husdjur. Köpa böcker som lär dig tecken att använda med din hund och se till att utbilda andra medlemmar i din familj om de unika behoven hos ditt husdjur. Det är särskilt viktigt för dig att utbilda barn i familjen, eftersom de kan vara början förvirrad om din hunds nedskrivning.

Steg 5

Uppmuntra hans andra sinnen. Hundar med en hörselnedsättning kommer att förlita sig på sina andra sinnen för att kompensera för den förlust av hörsel. Hundar kommer starkt beroende av sitt luktsinne. Uppmuntra användningen av denna känsla genom att spela spårning spel i hem och trädgård.

Steg 6

Använd en lätt beröring. För att inte skrämma din döva pooch, gör det till en vana att röra honom försiktigt när du närmar dig honom. Du kan även flimra ett ljus som du in i ett rum för att göra honom medveten om din närvaro.

Steg 7

Få utanför rådgivning. Söka hjälp av någon lydnad utbildare i ditt område som har erfarenhet utbildning döva hundar.