E2y

Hur ta hand om en baby grävling

Badgers är mycket aktiva på natten eftersom de är nattaktiva djur

Badgers är mycket aktiva på natten eftersom de är nattaktiva djur. Deras ansikten har distinkta svarta och vita markeringar. När fullvuxen, de kan väga upp till 12 kilo, växer till en meter lång. Badgers är grävmaskiner med långa, starka klor på sina framben.

Badgers är inte precis en vanlig pet val

Badgers är inte precis en vanlig pet val. Faktum är att inte alla stater tillåter individer att äga grävlingar eftersom de anses vilda djur. Du kan komma över en grävling när det blir övergivna, föräldralösa eller skadade. Skickar grävlingen till en djurlivräddningsaktion organisation bör vara ditt första agerande. Innan du försöker att höja en baby grävling, läs vidare så du vet vilken typ av vård som krävs.

Utfodring

En baby grävling måste flaskan matas med mjölkersättning. Men om barnet grävling mun är för liten för spenen av den regelbundna nappflaska använda fingret av en gummihandske. Fäst detta till toppen av en liten flaska med ett gummiband. Punktering ett litet hål i slutet så att mjölken kan sugas ut. Sätt spenen i grävling mun och försiktigt massera strupen för att uppmuntra utfodring. Matningen sker var 2 till 3 timmar. För mycket små grävlingar, kan du behöva mata dem varje timme.

Shelter

Hur ta hand om en baby grävling. Badgers är mycket aktiva på natten eftersom de är nattaktiva djur.
Hur ta hand om en baby grävling. Badgers är mycket aktiva på natten eftersom de är nattaktiva djur.

De flesta unga däggdjur, speciellt när deras päls inte har vuxit ut ännu, inte kan upprätthålla sin vanliga kroppstemperatur. Som sådana är de mer benägna att antingen hypotermi eller hypertermi. Ge din grävling med en varm plats att sova i dragfritt. Sätt en varmvattenflaska inlindad i en handduk i barnets lådan så att han kan sova bredvid något varmt. Storleken på lådan bör vara tillräckligt stor för rörelse. Använd disponibel strö eller något som lätt kan tvättas. Detta gör det möjligt för barnet att hållas torr och hans sovalkov ren hela tiden.

Potträning

En baby grävling måste befria sig själv inför varje utfodring. Precis som de flesta barn däggdjur, kräver barnet grävling någon form av varsam stimulans för att kissa eller bajsa. Du kan stimulera grävling gå potta med en fuktig bit bomullstuss eller bomullstuss. Försiktigt gnugga den mot ano-genitala området. Gör detta under varje matning tills barnet grävling eliminerar frivilligt.

Avvänjning

Du kan börja avvänja barnet grävling när dess permanenta framtänder kommit ut. Vid denna punkt, kan du mata den blandade kött samt våt, burk eller torrfoder. Vid 8 veckor gammal, mjuk barnmat samt äggröra kan införas. Börja ge hackade köttet och hundvalp mat med mjölk vid 10 - 12 veckor. Vid den tid då barnet grävling är mellan 12 - 13 veckor, bör mjölkutfodringsperioden vara ner till två gånger om dagen tills det kan stoppas helt. Beroende på avvänjning framsteg, övergång från mjölk och mjuka livsmedel malet kött, kommer döda möss och kycklingar hända mellan den 10: e till 14: e veckan.

Badgers är inte precis en vanlig pet val. Badgers är vilda djur, och borde egentligen inte betraktas som husdjur.
Badgers är inte precis en vanlig pet val. Badgers är vilda djur, och borde egentligen inte betraktas som husdjur.

Sjukvård

Inte alla veterinärer tar hand om exotiska djur. Fråga din lokala djurlivet center för eventuella veterinärer. Liksom andra djur, måste de hälsokontroller och vaccinationer för deras skydd.

Badgers är vilda djur, och borde egentligen inte betraktas som husdjur

Badgers är vilda djur, och borde egentligen inte behandlas som husdjur. Om du måste höja en baby grävling, borde det ha begränsad mänsklig kontakt. Höj grävling endast med avsikt att frigöra den i framtiden. Det är viktigt att du rådfråga din lokala djurlivet organisation när du stöter på en baby grävling.