E2y

Hur ta hand om Betta fisk: Betta fisk mat

Tips för rengöring betta fisk tankar och mer

Betta fisk är flashiga färgglada fiskar med massor av vim och kraft. Eftersom de förekommer naturligt i små lera pölar och kan svälja luft från vattenytan, de är väl lämpade för små fiskar skålar. I vissa situationer kanske du vill hysa ett eller flera tillsammans i ett större akvarium. Kom bara ihåg att om manliga Bettas kan komma varandra kommer de att slåss. Fighting orsakar allvarlig stress och de svagare kan drabbas dödliga skador. Den här artikeln innehåller tips om Betta fisk vård för att hjälpa dig ge din bästa möjliga liv.

Omfattande eBok på betta fisk, nöjdhetsgaranti
Vård av Betta fisk
Hur ta hand om betta fisk: betta fisk mat. Mata lätt och dagligen.
Hur ta hand om betta fisk: betta fisk mat. Mata lätt och dagligen.
  1. Mata lätt och dagligen. Det finns flera kommersiella preparat av Betta fisk livsmedel på marknaden som fungerar bra. Lägg blodmaskar som en ouppnåelig lyx.
  2. Efter några minuter, ta bort matrester. Okonsumerat mat kvar i akvariet eller fisk skål kan ruttna och förorena vattnet orsakar stress eller död för din fisk. Detta är särskilt viktigt om du använder en av de mycket små fiskar skålar ofta säljs för användning med Bettas. Med hjälp av en större tank är en mer förlåtande alternativ. Det finns även uppdelade produkter som hänger på insidan av din tank för att tillåta bostäder varje fisk i separata fack.
    Upptäck glädjen av avel Betta fisk!
    Avel och underhåll av Betta fisk
  3. Inspektera fenor, gälar och övergripande utseende för tecken på stress eller infektion. Behandla eventuella symtom du hittar med läkemedel som finns på din lokala djuraffären.
  4. Kontrollera vattennivån. Detta är extremt viktigt om du använder en liten Betta skål. Även när du använder en plast fack i ett större akvarium, kommer den att monteras mycket nära ytan. Detta innebär att det kommer att bli föremål för förångning snabbare än tanken som helhet.
  5. Utföra rutinmässiga vattenbyten. Du måste byta vatten i ditt Betta fisk tankar, precis som du gör för någon annan typ av fisk. Om du håller din Betta på en större tank med andra fiskar kommer detta att vara lätt att göra som en del av din rutin tank underhåll. Om du använder en liten skål, hålla en kanna av ren, de-klorerat kranvatten i närheten. Detta kommer att bidra till att underlätta rutinmässiga vattenbyten och se till att vatten finns tillgängligt till toppen av skålen för att kompensera för avdunstning.
  6. Håll en loggbok så att du behåller ett regelbundet schema. Detta är särskilt användbart för familjer och kan förhindra övergödning av dem som kanske inte vet om fisken har matats ännu.

Nu kan du ta hand om Betta fisk. Till sist kommer hanar vara på sitt mest aktiva och attraktiva om de hålls inom synhåll för andra hannar. Några skålar hålls intill varandra eller en fack i tanken displayen är ganska fascinerande. Efter dessa åtgärder för att säkerställa att din Betta eller Bettas hålla sig frisk och stark.