E2y

Hur ta hand om åsnor

Åsnor är bland de enklaste djur att ta hand om så fler och fler människor att höja åsnor. Om du har åsnor hemma, här är lätt att följa strategier för att ta hand om åsnor:

Hur ta hand om åsnor. Välgörenhet börjar i hemmet.
Hur ta hand om åsnor. Välgörenhet börjar i hemmet.
  1. Välgörenhet börjar i hemmet. Det första du bör tänka på är hem för åsnan. Du måste se till att åsnan är bekväm i sitt hem. Kom ihåg att åsnor trivs på platser med varmare väder, alltså åsnor normalt föredrar varmare klimat. Tänk på att åsnor hatar regn samt vind. I kontrast med hästar, är regn absorberas av åsnans päls, vilket gör existens och överlevnad svårt för åsnor som fångas i Cold Spring eller regnar höst. Du behöver inte en detaljerad plan för ditt åsnans hem. Bara se till att hemmet har tillräckligt utrymme och skydd för åsnan. Dessutom bör åsnans hem innehåller två eller flera åsnor eftersom dessa djur föredrar sällskap.
  2. Skydda åsnan från skada. Det bästa sättet att skydda djuret är genom lämplig stängsel. Hundar och vargar är de vanligaste fiender åsnor, vilket stängsel för åsnor bör byggas stabilt, med säkrade konkreta hinder. Säkerheten för åsnan bestäms också av hygienen beträffande hans utfodringsplatsen. Se till att utfodring området är fritt från vatten och livsmedel förorenas. Se till att innan en åsna äter sin måltid, har du redan rengjort livsmedel hinkar. Daglig städning av dessa hinkar rekommenderas.
  3. Utfodring din åsna. Precis som alla andra djur, åsnor behöver korrekt och tillräcklig näring och vätska. Se till att du ger ett gott utbud av mat och vatten för din åsna. Som vaktmästare på åsnor, bör du också överväga tillgång på mat och vatten. Glöm inte att åsnor, till skillnad från andra djur, föredrar rent vatten att dricka. De har varit kända för att göra sig sjuk snarare än dricka smutsigt vatten. Se till att vattnet du erbjuder din åsna är ren annars åsnan kommer att lida och kanske dö. Under vintern, måste du också se till att åsnan är fortfarande ordentligt släckt eftersom åsnor inte vill ha is på vatten eller frysa vatten. Livsmedel av åsnan är mycket prisvärd: de älskar gräs. Åsnor älskar bete och äter gräs, men se till att din åsna inte äter för mycket eftersom han kommer att väga mer än normalt och det är inte bra för hans hälsa. Frisk och hög kvalitet gräs räcker för överlevnaden av åsnor. Hö kan också hjälpa din åsna bibehålla tandhygien. Under vintern när gräset är frusen, kan du ge morötter till din åsna. En lista med andra kompletterande mat för åsnor kunde erhållas från din lokala veterinärer eller från internet.

Anges ovan är de enklaste strategierna för att hjälpa en åsna överleva. Ta hand om din åsna och njut av sällskap han ger.