E2y

Hur ta hand om akvariet havskatt

Akvarium havskatt är populära i många fiskälskare 'akvarier eftersom de äter all smuts och kan bli riktigt mycket attraktiv och hyperaktiva när de rör sig runt i akvariet och växa till sin fulla potential. Bland de olika raserna har cory havskatt vunnit popularitet och är en stapelvara i de flesta akvarier eftersom de är prisvärda, lågt underhåll och lätt att höja. Här är stegen i att ta hand om dina akvariefiskar, oavsett om det är en cory typ eller inte:

  1. Vatten livsmiljö. De gillar den neutrala typen av vatten bäst. Du kan låta dem leva i de alkaliska eller svagt surt typer av vatten, men om du verkligen vill att de ska ha de bästa bekvämligheterna, kommer du välja att låta dem simma i de neutrala vattnen mer.
  2. Temperatur. Catfish för akvarier som kallt vatten, vilket gör det mycket lönsamt för dig att blanda dem med fiskar som är vänliga och kunna överleva i relativt kalla vatten.
  3. Utfodring. De äter allt från flingor till fisk pellets, vilket gör dem till en favorit hos pragmatiska fisk ägare. Du kan bara lämna dem själva för det mesta, och de kommer att livnära sig på något som kan betecknas som havskatt mat i hela omgivningen av akvariet.
  4. Miljö sort. Låt havskatt att ha platser att utforska och allemansrätten ofta.
  5. Belysning. Akvarium havskatt gillar inte rampljuset så mycket. Se till att du har platser där de kan gömma sig från gång till gång. Mörka platser som bakom stenar och generellt låga ljusförhållanden är mest gynnsamma för din havskatt.
  6. Rymdfrågor. Catfish kan verkligen växa till stora storlekar, så se till att du ger dem en hel del utrymme. Undvik kvävning genom mellanrummet ditt akvarium husdjur därefter. Om du har råd, avsätta ett separat utrymme för ditt akvarium havskatt. Om du berövar din havskatt utrymme, blir de aggressiva och livnär sig på andra små fiskar.
  7. Kompatibilitet. Det är bra akvarium malar är att de inte är riktigt så aggressiv såvida provocerade av andra fiskar. Annat än för att försvara sig, malar är verkligen vänligt i akvariet och kan samexistera med en massa typer akvariefiskar.
  8. Avel. Grus är den bästa platsen för yngel eller havskatt ägg att lägga sina känsliga former innan växa in fisk. Bara se till att det inte är för mycket grus som kommer att hålla den svagare yngel från framväxande ur gruset och växa till en havskatt. Du kommer att veta om det är hög tid att förbereda sig för en grogrund om du ser din havskatt uppvisar rastlöshet och att de två malar gnugga med varandra.
  9. Nocturnal. Ställ dina utfodring scheman på natten eftersom dessa fiskar är ganska nattaktiva i naturen. Det är bäst att blanda dem med fiskar som också har samma kropp klocka så att det inte blir några problem eller frågor som helst med aktivitetsnivå.
Hur ta hand om akvariet havskatt. Vatten livsmiljö.
Hur ta hand om akvariet havskatt. Vatten livsmiljö.

Du kan utöka ditt nätverk av mal i ditt akvarium, förutsatt att du har möjlighet att föda upp dem väl och har tillräckligt med behållare för att hålla alla ynglen i.