E2y

Hur pott träna sällskapsdjur råttor

Vissa säger att potträning råttor är inte en möjlighet. Men med lite tålamod och lite kunskap kan du verkligen pott träna ditt husdjur råtta. Råttor är mycket smart och kan potta utbildade för det mesta.

Steg 1

Rengör buren. Avsätt några använt strö, men buren måste rengöras riktigt bra. Använd ett enzym produkt för att rengöra urin och deodorize, eller så kan du använda saker du har runt huset. (Tvätta den ordentligt. Spraya sedan ner med väteperoxid. Låt det lufttorka. Spraya ner med vit vinäger och låt det lufttorka.) När buren är ordentligt rengjord, saneras och deodoriserad, sätta nytt strö i buren.

Hur pott träna sällskapsdjur råttor. Rengör buren.
Hur pott träna sällskapsdjur råttor. Rengör buren.

Steg 2

Ställ in din potta. Om du har flera husdjur råttor, kommer du vill ha en bra storlek potta så att mer än en råtta kan använda det på en gång. Kullen eller strö du använder bör vara mycket annorlunda från sängkläder i buren. Om du använder marker för sängkläder, sedan använda en pappersprodukt för strö eller vice versa. Hursomhelst bör det vara mycket olika. Fyll den med smutsiga sängkläder som du avsätta från rengöring.

Steg 3

Rengör råtta bur. Rengör buren ofta, men lämna lådan smutsig. Detta kommer att hjälpa dina råttor att inse att de inte ska använda sina sängkläder, men de ska gå på pottan. Du måste sanatize och deodorize buren varje gång du rengör den. Ju mer du rengör den, desto lättare blir det att potträna ditt husdjur råttor.

Steg 4

Steg 1. Ställ in din potta.
Steg 1. Ställ in din potta.

Efter fyra eller fem månader, rengör pottan. Efter ditt husdjur råttor har fått ett bra grepp om hur du använder pottan kan du rengör det. Till en början bara dumpa den och lägga rent strö. Sedan kan du dumpa den och tvätta den. Efter ett tag kommer du att kunna att sanera den och deodorize det också, men du vill vänta en lång tid att se till att dina råttor har kläm på det. Om det inte ser ut som ett bra ställe att gå och inte luktar som en plats att gå, så kommer de inte att gå dit, så var inte alltför ren!

Steg 5

Ta alltid med en potta. Om du reser med ditt husdjur råttor eller du får dem och låta dem spela, så ska du ta med din potta utbildad råtta en potta eller de kommer att beröras. Detta är speciellt sant om de är ute och omkring under en lång tid. Sätt potta någonstans lättillgänglig.


Råttor är smarta och de flesta av dem kommer att få kläm på detta i tre eller fyra månader. Men du måste ha tålamod för dem, till skillnad från andra djur, inte sällskapsdjur råttor inte tenderar att gå på toaletten i en enda hörn av sin bur. Vissa kommer att använda sitt bo lika mycket som en annan hörn. Jag hade även en råtta som skulle flytta hennes från en våning till en annan eftersom hon hade bestämt att hon sov på den plats hon brukade gå. Du måste vara tålmodig och du kan lära husdjur råttor att använda en låda. Bara vara förlåtande och vet att det kommer att ta tid.