E2y

Hur platsen en spottande haj

Den spottande haj är en stor fisk som hör till sjuksköterskan haj familjen. De är i allmänhet ofarliga för de flesta människor, och kommer bara attackera när provocerade. Om du älskar fisk observation bör spotta haj vara en av de fiskar som du söker efter. Här är hur du kan upptäcka en spottande haj.

  • Läge. Först och främst bör du vet var dessa typer av hajar finns. De spotta hajar finns vanligen från Maldiverna till Sydafrika, och längs den västra Indiska oceanen. Det finns också några spottats hajar som finns i västra Stilla havet, liksom regionen från Tahiti hela vägen till Australien. Tänk på att dessa fiskar är i stort sett nattdjur, så du behöver för att få en guide som kommer att följa dig på natten, om du verkligen vill se spotta fisk i rörelse. Annars kommer du oftast bara upptäcka dessa fiskar i vila under dagen. De finns vanligen i tidvattenzonen vatten från surf nivå ända till över 200 meter under. De kan oftast hittas i sprickor och öppningar under vattnet.
  • Färg och fysik. Den spottande haj kan växa till storlekar upp till elva meter. Merparten av tiden kommer dock dessa hajar endast cirka sju meter. Icke desto mindre kan de vara mycket skrämmande eftersom de vanligen är större än människan. Det finns varianter på färgen på spotta haj, beroende på var du hittar dem. De vanliga färger för dessa typer av hajar, dock mörkbrun, ljusbrun och gråbrun. Hajen har också två ryggfenor. Den första ryggfena är mycket större än den andra flänsen,
  • Skivstänger. Det spottande Shark är ett av de hajarter som har skivstänger runt munnen. Dessa hajar är vanligtvis botten matare, varför skivstänger är mycket användbara. De använder skivstänger samma sätt som andra djur använder morrhår, vilket gör att fisken att upptäcka rörelse från längre bort, så att de lättare kan fokusera på sitt byte.
  • Tänder. Om du får chansen att titta på en spotta haj på nära håll, kommer du att märka också att det har mycket små men vassa tänder. Tänderna är dock cusped, och används för att hålla nere be. De kommer vanligen klämma på huden, eftersom de cusped tänder är utformade för att hålla på ytan av bytet som de nappar.
  • Gemenskaperna. Om du ser spotta hajen under dagen, kommer du att märka att de vanligtvis återfinns i grupper om cirka 3-7. När de vilar, gör de oftast det i undervattensgrottor, springor, eller nära stora korall formationer. Ibland kommer dessa fiskar stack verkligen upp på varandra.
  • Diet. Slutligen kan du identifiera även spotta haj genom sin kost. Dessa fiskar suger brukar sin mat, och är i allmänhet botten matare som matar ut revet fisk, små humrar, krabbor, koraller och även bläckfisk.

Hur platsen en spottande haj. Läge.
Hur platsen en spottande haj. Läge.

Dessa typer av hajar är i allmänhet liknande utseendemässigt till sjuksköterskan haj. Den primära skillnaden är dock att sjuksköterskan haj har bröstfenor som är mer spetsig.