E2y

Hur mata chinchillor

Har du en chinchilla

Har du en chinchilla? Även om de kanske inte precis vara det mest populära valet för husdjur runt, de är väldigt roligt att ha. De är små och lurviga, och de ser ut som små små kaniner med mus öron. De kan leva upp till 20 mänskliga år, och naturligtvis en stor faktor som kan bidra till deras livslängd är om de har rätt kost för dem. Här är några av de riktlinjer att komma ihåg för dig att mata ditt husdjur chinchilla:

  • Vet de tre saker som en chinchilla behöver varje dag. Chinchillor är benägna att många hälsoproblem om de inte får tillräcklig näring varje dag. De tre bästa saker som de behöver är följande: chinchilla pellets, näringsmässiga hö, och naturligtvis, rent vatten. Det är väldigt viktigt att veta också att chinchillor är faktiskt strikta vegetarianer och deras känsliga tarmsystem är inte konstruerade för att hantera rika och fet kost. Detta innebär inget kött för dem, snälla!
  • Vet hur man väljer rätt chinchilla pellets. Chinchilla pellets innehåller ingredienser som vete, soja, havre, melass, och olika vitaminer och mineraler. Några av de mest populära alternativen för chinchilla pellets innehåller följande varumärken: Purina Mazuri, Oxbow Chinchilla Mat (även om detta är en av de dyraste) och Tradition Diet. Se till att du jämför den näringsmässiga information mellan dina val, för att se till att ditt husdjur chinchilla blir de vitaminer och mineraler som sina små själv behöver. Undvika att köpa pellets som har godsaker blandas med dem. Detta beror på att chinchillor tenderar att plocka ut bara behandlar och inte pellets, och således miste om den näring som dessa pellets innehåller.
  • Vet hur man väljer chinchilla hö. Chinchillor behöver lösa, färska hö eftersom det är deras huvudsakliga källa till fiber, plus tugga hö hjälper att bära ner sina bakre tänderna (detta förhindrar munsår och igenväxta tänder). Se till att du väljer ljusa gröna hö bara, och att det luktar sött och fräsch. Förvara alltid höet i originalförpackningen för att förhindra mögel. Du kan också ge din chinchilla vissa hö pellets, men som en behandling endast: det finns ingen ersättning för lös hö för ditt husdjur.
  • Ge din chinchilla lite godis. Du kan ge din chinchilla en behandling per dag. Minns att chinchillor "tarmsystem inte kan bearbeta socker, bör så söta godsaker som russin och torkad frukt begränsas till högst 3 till 4 portioner per vecka bara. Några av de bästa behandlar för din chinchilla är långsam kock Quaker Oats, vanligt Cheerios och nypon.
  • Vet hur mycket foder din chinchilla dagligen. Chinchillor bör äta en eller två matskedar pellets varje dag. Du kan behöva justera detta baserat på din egen husdjur behov, men vara noga med att skapa en bra kost rutin (till exempel, kan du alltid mata dina husdjur en matsked på morgonen och en annan på natten). Detta kommer att hjälpa chinchilla är känsliga tarmsystem justera.

Hur mata chinchillor. Vet de tre saker som en chinchilla behöver varje dag.
Hur mata chinchillor. Vet de tre saker som en chinchilla behöver varje dag.

Ta hand om din chinchilla är relativt billigare än att ta hand om andra husdjur. Du måste se till att din chinchilla inte får mer mat än han behöver, och att han får sin mat vid konsekventa tider. Lycka till!