E2y

Hur man visar en tonåring hur mycket du bryr dig

Att hantera en tonåring är som att gå på en stram lina-make en felsteg och du hittar dig själv falla ner. Det beror på att denna unga fas i en människas liv är så känslig och fylld med så många förändringar som sker och tryck tävlar om uppmärksamheten på en gång. Som en kärleksfull förälder eller inflytelserik person i en tonåring liv, som har tålamod att förstå henne hela tiden kan tyckas omöjligt. Men visar hur mycket du bryr dig så småningom kommer lätt och naturligt, om du uppriktigt arbeta på det en dag i taget. Här är några grundläggande mål du ska börja med.

Hur man visar en tonåring hur mycket du bryr dig. Vara både vårdande förälder och hängiven vän.
Hur man visar en tonåring hur mycket du bryr dig. Vara både vårdande förälder och hängiven vän.
  • Vara både vårdande förälder och hängiven vän. Det är viktigt att vinna hennes förtroende som vän genom att uppmuntra en öppen kommunikation. Berätta för henne att du är öppen för alla typer av diskussioner, från det vardagliga till det intima och personliga. Lyssna tålmodigt, förstå vad hon säger dig, och inte avbryta medan hon pratar. Ge råd när hon ber om det. Dela med sina tankar och känslor också. Vara en förebild för en förälder samtidigt och inte göra något som strider mot de värden du marknadsför för henne.
  • Gör kvalitetstid för din tonåring. Flesta tonåringar växer närmare med sina vänner och kamrater än med sina föräldrar eftersom de tillbringar mer tid med varandra både i och utanför skolan. Det är bara naturligt så tror inte på det som att behöva tävla i att ge mest kärlek och omsorg. Istället fortsätter visa hur viktig din tonåring är genom att göra aktiviteter som gör att du både att binda och bara vara tillsammans som handlar eller äter ute under helgerna, tittar på en ny film eller bara hänga hemma. Varje gång då och då, göra något annorlunda som hänge sig åt ett spa, pröva en ny sport eller spel, eller gå på en slumpmässig out-of-town resa. Även om det är enkelt, kommer hon uppskatta att du gjort tid för henne.
  • Sträva efter att hjälpa henne bli bättre. Inte kritisera hårt. Tonåringar är känsliga för negativ kritik. Få dem att förstå att ditt mål är inte att döma och vara den onde i sitt liv, men för att hjälpa dem att bli bättre människor och göra sig av med saker som bara kommer att orsaka dem skada. Du kan göra detta genom att erkänna sina styrkor och positiva egenskaper. Uppmuntra dem att fortsätta dessa. Välj dina ord klokt innan du talat med dem om negativa och saker de behöver för att fokusera och förbättra.
  • Lär känna hennes vänner. Inte bara kommer din tonåring uppskattar det, men du kommer också få lättnad när du vet vilken typ av vänner hon hänger med. Bjud dem i ditt hem för några mellanmål, en hemlagad måltid eller en övernattning. Gör artig konversation och fråga dem om deras familjer och intressen, men vet när det är att sluta nyfikna.
  • Ge henne tillräckligt frihet och oberoende för att hitta sig själv. Tonåringar är allergisk mot auktoriteter, särskilt de som åläggs dem hela tiden. De måste ha utrymme att uttrycka sina egna tankar, åsikter, känslor och även personliga stilar. Uppmuntra din tonåring att hitta sin egen röst och utveckla sin egen personlighet om det är genom akademiker, skrift, konst, sport, och alla andra typer av strävan hon vill fortsätta och häll alla sina idéer, energi och kreativitet till. Berätta för henne att det finns massor av möjligheter innan henne och att du kommer att vara stolt över henne oavsett vad.

Detta är en tid i en tonåring liv när hon upptäcker sin egen identitet och börjar utveckla ett sinne för sin egen. Hon behöver någon som ständigt ger henne stöd och kärlek genom denna fas av hennes liv.