E2y

Hur man visar 4 - H kaniner

Engagemang i 4-H kanin visar och Arba (Europeiska kanin Uppfödare Association) visar är ett bra sätt att utveckla djur odling färdigheter, kärlek till djur och en allmän känsla av ansvar och medkänsla för andra levande varelser. Om du gillar kaniner redan och du vill ta din passion till nästa nivå genom att delta i dessa 4-H kanin visar, läs vidare för bra tips:

Hur man visar 4 - H kaniner. Vet vilken ras man ska välja.
Hur man visar 4 - H kaniner. Vet vilken ras man ska välja.
  • Vet vilken ras man ska välja. Det finns faktiskt många riktlinjer för att välja en kanin ras, men du bör börja med att veta hur man väljer den bästa för din situation. Det finns mer än 40 olika typer av kanin raser, och dessa kommer i fyra allmänna kategorier: små (2-6 pounds på förfallodagen), medelstora (6-9 pund på förfallodagen), stora (9-11 pounds på förfallodagen), och jätte (11 och fler pounds på förfallodagen). Om du just har börjat, är din bästa insats att gå för kaniner i små till medelstora kategori. Detta gäller även om du har begränsad Rabbitry utrymme och budget för utfodring kostnader.
    Bortsett från storleken, är en annan faktor som du bör överväga kanin temperament. Om du är ny till att höja kaniner är det bäst att du väljer raser som är kända för att vara foglig och ödmjuka, dessa raser inkluderar Florida Vit, Mini Lop och Netherland Dwarf. Mer aggressiva raser är Britannia Petite och Tan.
  • Vet hur man väljer din kanin När du väljer din kanin ska du inspektera dem för följande faktorer:. Dess ålder (det är bäst att du väljer en mellan 3 månader och 1 år) och dess övergripande fysiska tillstånd, särskilt dess päls, dess tänder, dess ögon (ögonen bör vara tydliga och inte vattnig eller grumlig), dess öron (får inte vara knaprig) och dess fötter (bör vara väl stoppad och inte blödning).
  • Ge din kanin på bästa möjliga vård. Det är viktigt att du läser upp på riktlinjer så att du kan veta hur man bäst hand om ditt nya husdjur kanin. Läs det här till hjälp artikeln om hur man skall höja och ta hand om en kanin. Du kan också hänvisa till Arba standard av perfektion handbok så att du skulle veta vilka faktorer ska beaktas när din kanin är att bedömas under en 4-H show.
  • Borsta kanin. Om du har konsekvent gett din kanin den bästa vården, kommer det definitivt synas i hans utseende. Du bör dock också ta det extra besväret för grooming din kanin att se till att hon är polerad för showen. Börja med att borsta din kanin päls ordentligt (håll utkik efter loppor), rengöra bunny öron, och trimma sina naglar.
  • Delta 4-H kanin visar. Ta reda på om det finns kanin visar schemalagda på ditt område, och tar sig tid att delta i dem så skulle du ha en idé om vad som händer på sådana händelser. Under dessa visar kan du börja även köpa dina kaniner och utrustning, det är det bästa stället att börja köpa eftersom du skulle vara säker på att de flesta av vad som säljs är up-to-par med 4-H och Arba standarder.
  • Har showmanship. Under showen själv, bör du känna till lämpliga åtgärder för att göra så att du kan värdering högsta punkter från domarna. Några av de åtgärder för att följa bland annat följande: bär kanin ordentligt (höger hand under kaninens bröstkorg och vänster hand under rumpan), utgör kanin (placera kaninen på bordet och se hans huvud står fram till domarna) , kontrollera ögon och öron, tänder, näsa och tassar fram, kontrollera kön, kontroll benen, spikar, hock, svans, bröst, mage och päls, be domaren för frågor, och återföra kaninen till transportören. Återigen är det bästa att observera själv faktiskt 4-H visar att du skulle ha en fastare grepp om förfarandena.

Att lära sig att visa upp dina 4-H kaniner kommer definitivt ingjuta i dig en känsla av ansvar. Om du har alltid varit ett fan av dessa lurviga varelser, sedan starta denna hobby kommer definitivt att vara spännande för dig! Lycka till!