E2y

Hur man väljer rätt kanin raser: kanin Information

Få kanin som är rätt för dig

Det är inte allmänt känt att det finns faktiskt 45 + raser av kanin! De flesta människor som söker en kanin hitta bara en slumpmässigt uppfödda ett i en djuraffär i deras område. Även om detta är mycket bra för de flesta människor är det ofta missvisande. Det är osannolikt för det mesta att de är de faktiska ras att de sägs vara.

Att välja rätt ras är lika komplicerat som att välja en ny valp för din familj. Kaniner är fulla av personlighet och olika raser har olika egenskaper.

I showen kretsen är kanin raser delas upp i grupper enligt deras kroppstyper. Detta är det bästa sättet att visa alla de olika raser, eftersom det skiljer dem främst genom storlek och typ. Denna information kommer att hjälpa dig att välja den bästa kanin för ditt hem. Om du vill hitta detaljerad information om olika typer, så jag rekommenderar kaniner-online.co.uk.

Hur man väljer rätt kanin raser: kanin information. Kaniner-online.co.uk.
Hur man väljer rätt kanin raser: kanin information. Kaniner-online.co.uk.

Nedan kommer vi att undersöka varje kroppstyp och raser i dem:

 1. Kompakt kroppsbyggnad - Den kompakta kropp typ är där alla av de minsta raser av kanin falla. Små raser varierar från 1 1/2 £ till 5 eller 6 £. Kompakt innebär att de har mycket små, rundade kroppar. Nedan kommer vi att belysa några av de mer framträdande raser i denna kategori.
  • Netherland dvärg. Detta är förmodligen en av de mest populära av de kompakta raser. Ofta barn kaniner vid djuraffärer kommer att säga att de är Nederländerna när de i verkligheten ofta blandas. En Netherland Dwarf blir en max 2 1/2 kg. De har vad som kallas en fet huvud. Deras huvud är liten och mycket runda, och deras ansikte är platt, med mycket stora runda ögon. Deras öron är inte tänkt att vara mer än 2 inches lång. Deras kroppar är liknande på det sätt de är mycket korta och runda.

   Nederländerna kommer i en otrolig mängd olika färger. Färgerna är uppdelade i kategorier också och sträcker sig från vitt med blå ögon till orange!

   Nederländerna är vackra kaniner men de får inte vara det bästa husdjur för din unga barn, de är mycket små, men de tenderar att ha ett sinne för sig. De har ett rykte om att vara lite grouchy och bitande kall ibland. Detta kan åtgärdas naturligtvis om de föds upp med kärlek och omsorg.

  • Nederländska. Den holländska är också en mycket populär kompakt rasen. Det är också en av de större. Fullvuxen en holländsk kommer att vara runt 5 1/2 till 6 lbs. Den nederländska har ett runt huvud, med långa öron, ca 4 till 5 inches. Deras kroppar är runda men längre än Netherland Dwarf.

   Färg och markeringar är den holländska mest kända attribut! De är vita tillsammans med en annan färg, svart, choklad, grå, blå, stål eller sköldpadda. Det bästa sättet att beskriva markeringarna är att de tittar på mycket som en Boston terrier eller en smoking katt.

   Såvitt personlighet går, kommer du inte hitta en trevligare kanin. Holländarna är mycket fastställs tillbaka och är bra kaniner för barn. Ta hand om dem är mycket lätt och de är lite underhåll.

  • Polska. Den polska är den bäst bevarade hemligheten i kompakta raser. De är stora lilla alternativ för Netherland Dwarf. Polska är mycket små som en Netherland Dwarf. De har små, runda djärva huvuden och runda kroppar. De är lite större vikt än en Netherland. Vid den övre vikt, är de 3 1/2 kg. De har också något längre öron.

   Polska inte kommer i så många färger, de bara sport svart, blå, choklad, vit (blå ögon och rubin ögon), och brutna (som är någon annan färg finns med vitt).

   Den bästa drag av den polska är deras personlighet. Även om de är små, de är mycket mild och kärleksfull kaniner. De är bra husdjur och bra med barn. De är också mycket lite underhåll.

 2. Kommersiell kroppstyp - Detta kroppstyp ganska mycket begränsad till stora raser av kanin. Större och knubbigare än de flesta raser, är de ofta kallas köttraser, eftersom de ofta upp för sitt kött. Även om detta är sant, de gör otroligt husdjur! De har ett stort viktområde från 6 1/2 £ till £ 12. Kommersiella raser av kanin är bland några av den mildaste.
  • Nya Zeeland. Nya Zeeland är kanske en av de mest kända kommersiella raser. De är stora, väger £ 9 till 12 kg. Honorna (gör) kommer att väga mer än män (dollar). De har mycket stora runda kroppar. De bör ha mycket fullständiga bakställ och full axlar. De har stora huvuden, med inte ha längre ansikten än dollar. Öronen är runt 6 inches lång.

   Rasen finns i tre olika färger - svart, vitt och rött - även en blå dyker upp från en svart avel då och då (de är utspädda svarta som har en blå utseende, men de är inte erkänns eller showable) .

   Även om dessa är samma ras, de olika färgerna verkar ha olika personligheter. Vita Nya Zeelands har ofta använts i vetenskaplig forskning. Det är möjligt att denna massa uppfödning av dem har gjort dem jumpier och inte så vänligt som de andra två sorter. Vita är inte bäst för husdjur eller barn. Röda och svarta är en annan historia, dock. De tenderar att vara mycket mer skonsam och kärleksfull. Om vårdas från tidig ålder, kan röda och svarta bli stora nallar!

  • Champagne d 'Argent. Champagne är bland några av de sweetest storvuxna raser kaniner hittar! De är ungefär samma storlek som en Nya Zeeland - bara ett halvt kilo mindre för gör. De har samma kroppstyp, som är rund och mycket full.

   Den mest intressanta egenskap hos Champagne är dess vackra päls. Den har en silver tjock päls med längre svart täckhår spridda över hela kroppen. Det är otroligt mjuk och kommer med ett leende på ditt ansikte.

   Champagne har också en otroligt söt personlighet. De är mycket stora men de har mycket tillbakalutat personligheter. En intressant egenskap hos denna ras är att de föds helt svarta och när de växer, försvinner den svarta och silver färg kommer in När de är 5 till 6 månader, de är helt försilvrad.

  • Silver mård. Silver Mårten är en av de mindre av de kommersiella raserna. Vid deras övre vikt, är de runt 08 till 8 januari / 2 kg. De har samma kroppsbyggnad som de tidigare två raser, bara lite mindre. De har mer avlånga huvuden och ungefär 5 tums öron.
   Få kanin som är rätt för dig. Kompakt kroppsbyggnad.
   Få kanin som är rätt för dig. Kompakt kroppsbyggnad.

   De finns i endast fyra färger: svart, blå, choklad och sobel. Den unika drag av Silver Martens är deras silver tickar. Magen är helt silver och silver färdas upp på sidorna av kroppen. När det går upp, det finns silver hår spridda över hela sidorna, så småningom försvinna in i en solid färg, som svart. Den tickande finns också runt käklinjen och öronen.

   Dessa kaniner har ganska fogliga personligheter. De kan vara lite aktiv och kanske inte för den som söker en lata lägga runt huset typ av kanin.

 3. Full arch kroppstyp - Full Arch raser är terrier och Border Collies i kanin världen. De är mycket unikt i utseende och mycket hög energi! Dessa typer av raser är för mycket engagerade och erfarna kanin ägare.
  • Engelska plats. Engelska Spots är otroligt vackra kaniner! Termen "full båge" innebär att de har en kropp som är tunn och välvd. Dessa kanin står högt och högt upp på benen. Deras kropp är välvd och mycket cylindriskt formade. De väger cirka £ 7 och har mycket långa öron av 5 eller 6 inches, samt en tunn huvud.

   Engelska fläckar är mycket unik tittar i sina markeringar. De har vad som kallas en fjäril av färg på sin näsa, och har cirklar av färg runt ögonen och färgade öron. Från basen av öronen hela vägen till toppen av svansen, har de en perfekt rand. På varje sida av bakbenen, har de en rad fläckar som är runt en halv tum över (vissa kan vara mindre). De finns i många färger, inklusive svart, choklad, blå, guld, och grått.

   Såvitt personlighet går, engelska fläckar har mycket av det! De är mycket upptagen, aktiv och glad djur. De är mycket kraftfulla och är kända för att köra, dock, och är inte för oerfarna kanin ägare. De är vänliga kaniner, men kanske inte det bästa för små barn.

  • Tan. Tans är mycket lik den engelska Spot i kroppstyp, med krökt rygg och lång kropp och tunna ansikte. De är dock lite mindre, väger endast ca £ 6.

   Tan är svart, med en mage i en annan färg. Magen färg kan vara solbränna, blå, choklad eller lila, men tan är den vanligaste.

   De är precis lika hög uppträdda som den engelska Spot och lika svårt att hantera. Det är inte en bra kanin för barn. De kan vara typ av temperamentsfull, och är bättre lämpade för vuxna.

 4. Semi båge kroppstyp - Semi Arch raser ibland som formas som mandoliner. Detta eftersom de är vanligen mycket stora raser som har mycket lågt liggande axlar och en mycket hög välvd bakom kvartalet.
  • Engelska lop. Den engelska Lop är en av de mest intressanta Semi Arch raser och en av de mest intressanta kanin raser i allmänhet. De är mycket stora, väger mellan 10 och 12 £. De har mandolin formade kroppen, och en mycket lång, stora huvud.

   Den mest intressanta egenskap hos engelska Lop är dess långa öron. Den engelska Lop har de längsta öronen när fullvuxen bör vara 26 inches i längd vardera. När på Visa tabell domaren kommer att dra ut en linjal och mäta dem! Lop kommer i en mängd olika färger, hela vägen från svart till orange till brutna.

   Engelska Lops har en avslappnad personlighet, men de är mycket stora. så de måste utarbetas med för att vänja sig att hanteras.

  • Flamländska jätte. Den flamländska Giant är precis vad det låter som, det är jätte! Detta är den största rasen av kanin som du kan hitta. Den lägsta vikten bör vara är £ 13, och de flesta kan komma till otroliga vikt £ 20 eller så. 16 till 17 lbs är den vanligaste vikten.

   De har formen mandolin, med en hög bakkvartspart och låg skuldra. De har otroligt långa öron och en lång stort huvud. De finns i en hel färger inklusive svart, blå, vit, sandig, och fawn.

   Den största delen av denna kanin är dock dess stora personlighet! Flamländska Giants är smarta och mycket vänlig. De måste arbetat med, eftersom de är mycket stora. De är stora med barn, och alla människor i allmänhet.

 5. Cylindrisk kropp typ - Det finns bara en ras som har en cylindrisk kropp typ.
  • Himalayan. The Himalayan är unik eftersom det är den enda cylindriska rasen. Den har en mycket lång kropp som är precis vad det låter som, formen av en cylinder. Den är liten, väger omkring 5 till 6 kg. Dess ansikte är lika tunn som sin kropp, mycket pekade i sin näsa.

   Ett Himalaya är vit till färgen med en mörk näsa, öron, fötter och svans. Den mörka färgen kan vara svart, choklad, blå eller lila. De har också rubin färgade eller rosa ögon. Detta ger dem en mycket slående utseende.

   Personlighet denna kanin beror på hängivenhet av ägaren. De kan ha en mycket lugn personlighet om de arbetat med från den tid de är unga. Om de inte kan Himalayans bli lite hög uppträdda.

Denna information kommer att bidra med den första delen av att välja tamkaniner. Nu när du är bekant med många raser, måste du bestämma var du kan få din kanin. Det bästa du kommer att vara att hitta en uppfödare av rasen du försöker köpa. Det finns två bra sätt du kan hitta ett.

 • Internet - Det är verkligen lätt att hitta uppfödare på nätet. Din bästa insats är att gå till Google eller Yahoo och skriv in rasen du söker efter. Detta kommer nästan alltid ge dig några resultat.
 • 4-H, FFA, och visar - Om du är bekant med din lokala 4-H eller FFA organisationer, kontakta dem och få dem att sätta dig i kontakt med en kanin-relaterade klubb. Dessa klubbar ska kunna hänvisa dig till några uppfödare eller ännu bättre, kunde de berätta när det blir en 4-H eller ARBA kanin visar var du kan gå och hitta dem.

Det är verkligen inte ett brott att köpa en kanin från en djuraffär. Se bara till att du ställa frågor och inse vad du får.

Ha kul och kom ihåg att forskning innan du köper! Det är en ny medlem i familjen ... kom bara ihåg det!