E2y

Hur man väljer rätt akvarium tillbehör

Fisk har hållits som husdjur i tusentals år

Fisk har hållits som husdjur i tusentals år, på grund av den lugnande effekt som fiskar har på många människor. Akvarier som fiskar lever i är också utmärkta dekorativa element i huset. Om du planerar på att hålla fisk, här är de akvarium tillbehör som du behöver.

Filter. Filter är en av de viktigaste tillbehören som du behöver för att hålla din fisk levande och friska. Att upprätthålla vattenkvaliteten är av yttersta vikt om du vill att din fisk att leva, eftersom vattnet är inte bara där fisk simma, men också förtäras av fisken. I naturen finns det mikroorganismer och växter som naturligt bibehåller balansen av nitrater i vattnet. I akvarier, emellertid smuts och avfall avlägsnas genom filter. Det finns många filter att välja mellan, såsom filter som är dolda i gruset, filter som är utformade som vattenfall och filter som är utformade som kapslar. Se till att filtret du väljer är tillräckligt för storleken på akvariet och antalet fiskar.

Hur man väljer rätt akvarium tillbehör. Ljus och dekorationer.
Hur man väljer rätt akvarium tillbehör. Ljus och dekorationer.

Pumpar. Bara för att fisken lever i vatten betyder inte att de inte behöver syre. Hålla syrehalten upp i akvariet sker genom användning av pumpar och luftare som kommer att pumpa in luft i vattnet. Liksom filter, dessa kommer i en mängd olika typer. Vissa kommer att ha rör som du kan bifoga till akvarium tillbehör så att bubblorna kommer fram ur tillbehören. Återigen är nyckeln till att se till att din pump är tillräckligt för att lufta hela akvariet.

Värmare. Tropiska fiskar behöver varmt vatten för att leva, eftersom deras namn antyder. Om du bor på norra halvklotet där klimatet är i allmänhet kallare behöver du värmare som kommer att simulera de varmare vattnen i söder. Välj värmare som har justerbara inställningar så att du kan ändra värmen för varje typ av fisk som du planerar på att hålla.

Vatten testkit. Akvarier är slutna enheter

Vatten testkit. Akvarier är slutna enheter, vilket innebär att det avfall som görs av fiskarna kvar i vattnet. Medan filter vanligtvis gör ett bra jobb för att upprätthålla nivån på hygienen i vattnet och kommer vanligen bort den synliga smutsen som flyter i akvariet, bör du fortfarande kit vatten test som kommer att mäta den kemiska innehållet i vattnet. Dessa kit är de bästa indikatorerna på om du behöver installera ett annat filter eller pump, eller om du bara behöver byta vatten.

Ljus och dekorationer. Slutligen

Fisk har hållits som husdjur i tusentals år. Vatten testkit. akvarier är slutna enheter.
Fisk har hållits som husdjur i tusentals år. Vatten testkit. akvarier är slutna enheter.

Ljus och dekorationer. Slutligen, lägga till några ljus och dekorationer till ditt akvarium att göra det ännu mer tilltalande. När du väljer dekorationer, se till att de är användbara för fisken också. Några dekorationer är gjorda för att se ut som naturliga klippformationer och koraller, där fisken kan använda för att gömma sig i. ljus, är också användbara för att belysa akvariet på natten. Som en allmän regel, men köper inte riktiga inhägnader, som skördats från hav och som drastiskt, skada naturlig sea life.

Att hålla fisk är en stor hobby. Med dessa tillbehör i åtanke, bör du kunna skapa en bra miljö för dina små simmare.