E2y

Hur man väljer mat för betta fisk

Akvarium hobby som att ta hand om Betta fisk eftersom de är relativt lätta att hantera för att inte tala de är mycket färgglada. Betta fisk finns i olika storlekar men de får inte överstiga fem inches i längd. De kan andas även från atmosfären eftersom de är naturligt utrustade med labyrint, en sällsynt orgel bland fiskarter. I likhet med andra typer av fisk, Betta fisk kräver noggrann utfodring. När du vaknar upp en dag och hitta en fisk som flyter på vattnet, död, kan det vara så att den mat de åt inte passar dem. Nu behöver du inte vill se din vackra Betta fisk drabbas liknande öde, så välja rätt mat för dem. Lär dig hur genom att läsa dessa tips:

  • Mata din Betta fisk med mat som är lätt att smälta. Små insekter och insektslarver föredras än blad eller rötter av växter. Betta fisk är faktiskt köttätare och foder endast på djur. Även om de inte är lika aggressiva köttätare som de pirayor, Betta fisk lever också mest på livsmedel med protein bas som normalt finns i kött.
  • Välj de livsmedel du köper från djuraffärer. Eftersom du inte kan gå på att jaga insekter hela tiden att mata din Betta fisk, du behöver bara gå till en djuraffär i närheten och köpa deras proteinbaserade mat. Läs etiketten på förpackningen innan man beslutar att köpa livsmedel. Ta reda på hur mycket protein innehåll den har och leta efter instruktioner. Se till att maten är lämplig för Betta fiskarter du har. Bortsett från proteinhalt, överväga andra näringsämnen i Betta fisk mat du ska köpa. Vitaminer och mineraler kommer att göra din fisk växa frisk och stark mot sjukdomar.
  • Ge din betta fisk pellets mat som lätt bryts ned. Pellet fiskmat är också rikt på protein, mineraler och andra näringsämnen. God fisk pellets mat kommer omedelbart flyta snart den släpps i vattnet. När Betta fisk se den flytande pellets, kommer de simmar omedelbart mot vattenytan att knapra och äta maten. Dessutom, med flytande pellets, kommer matrester lämna inte i botten av akvariet. Matrester som stannar på vattnet sängen kan bli föroreningar, vilket förorenar vattnet.
  • Gå för fryst mat. Köpa frysta livsmedel för din Betta fisk är också en bra idé eftersom du kommer att kunna köpa färska livsmedel som fisk, insekter och andra proteinrika fiskfoder. Frysta livsmedel är idealiska för din Betta fisk eftersom de är närmast den verkliga mat de har oftast när de är i deras naturliga miljö. Blod maskar är oftast den vanligaste frysta livsmedel för Betta fisk.
  • Testa maten på betta fisk. Innan du bestämmer dig för att mata din Betta fisk med vissa livsmedel, prova den först. Ge dem lite av färskvaror, paletter och frysta livsmedel. Ta del som av olika livsmedel är lämpad för dem. Du kommer att veta om de tar på mat eftersom de kommer att hålla på knapra.
  • Ge din Betta fisk en kombination av både färska och frysta livsmedel. Frysta livsmedel som svarta maskar, hårt kokt äggula och artemia är populära frysta livsmedel. Fyll i olika med några matning av pellets fiskmat då och då.

När du ger din Betta fisk en ny typ av mat

Hur man väljer mat för betta fisk. Mata din betta fisk med mat som är lätt att smälta.
Hur man väljer mat för betta fisk. Mata din betta fisk med mat som är lätt att smälta.

När du ger din Betta fisk en ny typ av mat, observera dem noga när de äter. Om du märker att de knapra mer på ett visst livsmedel, ge dem lite mer av den. Annars slutar mata dem med mat som inte tilltalar dem att undvika slöseri.