E2y

Hur man väljer frisk fisk på djuraffären

Det finns en tro att husdjur kan hjälpa dig parera olika typer av negativ energi. De kan även hjälpa dig att undvika de upphandlande sjukdomar och kroppsliga åkommor. Dessutom ger de en unik form av kamratskap som individer inte kan ha kapacitet att erbjuda. Fisk är en vanlig typ av domesticerade djur. Med tanke på att husdjur har en känslig plats i hjärtat hos ägarna som du, syftar du att få den högkvalitativa sådana.

Hur man väljer frisk fisk på djuraffären. Observera butiksmiljön.
Hur man väljer frisk fisk på djuraffären. Observera butiksmiljön.

Om du är på väg till djuraffären för att fylla ditt akvarium, först lära sig tecken och indikatorer för en frisk fisk:

Observera butiksmiljön. Det är din rätt som konsument att få den bästa produkten som finns, men det är också ditt ansvar att se till att denna rättighet används på rätt sätt. Om du vill få de avancerade fiskarna gå sedan till djuraffärer som har ett gott rykte när det gäller renlighet och presentation. Undvik de anläggningar som har massor av provisoriska tankar och burar. Lukten av platsen är en bra indikator om ägarna och personalen på plats gör ansträngningar för att upprätthålla en hälsosam miljö för djuren

Håll ett öga på tankarna

Håll ett öga på tankarna. Tanken villkoret är en primärvården indikator när det gäller fiskar. Deras fysiska och kemiska make-up kan antingen leda dig till butikens disk eller närmaste utgång. Börja med att observera de bästa och sidopartier och om du ser någon form av rester formationer sedan tillbaka, eftersom de fiskar i det är inte de för dig. Sedan ta en närmare titt på vattnet skick. Du bör gå för fiskar som glatt simmar i en ren och tydlig område. Slösa inte din tid med tankar som har ruttnande växter. Chansen är obalanserade kemiska omgivningen har plågat hälsa fiskar. Viktigare komma ut ur butiken om du ser en eller två döda fiskar. Det är ditt ansvar att meddela ägaren. Han kan inte göra något åt det men du gjorde din del.

Gå se fisken och dess åtgärder

Gå se fisken och dess åtgärder. Överdrift av rörelser är en sak du måste titta på noga. Fisken får inte vara för slö men också att det inte borde vara alltför aktiv. Gå med en som simmar ansträngning. En fisk som är något en push över är inte ett bra val eftersom det kan vara under stress eller är åsamkas med sjukdomen. När det gäller fysisk presentation, inte plocka fisken med någon form av utbuktning eller grumlighet på ögonen. Ögonen ska vara ljusa, klara och alert. Gälarna ska vara på en liknande sida med den hos andra fiskar i tanken. Fins är viktiga indikatorer på en fisk hälsa. Det bör inte vara sönder eller deformation. När man tittar på ytan av skalorna se upp för grumlighet och ovanlig plats bildande, eftersom detta är en manifestation av en sjuk eller stressad fisk.

Bortsett från de givna tips ovan bör du även vara vaksam på att ställa frågor. Du kan berätta om en affär ägare eller personal vet en sak eller två om vad han gör om han har en lätt tid itu dina fiskar frågor. Var inte lat, och undvika att köpa fisk på nätet eftersom du inte kommer att kunna se vad du egentligen får. Dessutom är spänningen i att få ett husdjur är alltid på jakt efter de bra.