E2y

Hur man väljer frisk fisk för din damm

En majoritet av fisk ägare väljer att ha en inomhus tanken att hysa sina dyrbara små simmare. Men om du är äventyrlig typ och våga höja utseendet på din trädgård så måste du ha en damm. Din första steg skulle vara att skapa en som bäst passar din personlighet sedan ladda upp allt vatten den kan hantera, satte flera fabriker i och sedan låta den sedimentera. När du har gjort allt detta, är det dags att kalla på den fisk som skulle lysa upp din trädgård.

Hur man väljer frisk fisk för din damm. Gå på det bästa.
Hur man väljer frisk fisk för din damm. Gå på det bästa.

Välja insjöfisk för din damm är precis som att få ett gäng som du skulle placera i ett akvarium. Men den här gången måste man överväga vilka typer som skulle kunna hantera den instabila miljön i din trädgård. Första saker först innan du beger dig ut till affären och få glada i att plocka den sort som skulle få dig att lätta upp och slappna av du måste kunna identifiera vilka fiskar är friska.

Gå för bästa

Gå på det bästa. Självklart när man planerar att få en fisk du vill bege dig ut till en butik som kan ge en men inte någonsin äventyra kvaliteten. Du skulle veta när du är där. Observera hur skötare behandla varje kund. Se till att de har möjlighet att svara även de mer komplicerade fisk frågor särskilt när det gäller fisk i damm där det skulle finnas en hel del olika att välja mellan.

Granska tank skärmar

Granska tank skärmar. Tveka inte att ta en titt på tillståndet i butikens kar. Det är där du skulle hitta fisken till salu. Detta skulle vara din chans att bestämma den totala hälsotillstånd. Titta om det finns en förekomst av död, sjuk eller ohälsosam fisk. Det är ett plus om butikens rykte om du kan se ett kar som är i karantän som fisk bör sättas i karantän innan de kan sättas upp på offentliga inköp.

Få rätt väska

Gå för bästa. Granska tank skärmar.
Gå för bästa. Granska tank skärmar.

Få rätt väska. Du kan be folket i butiken för att sätta fisken i en påse där du kommer att få mer tillgång till sin fysiska kondition. Skötare bör följa rätt förfarande när du har valt din fisk. Fisken ska vara ordentligt kvittas och placeras inuti en klar plastpåse fylld med 2/3 syrgas. Denna påse ska placeras i en annan mörkare påsen så att fisken inte skulle kunna se på utsidan.

Vet din fisk

Vet din fisk. Det är viktigt att känna till fysiska tecken som skulle tyda på en frisk fisk. Leta efter bra simning rörelse, en frisk lyster, samt en gill som är klarrött. Dessutom en frisk fisk är fyllig i utseende och är ivriga att äta. Fenorna bör vara jämnt utspridd och har inga sprickor. Det bör inte vara svamp och fläckbildning på vågen. Ögonen ska se pigg och livlig med några tecken på grumlighet. De saker att undvika skulle omfatta sår, sår, skärsår, skrubbsår, lös våg och böjda ryggar. När du har att chansen att se fisken simma i närhet vara angelägna i att påpeka disproportion i sin kropp.

Din stora roll som fiskens ägare börjar först med köpet. Var säker på att när du tar ut de små killarna från butiken du har vad som krävs för att ge dem en miljö värd att leva.