E2y

Hur man väljer en värmekälla för en orm bur

Om du är ansvarig för att ta hand om en orm

Om du är ansvarig för att ta hand om en orm - av någon anledning kan du ha - vet att ormar är inte som din typiska hundar och katter. Ormar måste ha speciella levnadsvillkor för att säkerställa att de hålla sig frisk. En av de mest avgörande behov av en orm hölls i en bur är en värmekälla. Detta beror på att ormar inte kan reglera sin kroppstemperatur, och de behöver värme från omgivningen för att hålla deras kroppar varma. För att beakta detta grundläggande krav, skulle du behöva ge ditt husdjur orm med en yttre värmekälla. Här är några av dina bästa alternativen:

  • Bestäm hur mycket värme krävs. Hur mycket värme du kommer att sätta in i buren beror på två viktiga faktorer: vilken typ av orm som du har, och storleken på buren. Ormar vars naturliga livsmiljö är öknen eller en tropisk skog behöver mer värme, större storlek ormar behöver mer värme också. Dessutom skulle stora burar måste förses med mer värme, så att värmen inte blir för diffust hela det tillgängliga utrymmet.
  • Använda värme tejp. Värmen bandet tjänar vanligen som den primära värmekällan orm burar. En värme tejp, i motsats till namnet, inte band alls: det är faktiskt elektriska ledningar som omfattas av tung gummi. Den levereras med en elektrisk kontakt, som sedan ansluts till ett eluttag. El driver värmetejp att hålla omgivningen varma.
    • Ta bort alla foder (även kallad substrat) på insidan nedre delen av ormen buren. Montera värmetejp på denna yta, till ca 1/3 av hela orm botten yta. När du har säkrat värmetejp, täck den med ett substrat - är matta rester, cypress kompost, Coco sängkläder eller kakel populära preferenser, men du kan använda gamla tidningar också.
    • Vet att värmen tejp är inte vattentät, så se till att vatten inte placeras nära den, även när bandet är under ett substrat. Dessutom är det bäst att du byter värme bandet en gång per år.
    • Ett alternativ till värmetejp är värme kablar, vilka är mer resistenta. Säkra din värme-kablar med elektriska band längs sidorna av ormen bur. De kan också lindas runt lite poler (kallas klättring loggar) som sedan installeras på en plats i buren. Liksom värme band, värme-kablar är inte vattentät.
  • Använd värme glödlampor. En värme glödlampa kan användas som sekundär värmekälla för buren, liksom för de omgivande områdena. De är monterade i en lampa på toppen av buren, och de avger den nödvändiga ljus och temperatur att ormen behöver. Välj en värme lampa som ger tillräcklig värme och belysning - olika modeller har olika grader av temperatur.
  • Använd värme mattor. Värme mattor är självhäftande kuddar som är utformade för att värma ytan som den är ansluten till. Om ormen buren är tillverkad av glas, bör du placera värmedyna utanför buren, om den är gjord av trä, bör det vara inuti. Det är bra att välja en värme matta som är rymmer hela kroppen av ormen när den är i vila, på detta sätt kan han effektivt sola sig i värmen och varm hans kropp när han behöver.

Där har ni det

Hur man väljer en värmekälla för en orm bur. Bestäm hur mycket värme krävs.
Hur man väljer en värmekälla för en orm bur. Bestäm hur mycket värme krävs.

Där har ni det! Dessa är bara några riktlinjer att komma ihåg för att välja en värmekälla för en orm bur. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!