E2y

Hur man väljer en mustang häst

När du väljer en Mustang häst

När du väljer en Mustang häst, det finns många attribut som du bör tänka på. Dessa olika egenskaper kan inkludera kön, ålder, exteriör, temperament och färg. Mustangs börjar som vilda hästar, så det är viktigt att du väljer ett som du känner dig bekväm hantering. Många människor föredrar avvanda, eller unga mustangs, eftersom det vid den åldern de är lättare att handskas med. Mindre hästar är oftast mindre skrämmande och acceptera utbildning snabbt, men det är inte alltid fallet. Många erfarna individer känner att den perfekta åldern för adoption är från tre till fem år gamla.

Kön är inte så mycket en fråga för de flesta användare. Mares (hona Mustangs) är ofta mer endearing men har en tendens att humörsvängningar runt deras värmecykel. Av denna anledning är valacker eller hingstar, som ibland kallas dubbar, föredras av vissa. För det mesta, valacker verkar vara det mest populära valet för de flesta hästägare.

Konformation är också en viktig egenskap som du måste vara uppmärksam när man väljer en Mustang. Konformation definieras som hur korrekta hästens muskulatur, benstomme och proportioner kropp är och hur de relaterar till varandra. Bad konformation kan allvarligt begränsa dess förmåga att utföra en uppgift. Detta liknar hur NFL Kombinera genomförs för alla inkommande spelare till sitt professionella fotbollsligan. De sätts genom läkarundersökningar och physicals att se om de passar nog att prestera på en mycket hög nivå. Tips för att framgångsrikt välja en Mustang inkluderar söker stadiga ben och fötter. Leta efter bra övergripande struktur, vilket är ett tecken på att hästen inte kommer att kosta dig massor av pengar på veterinär räkningar. Undersök hästen och försöka föreställa sig vad hästen kommer att se ut efter ett par månader genom god näring och omsorg.

Vet du vad du vill göra med hästen du väljer

Vet du vad du vill göra med hästen du väljer, oavsett om det är dressyr, styckning och reining, vagn, fat racing eller uthållighet. Dressyrhästar bör vara stor och elegant. En stor nacke och axlar är viktiga, liksom långa ben för en elegant kliv. Kapning och reining hästar bör ha utmärkt konformation. Tillförlitlighet och styrka behövs för uthållighet hästar, och de bör också ha starka fötter och ben.

Hur man väljer en mustang häst. När du väljer en Mustang häst.
Hur man väljer en mustang häst. När du väljer en Mustang häst.

Det viktigaste adopters måste använda för att välja en Mustang är att magkänsla i magen. Välj en häst som du känner samhörighet med och en som talar till dig. Efter att ha övervägt alla praktiska attribut, är det viktigt för dig att känna ett engagemang gentemot Mustang, eftersom det kommer att vara du som sköter hästen.