E2y

Hur man väljer en häst släpvagn

Välja en häst släpvagn är ett viktigt beslut för en häst ägare

Välja en häst släpvagn är ett viktigt beslut för en häst ägare. Hästen ägare måste ta hänsyn till vad som kommer att göra hästen eller hästarna reser i trailern bekvämt och säkert. Hästen ägare måste också tänka på vilken trailer är bäst för hans situation.

Hur man väljer en häst släpvagn. Hur många hästar kommer att dras?
Hur man väljer en häst släpvagn. Hur många hästar kommer att dras?

När man överväger en häst släpvagn, hästens behov är viktiga. Dessa är:

  1. Rum Ta hänsyn till storleken på din häst eller hästar. Om du har fler än en, överväga storleken på den största hästen. Det kan vara en bra idé att mäta din största häst och göra de mätningar med dig till släpet försäljningsställe. Om du har dessa mätningar, då du kommer att ha en uppfattning om hur mycket utrymme inuti vagnen.
  2. Tänd Mängden ljus inuti en häst släpvagn är viktigt eftersom hästar är naturligt misstänksamma mörka utrymmen. En häst släpvagn som har gott om belysning inuti gör lastning och resa lättare för hästen och ägaren.
  3. Ventilation Ventilation är viktigt när dragande en häst, speciellt i en mer sluten häst släpvagn. Med god ventilation, kommer hästen inte att tolerera lukt och värme inuti släpet.
  4. Säkerhet Säkerheten på hästen eller hästarna bogseras måste alltid beaktas. Alla rörliga delar inuti släpet, såsom avdelare, stolpar, stänger rumpa eller kedjor och barer bröst måste röra sig fritt och ha en snabb release i händelse av en nödsituation. Alla varselljus och bromsar på släpet måste fungera korrekt. Golvet och under hängslen bör kontrolleras, särskilt om du funderar på en begagnad häst trailer.

När man överväger att köpa en häst släpvagn, har köparen behov som bör beaktas också. Dessa är:

  1. Budget Hur mycket pengar har du att spendera på hästen släpvagn? Det kan vara bättre att överväga en begagnad släpvagn istället för en ny om du kan få en bättre trailer för priset.
  2. Mängd används Om hästen släpvagnen ska användas ofta kan köparen vara bättre efter en tyngre inbyggd släpvagn, även om hästen släpvagnen inte har så många fina tillbehör.
  3. Hur många hästar kommer att dras? Storleken på hästen släpvagn kan vara mycket viktigt. Om du har 4 hästar, köpa en trailer tillräckligt stor för fyra hästar. Köparen bör besluta om storleken på hästen släpvagn tidigt i beslutsprocessen eftersom detta beslut påverkar många andra beslut, såsom pris.
  4. Typ av släp Köparen måste besluta om vilken typ av häst släpvagn han är intresserad i. En köpare som visar eller läger med sina hästar kan behöva en släpvagn med bostäder, som en RV, i stället för en vanlig bestånd släpvagn som en en ranchägare skulle behöva.
  5. Dragfordon Köparen måste ta hänsyn till dragfordonet planeras att dra hästtransport. Om köparen inte har en fyra-dörrars Dually pickup, sedan storlek och typ av häst släpvagn är inget problem, men om en mindre pickup eller en sport utility vehicle kommer att användas, kommer vikt och typ av häst släpvagn måste beaktas.