E2y

Hur man uppfostrar en manlig betta fisk

Den Siamesisk kampfisk eller Betta fisk är bland de mest populära arterna akvariefiskar nuförtiden. Native till ett område i Sydostasien nära Thailand, Kambodja, Vietnam och Laos, Betta fisk innan inte alltid har färgglada och långa fenor som de gör nu. Uppfödare har utvecklat och förbättrat olika sorter från Short-finned och blek-färgade vilda exemplar av Betta fisk. Tidigare visar denna vilda fiskar starka färger när upprörd men nu bestående av ljusa färger har möjliggjorts av vetenskapen.

Hur man uppfostrar en manlig betta fisk. Blanda inte manliga betta fiskar i en tank.
Hur man uppfostrar en manlig betta fisk. Blanda inte manliga betta fiskar i en tank.

Vissa sorter av striderna fisk är veiltail, dubbel svans, halvmåne, delta, super delta och crowntail. Namnen är baserade på kroppen färg och svans bildas.

Den Betta fisk är bäst för vattentankar med tropiska temperaturer, i motsats till den populära guldfiskar som trivs i kallt vatten. Akvariet temperatur är bara en av de många saker som skall beaktas vid höjning en manlig betta fisk. Här är några av de tips som du kanske vill tänka på:

  • Blanda inte manliga betta fiskar i en tank. På grund av deras temperament, kan manliga betta fisk inte hållas i en tank om det inte finns avdelare. De blir aggressiva mot andra manliga fiskar av samma art. Man betta fiskar kommer att kämpa tills endast en överlever.
  • Håll en välskött tank eller akvarium. Tänk storlek, temperatur och de rätta tillbehören. Betta fiskar hålls bäst i cirka 21 ° C - 29 ° C. tanktemperaturen. De kan överleva i tankar så små som 2 liter, men det är bättre att hysa dem i större tankar. Betta fisk upprättar ett territorium på en stenig alkov eller en växt, så se till att akvariet har något som skulle tjäna detta syfte, även artificiellt. Kom också ihåg att klor kan skada bettas, så användningen av en vatten balsam rekommenderas. Rengör tanken minst en gång i veckan.
  • Använd inte tvål för rengöring objekt i tanken som stenar, plast växter och dekorationer. Tvålrester kan allvarligt skada din betta fisk. Använd bara en svamp eller en slipande borste och varmt vatten för att rengöra betta s saker.
  • Se till att alla nya tankar kompisar är kompatibla med den manliga betta fisk. Fiskar kompatibla med den manliga betta fisk är mycket begränsade på grund av den senares beteende. Guppy och Angelfish är inte idealisk på grund av deras stora fenor, är det därför att föredra att välja tank kompisar med mindre fenor.
  • Mata Betta fisk en gång om dagen. Bettas är köttätande. De livnär sig på små fiskar eller insektslarver. Du kan också mata dem med kommersiella beta pellets, flingor eller frystorkade maskar blod. Observera om betta disgorges efter utfodring, eftersom det kan vara ett tecken på en fisk sjukdom.

Den manliga betta fisk är att föredra framför de kvinnliga som de har mer levande färger och längre fenor. Bettas är eleganta och attraktiva sötvatten exemplar. Även om det fortfarande finns marknader för att bekämpa fisk, bettas populärt föds upp för sin fysiska skönhet och inte dess fysiska angrepp. Om manliga bettas höjs ordentligt, kommer du att ha utvecklat den för dess fulla estetiska potential.